• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Au pair

underwater

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
Με συγχωρειτε, γκουχου γκουχου, , ποσο περιεργο ειναι να βαλεις να σου προσεχει το παιδι μια ξενη πιτσιρικα;
Πειτε με συντηρητικο ως προς αυτο, αλλα ημαρτον...
Σε αυτό θα συμφωνήσω απόλυτα!
Θυμάμαι το είχα αναφέρει και σε μία au pair, αλλά γενικώς είχαμε επικεντρωθεί στη δική της εμπειρία. :)
Νομίζω κάποια μου είχε πει ότι πολλοί από τους γονείς το επιλέγουν επειδή έχουν "ψώνιο" να εξασκηθούν τα παιδιά τους σε μια ξένη γλώσσα, ή για να πάρουν στοιχεία ενός άλλου στυλ εκπαίδευσης (ας μην ξεχνάμε ότι στις ΗΠΑ για παράδειγμα η ευρωπαϊκή κουλτούρα εκτιμάται ιδιαιτέρως από πολύ κόσμο). Αφελές, σαφώς, αλλά οι κοπελίτσες καλά πέρασαν!

• Like
Reactions: GTS

marian90

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ισλανδία
Ναι όντως οι περισσοτερες οικογενειες θελουν τα παιδια τους να μαθουν ξενη γλώσσα και γι αυτο στο προφιλ τους αναφερουν οτι πρεπει η κοπελα να ξερει καλα αγγλικα..το πόσα παιδια θα εχεις και τι ηλικίες το διαλεγεις εσυ...επισης 60-70 ευρω π.χ που δινουν στην Ιταλία θεωρείτε οτι ειναι λιγα οταν δεν εχεις εξοδα διαμονης και διατροφής; (ακριβες περιοχες π.χ Λονδινο, η αληθεια ειναι δεν θα διάλεγα). Επίσης μέσα από τα προφίλ των οικογενειων καταλαβαινεις αν σε θελουν για τις δουλειες ή αν σε θελουν για μελος της οικογενειας. Από την αρχη κανονιζεις τις ωρες που θα δουλευεις και αυτο θα πρεπει να τηρηθει κ από τις 2 μεριές και συνηθως τα σαββατοκυριακα ειναι ελευθερα καθως κ τα πρωινα αν τα παιδια πανε σχολείο!Νομίζω οτι τα εξοδα μετακινησης τα βαζεις εσυ...Για την Αμερικη από οσο ξερω σε στελνει καποιος οργανισμος μιας και ειναι μεγαλο βημα και σου δινουν και καποια χρηματα να παρακολουθησεις μαθηματα σε πανεπιστημιο...Οποιος εχει καποια εμπειρια ας μας διαφωτήσει!!! :)

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
προσωπικα δεν εχω παει (ειμαι και μαντραχαλος...δυσκολο)
Αλλα εδω που μενουμε ετυχε και γνωρισα στα μαθηματα γλωσσας αρκετες κοπελες που το κανανε αυτο, και ταυτοχρονα τα απογευματα κανανε μαθηματα γερμανικων

δεν ξερω γιατι αλλα το 90% ηταν απο Ρωσια....ξερανε βεβαια αγγλικα αλλα...παραξενο....
Παντως δεν ακουσα γκρινιες περι εκμεταλευσης κλπ...ολες ηταν ικανοποιημενες. Αλλα λεπτομερειες δνε ξερω να πω

ioannapap

New Member
Επόμενο Ταξίδι
ιταλία
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλική πολυνησία
Παιδιά δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχω γνωρίσει au pair και μου έχουν πει τα καλύτερα για την εμπειρία τους! Είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για νέες κοπέλες να ζήσουν για ένα διάστημα σε μια ξένη χώρα, να γνωρίσουν μια νέα κουλτούρα, νέα ήθη και ανθρώπους, αλλά και να ταξιδέψουν (δεδομένου ότι το ωράριο των au pair είναι ιδιαίτερα ευέλικτο).

Η συμφωνία που θα κάνει κάθε κοπέλα με την εκάστοτε οικογένεια ποικίλει άλλωστε, τόσο από οικονομικής πλευράς, όσο και άποψη αρμοδιοτήτων/ωραρίου και λοιπά. Με όσες κοπέλες έχω συζητήσει σχετικά, καμία δεν μου έχει πει κάτι αρνητικό για την εμπειρία, το αντίθετο. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι πρόκειται για δραστηριότητα που αφορά πολύ νέα κορίτσια κατά βάση, ενώ πολλές το κάνουν στα πλαίσια gap year (ενδεχομένως πρόκειται για άτομα που φοβούνται να πάρουν ένα backpack και να γυρίσουν τον κόσμο όπως άλλοι συνομήλικοί τους).

Γενικώς πάντως δεν είναι τυχαίο ότι δεν είναι καθόλου γνωστό στην δική μας κουλτούρα, όπου δραστηριότητες όπως το baby-sitting θεωρούνται "παρακατιανές". Προσωπικά δεν βρίσκω κάτι κακό στο να πάει μια κοπέλα 18-20 χρονών για ένα χ διάστημα σε μια ξένη χώρα, να μείνει με μια οικογένεια, να ασχολείται λίγες ώρες την ημέρα με τα παιδιά και με τα χρήματα που θα κερδίζει να γνωρίσει την πόλη ή να κάνει εκδρομές.
καλησπέρα σε όλους!
θα ήθελα να σας καταγράψω τις εμπειρίες μου με τις au pair από την πλευρά της οικογένειας που φιλοξενεί κοπέλες.
Έχω ένα κοριτσάκι 8 ετών μόλις από την γέννησή της της μιλούσα μόνο στα ιταλικά λογω του ότι είμαι καθηγήτρια ιταλικών και ας είμαι ειλικρινής έχω μανία τόσο με την γλώσσα όσο και με την χώρα..κάποια στιγμή όταν η μικρή ήταν 4 ετών έμαθα για τον θεσμό των au pair και ξετρελάθηκα στην ιδέα..έκανα εγγραφή στο www.aupairworld.com και σε μια εβδομάδα είχα βρει κοπέλα την Βeatrice από το Rimini ήρθε διστακτικά για 3 μήνες και τελικά την φιλοξενίσαμε για 11 ολόκληρους υπέροχους μήνες σε πλήρη αρμονία τα ιταλικά της μικρής καθώς και η προφορά απογειώθηκαν..έκτοτε ακολούθησαν η Anna από την Napoli,η Francesca από την Trieste,η Alessia από το Trento,η Michela από το Torino..στις 9/1/2019 περιμένουμε με ανυπομονησία την Eleonora από την Lucca πόλη της Τοσκάνης..χωρίς καμία δόση υπερβολής όλες ήταν καταπληκτικές κοπέλες,δεθήκαμε πάρα πολύ αποτελούν μέλη της οικογένειάς μας..διατηρούμε με όλες άριστες σχέσεις και βλεπόμαστε συχνά..το καλοκαίρι η κοπέλα από την Νάπολη πέρασε τις διακοπές της σε εμάς(ζούμε στη Αιδηψό) και εγώ με την Αγγελική την κόρη μου πήγαμε στο Trento σε μια άλλη κοπέλα..τι να πρωτογράψω για τις μοναδικές στιγμές..το δέσιμο..την συμπαράσταση όταν έχασα τον μπαμπά μου και το πόσο βοήθησε η τότε κοπέλα την κόρη μου..εγώ δεν ήθελα να κάνουν δουλειές στο σπίτι και όμως όλες βοηθούσαν 'οταν έλειπα..γύριζα στο σπίι και με περίμεναν 2 κόρες η μεγάλη και η μικρή..γυριζα σπίτι και και έβρισκα στρωμένο τραπέζι με pizza η'αλλες ιταλικές λιχουδιές..
μόνο στην Ελλάδα δεν είναι τόσο διαδεδομένος ο θεσμός..
ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

ιωάννα

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος