• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Alpha bank bonus

panlek30

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κωνσταντινούπολη
Ταξίδι-Όνειρο
Περού - Βολιβία
Εβγαλα Alpha Bonus Visa (Credit) και ξεκίνησα να κανω αγορες (και σε συνεργαζομενα τυπου ΑΒ και Κωτσοβολο αλλα και ασχετα μαγαζια)

Σε καποια συναλλαγες οι ποντοι εμπαιναν αμεσως (κυριως ΑΒ και Κωτσοβολο) ενω σε αλλες συναλλαγες δεν μπηκαν ακομα. Επειδή πρώτη φορά χρησιμοποιώ καρτα bonus και δεν γνωριζω, ειναι νορμαλ αυτο; Οι ποντοι μπαινουν οποτε να ναι;

Επισης σημερα αγορασα κατι απο Κωτσοβολο με προσφορα 1€=100 ποντους και μου ειπαν οτι οι ποντοι θα μπουν 15 Ιανουαριου (για την ωρα μπηκαν μονο οι ποντοι απτο 1€=4ποντοι που ισχυει γενικοτερα). Θα μπουν οντως τοτε ή με δουλευουν;
Οι ποντοι απο τους μεγαλους συνεργατες μπονους, μπαινουν αμεσως. Δες στο site ποιοι ειναι αυτοι. Οι ποντοι απο τους υπολοιπους δεν εμφανιζονται αμεσως.
Σε σχεση με την προωθητικη του Κωτσοβολου 1=100, το λεει κ στους ορους οτι θα μπουν 15/1.

GTS

Member
Να κάνω μία χαζή ερώτηση? Έστω έχω ήδη 100χιλ μπόνους πόντους που δε γίνονται μίλια. Ταυτόχρονα παίρνω άλλους 100χιλ από Κώτσο που γίνονται μίλια, αλλά δε τα κάνω ακόμα γιατί περιμένω προσφορά μετατροπής +20%. Αν κλείσω στο μεταξύ εισιτήριο με πόντους, από πού θα τραβήξει??

paefstra

Member
Να κάνω μία χαζή ερώτηση? Έστω έχω ήδη 100χιλ μπόνους πόντους που δε γίνονται μίλια. Ταυτόχρονα παίρνω άλλους 100χιλ από Κώτσο που γίνονται μίλια, αλλά δε τα κάνω ακόμα γιατί περιμένω προσφορά μετατροπής +20%. Αν κλείσω στο μεταξύ εισιτήριο με πόντους, από πού θα τραβήξει??
Εγω που εξαργυρωνω συχνα τα bonus που δεν γινονται μιλια, μετατρεπω τα μιλια και μετα εξαργυρωνω.
Εξαργυρωνει τα bonus που ειναι παλιοτερα ημερολογιακα, νομιζω.
Το προβλημα ειναι οταν η αποκτηση γινεται ταυτοχρονα.
Αν καποιος το εχει ξεκαθαρο οτι προηγηθηκαν τα bonus που δεν γινονται μιλια, τοτε δεν κινδυνευει να χασει τα μεγαλης αξιας. Αλλιως καθαρισμα του λογαριασμου. Προφανως το +20% κινδυνευει.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Πρόσφατα το αναρωτήθηκα αυτό που έκλεισα εισιτήρια με μπόνους. Δεν φαίνεται απο πουθενά ποιους πόντους τραβάει οταν εξαργυρώνεις πόντους. @paefstra πως ξέρεις οτι τραβάει τους παλιούς πόντους; Και αν έχεις ανακατεμένους μπόνους που δεν γίνονται μίλια και μπόνους που γίνονται; Εγώ πάντως δεν το ρισκάρω, γιατί τα μίλια δύσκολα μαζεύονται...

paefstra

Member
Πρόσφατα το αναρωτήθηκα αυτό που έκλεισα εισιτήρια με μπόνους. Δεν φαίνεται απο πουθενά ποιους πόντους τραβάει οταν εξαργυρώνεις πόντους. @paefstra πως ξέρεις οτι τραβάει τους παλιούς πόντους; Και αν έχεις ανακατεμένους μπόνους που δεν γίνονται μίλια και μπόνους που γίνονται; Εγώ πάντως δεν το ρισκάρω, γιατί τα μίλια δύσκολα μαζεύονται...
Δεν το εχω σιγουρο ακριβως, αλλα απο την εποχη που ειχα μηνυμα "τοσοι ποντοι θα ληξουν", με την εξαργυρωση σε καταναλωτικα αγαθα εφευγαν οι παλιοτεροι προς ληξη.
Προσωπικα θυσιασα το 20% για να κανω ολες τις εξαργυρωσεις bonus που ηθελα χωρις να χασω πολυτιμα μιλια.
Το 2025 θα απομακρυνθω ηθελημενα απο τα bonus που δεν γινονται μιλια γιατι τελειωνω τις εξαργυρωσεις και θα ενεργοποιησω και το 20%.
Εγω θεωρησα οτι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα, και το 20% και τις εξαργυρωσεις bonus σε καταναλωτικα αγαθα η εισιτηρια και ετσι κινηθηκα.
Οταν εκανα μια θηριωδη εξαργυρωση 90.000 bonus για εισιτηρια πηγαινε ελα Μαδριτη, το σιγουρεψα πρωτα οτι ειχα καθαρισει τον λογαριασμο απο bonus μιλια. Δεν παιζουμε μ αυτα.

Last edited:

giannis228

Member
Δεν το εχω σιγουρο ακριβως, αλλα απο την εποχη που ειχα μηνυμα "τοσοι ποντοι θα ληξουν", με την εξαργυρωση σε καταναλωτικα αγαθα εφευγαν οι παλιοτεροι προς ληξη.
Προσωπικα θυσιασα το 20% για να κανω ολες τις εξαργυρωσεις bonus που ηθελα χωρις να χασω πολυτιμα μιλια.
Το 2025 θα απομακρυνθω ηθελημενα απο τα bonus που δεν γινονται μιλια γιατι τελειωνω τις εξαργυρωσεις και θα ενεργοποιησω και το 20%.
Εγω θεωρησα οτι δεν μπορουμε να τα εχουμε ολα, και το 20% και τις εξαργυρωσεις bonus σε καταναλωτικα αγαθα η εισιτηρια και ετσι κινηθηκα.
Οταν εκανα μια θηριωδη εξαργυρωση 90.000 bonus για εισιτηρια πηγαινε ελα Μαδριτη, το σιγουρεψα πρωτα οτι ειχα καθαρισει τον λογαριασμο απο bonus μιλια. Δεν παιζουμε μ αυτα.
@GTS

Το εχω ψαξει το συγκεκριμενο θεμα αρκετα και εχω μιλησει και μαζι τους ... αν χρησιμοποιησεις για εξαργυρωση την καρτα με την οποια συνελεξες τους ποντους που δεν γινονται μιλια τοτε χαλαει απο αυτους. το δοκιμασα να μεταφερω ποντους που ειχαν μαζευτει ειτε πριν ειτε μετα αππο ποντους που γινονταν μιλια και παντα μετεφερα απο την καρτα που ειχα χρησιμοποιησει για να παρω τους ποντους που δεν γινονται μιλια. μπηκα εφαρμογη aegean και ειδα ποσοι γινονται μιλια και ετσι μετεφερα σιγα σιγα τους αλλους σε αλλη καρτα για να δω τι γινεται και πηγαν μονο οι ποντοι που δεν μετατρεποντουσαν. αν συνεχιζα θα επαιρνε απο τους ποντους που γινονται μιλια.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Έχει λογική έτσι όπως το θέτεις, αλλά απο τότε που ανακάλυψα τη μεταφορά των πόντων απο ένα λογαριασμό σε άλλον για να ανανεώσω την διάρκεια τους δεν έχω τέτοια εμπειρία που περιγράφεις.

Δεν εξαργυρώνω συχνά μπόνους για εισιτήρια, άλλωστε δεν έχω και ποιος ξέρει τις άπειρες επιλογές απο το SKG, οπότε δεν έχω τέτοιο θέμα. Πάντως δεν θα το ρίσκαρα για χιλιάδες μπόνους που γίνονται μίλια!

paefstra

Member
Έχει λογική έτσι όπως το θέτεις, αλλά απο τότε που ανακάλυψα τη μεταφορά των πόντων απο ένα λογαριασμό σε άλλον για να ανανεώσω την διάρκεια τους δεν έχω τέτοια εμπειρία που περιγράφεις.
Μια 10ετια πριν που τα μαζευαμε με το σταγονοματρο και δεν υπηρχε η μεταφορα μεσα απο εφαρμογες, ερχοταν τετοιο μηνυμα. Εκανα 2 χρονια να μαζεψω 2 εισιτηρια πηγαινε ελα.
Δραμα ηταν.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@GTS

Το εχω ψαξει το συγκεκριμενο θεμα αρκετα και εχω μιλησει και μαζι τους ... αν χρησιμοποιησεις για εξαργυρωση την καρτα με την οποια συνελεξες τους ποντους που δεν γινονται μιλια τοτε χαλαει απο αυτους. το δοκιμασα να μεταφερω ποντους που ειχαν μαζευτει ειτε πριν ειτε μετα αππο ποντους που γινονταν μιλια και παντα μετεφερα απο την καρτα που ειχα χρησιμοποιησει για να παρω τους ποντους που δεν γινονται μιλια. μπηκα εφαρμογη aegean και ειδα ποσοι γινονται μιλια και ετσι μετεφερα σιγα σιγα τους αλλους σε αλλη καρτα για να δω τι γινεται και πηγαν μονο οι ποντοι που δεν μετατρεποντουσαν. αν συνεχιζα θα επαιρνε απο τους ποντους που γινονται μιλια.
Όταν λες οτι μετέφερες πόντους σε άλλη κάρτα, να φανταστώ οτι εννοείς οτι μετέφερες σε κάρτα άλλου ατόμου. Σωστά; Κάποια στιγμή έκανα μία μεταφορά τέτοια και κατα λάθος είχα δει οτι είχαν μείνει στην κάρτα του άλλου ατόμου οι πόντοι που αντιστοιχούσαν σε αγορές με την Aegean κάρτα. Αυτό εννοείς, αν κατάλαβα καλά...

ΥΓ. Το διάβασα τρεις φορές για να καταλάβω τι θες να πεις και ελπίζω να κατάλαβα :lol:

paefstra

Member
Για του λογο το αληθες μολις εξαργυρωσα bonus στον Κωτσοβολο και πηρα δωρεαν ενα προιον. Μου εφαγε τα παλια bonus που δεν γινονται μιλια γιατι ειχα καθαρισει τον λογαριασμο πριν 1 μηνα, Οχι τα καινουρια που γινονται μιλια και τα απεκτησα αυτον τον μηνα.

paefstra

Member
Όταν λες οτι μετέφερες πόντους σε άλλη κάρτα, να φανταστώ οτι εννοείς οτι μετέφερες σε κάρτα άλλου ατόμου. Σωστά; Κάποια στιγμή έκανα μία μεταφορά τέτοια και κατα λάθος είχα δει οτι είχαν μείνει στην κάρτα του άλλου ατόμου οι πόντοι που αντιστοιχούσαν σε αγορές με την Aegean κάρτα. Αυτό εννοείς, αν κατάλαβα καλά...

ΥΓ. Το διάβασα τρεις φορές για να καταλάβω τι θες να πεις και ελπίζω να κατάλαβα :lol:
Δεν μπλεκω αλλο λογαριασμο, αποφασισα εξ αρχης οτι θα δουλευω το προγραμμα οσο μπορω πιο απλα. Θυσιασα το 20%. εκανα τη δουλεια μου με τα bonus που δεν γινονται μιλια, νομιζω οτι δεν θα ξανακανω εξαργυρωση bonus για το προσεχες διαστημα, οποτε τελειωσα μ αυτο το θεμα. Ενεργοποιω αμεσως το 20%.
Αν καποιος τα θελει ολα δικα του, πρεπει να κανει εξαργυρωσεις bonus αμεσως μολις παρει το 20%.
Πολυ κουραστικα ολα αυτα.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Για του λογο το αληθες μολις εξαργυρωσα bonus στον Κωτσοβολο και πηρα δωρεαν ενα προιον. Μου εφαγε τα παλια bonus που δεν γινονται μιλια γιατι ειχα καθαρισει τον λογαριασμο πριν 1 μηνα, Οχι τα καινουρια που γινονται μιλια και τα απεκτησα αυτον τον μηνα.
Αυτό πρέπει να γίνεται γιατί έχουν βάλει πλέον οι κάρτες να βλέπουν μόνο τους πόντους που αποκτώνται απο τις ίδιες, άσχετα που υπάρχει κοινός κουβάς. Έτσι κλείδωσαν και τη μεταφορά πόντων όμοιων καρτών... Δεν το είχα σκεφτεί έτσι!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.657
Μέλη
39.408
Νεότερο μέλος
Annie A

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom