• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ΗΠΑ Alaska through my eyes…

Maria L.

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Χαβάη
Χαιρετώ την όμορφη παρέα των φίλων ταξιδιωτών!!

Πέρασε πραγματικά μεγάλο διάστημα χωρίς να μοιραστώ κάποιο ταξίδι μου…
Κάνοντας διάλειμμα από ταξίδια, όπως και όλοι μας άλλωστε, αναγκαστικά λόγω covid νομίζω παρέμεινα λίγο stuck σε εκείνη την περίοδο ακόμη και όταν επανήλθαμε ξανά στους παλιούς ρυθμούς. Με αποτέλεσμα να μην έχω μοιραστεί τα πολύ όμορφα ταξίδια που κάναμε στο Lexington KY, Louisville KY, Knoxville TN, Arkansas, Puerto Rico, Mexico City κ.α. Ξαναβρήκα την παρακίνηση μετά από το υπέροχο ταξίδι στην Αλάσκα που ίσως να μου δώσει το κίνητρο να γράψω και τις προηγούμενες ιστορίες…

Πολύ έντονη ταξιδιωτική εμπειρία και θα τολμήσω να πω πως η Αλάσκα είναι το πιο ιδιαίτερα όμορφο και μοναδικό μέρος που έχω επισκεφθεί!
Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω όσο καλύτερα μπορώ τα συναισθήματα που μου δημιούργησε και όσο για τις εικόνες… όσο όμορφα και να απεικονίζεται σε μια φωτογραφία η πραγματικότητα πιστέψτε με είναι μακράν καλύτερη!

Λίγα λόγια για την Αλάσκα πριν ξεκινήσω την εξιστόρηση του ταξιδιού…

Η Αλάσκα ήταν κομμάτι της Ρωσίας έως το 1867 όπου και πουλήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες για το ποσό των $7.2 εκατομμυρίων ($157 εκ. σε τιμές 2023). Λέγεται πως αν οι Ρώσοι ήξεραν τον φυσικό πλούτο της περιοχής (χρυσό, φυσικό αέριο, πετρέλαιο) λογικά δεν θα την είχαν πουλήσει. Αν και ανήκε στην Αμερική δεν ήταν εξ αρχής μια από τις πολιτείες της, ήταν American territory μεχρι το 1959 όταν επίσημα ανακηρύχθηκε ως η 49η πολιτεία των ΗΠΑ.

Ορισμένα fun facts για την Αλάσκα που στην ουσία δικαολογούν και εξηγούν τη μοναδικότητά της:

• Είναι η πιο βόρεια, η πιο δυτική και συνάμα η πιο ανατολική (λόγω του γεωγραφικού μήκους που βρίσκονται τα Aleutian islands) πολιτεία των ΗΠΑ γι’αυτό άλλωστε αποκαλείται The last frontier.
  • Είναι η μοναδική πολιτεία που βρέχεται από τρεις διαφορετικές θάλασσες: Arctic Ocean, Pacific Ocean, Bering Sea.
  • Δεν μπορείς να την επισκεφτείς οδικώς χωρίς να περάσεις από τον Καναδά.
  • Η πιο κοντινή απόσταση της Αλάσκας με τη Ρωσία είναι 55 μίλια, αλλά υπάρχει ένα σημείο το Bering strait όπου υπάρχουν δυο μικρά νησιά τα Big Diomede (ανήκει στη Ρωσία) και Little Diomede (ανήκει στις ΗΠΑ) που η απόσταση μεταξύ τους είναι μόνο 2,5 μίλια. Όταν το νερό παγώνει το χειμώνα πρακτικά μπορείς να περπατήσεις από την Αμερική στη Ρωσία…
  • Έχει 3000 ποτάμια και 3 εκατομμύρια λίμνες…
  • Έχει 130 ηφαίστεια εκ των οποίων τουλάχιστον 50 ενεργά τα τελευταία 300 χρόνια
  • Η πρωτεύουσα της είναι το Juneu, το οποίο δεν συνδέεται με δρόμο με την υπόλοιπη πολιτεία, μπορείς μόνο να πας με αεροπλάνο ή πλοίο. Τέτοια ιδιαιτερότητα έχουν πάρα πολλά μέρη γι’αυτο δεν είναι τυχαίο που είναι η πολιτεία με τα περισσότερα αεροπλάνα και με 1 στους 58 κατοίκους να είναι και εγγεγραμμένος πιλότος!

Θα μπορούσα να συνεχίσω και άλλο τη λίστα αλλά ίσως καλύτερα να επικεντρωθώ στο ταξίδι…😀

Παρόλο που ο πιο συνηθισμένος τρόπος επίσκεψης της Αλάσκας είναι κυρίως με κρουαζιέροπλοιο με αναχώρηση είτε από Seattle είτε από Vancouver, εμείς επιλέξαμε να οργανώσουμε το δικό μας ταξίδι και να κινηθούμε ελεύθερα.
Χρειάστηκε καλή οργάνωση καθώς αλλάξαμε 6 δωμάτια, μείναμε σε 4 πόλεις κλείσαμε tours σε αυτές και φυσικά είχαμε ποικιλία στις μετακινήσεις…
Όλα μας τα ταξίδια στην Αμερική, νομίζω το έχω αναφέρει και σε παλαιότερη ιστορία μου, τα οργανώνουμε με βάσει τα National Parks που μπορούμε να συναντήσουμε στη διαδρομή ή θα επισκεφθούμε στον προορισμό μας. Από τα 16 National Parks της πολιτείας επισκεφθήκαμε μόλις τα 3 καθώς τα περισσότερα βρίσκονται βόρεια και χρειάζεται αρκετός χρόνος (να μην αναφέρω και χρήματα) για να μπορέσεις να τα δεις. Η πλειοψηφία τους είναι επισκέψιμα με αεροπλάνο και φυσικά ο βασικός σύμμαχος που χρειάζεσαι πέραν του χρόνου και χρημάτων είναι ο ευνοϊκός καιρός. Το μόνο σίγουρο στην Αλάσκα είναι πως πρέπει να είσαι προετοιμασμένος για αλλαγή σχεδίων λόγω καιρού!

Anyway, εμείς καταφέραμε να σχεδιάσουμε και να περάσουμε 10 full μέρες στην Αλάσκα που μας γέμισαν με εικόνες και υπέροχες αναμνήσεις!!

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Ξανακαλωσήλθες στο forum!!! :clap:

Μην προτρέξω για το Νότο (κυρίως για το Puerto Rico), σίγουρα υπάρχει πολύ ζουμί ακόμα στο Βορρά!

Περιμένω κι εγώ τη συνέχεια και φωτογραφίες από την αχανή Αλάσκα!

Dina Z

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ονειρεύομαι ... γενικώς!
Πολύ έντονη ταξιδιωτική εμπειρία και θα τολμήσω να πω πως η Αλάσκα είναι το πιο ιδιαίτερα όμορφο και μοναδικό μέρος που έχω επισκεφθεί!
Θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω όσο καλύτερα μπορώ τα συναισθήματα που μου δημιούργησε και όσο για τις εικόνες… όσο όμορφα και να απεικονίζεται σε μια φωτογραφία η πραγματικότητα πιστέψτε με είναι μακράν καλύτερη!
Σε ευχαριστώ προκαταβολικά και περιμένω με χαρά την συνέχεια :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom