• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

airbnb και γειτονοκαρφωματα!

Γεια σας και απο μενα και χαιρωμαι για την..γνωριμια!!
Μηπως ξερει κανεις εαν μπορουν οι γειτονες σε πολυκατοικια να φωναξουν την αστυνομια αμα εχω επισκεπτες απο το airnb?και τι μπορει να κανει..η αστυνομια?απαγορευεται με τον νομο να εχω..επισκεπτες?ειμαι η ιδιοκτητρια, στο Μεταξουργειο και ειναι 45τ!βασικα εαν καποιος καρφωσει για to airnb τι γινετε?μολις αρχισα και δυστυχως με απειλουν..υπεθεσα πως αμα τα δηλωσω θαμαι οκ..μιας που δεν ειναι τιποτα κρυφο αφου τα εσοδα φαινωνται στην σελιδα και δεν εχω και προθεση να τα κρυψω,αντιθετως...ξερω πως χρειαζετε καποια αδεια που κανεις δεν..εχει και ειναι δυσκολο να βγει ...για πολυκατοικια εννοω..
Η αμα με καταγγειλουν στην εφορια τι θα με κανουυν?και σιγα το εσοδο!!αλλα για μενα θα ειναι το ..φαγητο μου!!οπως πολλοι ειμαι ανεργη και ειναι σημαντικο να τα καταφερω!βοηθειαα!!

chrisbd

Member
Πως θα μπορούσε κάποιος να σε βοηθήσει;;
Αφού μόνη σου γράφεις ότι απαιτείται άδεια αλλά είναι χρονοβόρα.... απο κει και πέρα αν κάποιος σε "καρφώσει" τότε θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου...

οκ
Πως θα μπορούσε κάποιος να σε βοηθήσει;;
Αφού μόνη σου γράφεις ότι απαιτείται άδεια αλλά είναι χρονοβόρα.... απο κει και πέρα αν κάποιος σε "καρφώσει" τότε θα υποστείς τις συνέπειες του νόμου...
για τον νομο ρωταω και εγω ...εαν καποιος ξερει τι ισχυει...

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Η διαδικασια για την αδεια δεν ειναι χρονοβορα αλλα για να την αποκτησεις χρειαζεσαι την συγκαταθεση ολων των ιδιοκτητων της πολυκατοικιας. Σε περιπτωση καρφωματος το προστιμο ειναι αρκετα τσουχτερο και φτανει τα 50.000 ευρω.
Αλλα που ξερουν οι γειτονες πως ειναι απο airbnb; Θα μπορουσαν να ειναι φιλοι σου που τους φιλοξενεις. Σε αυτην την περιπτωση η αστυνομια δεν μπορει να κανει τιποτα. Αν ανακαλυψει ομως με οποιοδηποτε τροπο πως ειναι απο airbnb (το πουν οι γειτονες ή οι επισκεπτες σου) τοτε την εχεις βαψει (εκτος κι αν σε λυπηθουν).
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να εξηγησεις τους αλλους ιδιοκτητες πως εχεις αναγκη απο αυτο το εισοδημα και να παρεις τη συγκαταθεση τους. Αν τα καταφερεις -που απ' οσο καταλαβαινω ειναι σχεδον αδυνατο- τοτε αλλοι γειτονες δεν μπορουν να κανουν τιποτα. Η αδεια ομως που θα παρεις θα σου επιτρεπει ενοικιαση ελαχιστης διαμονης μιας βδομαδας και συνολικης διαρκειας το πολυ 3 μηνων σε ενα χρονο.
Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις ελαχιστη διαμονη 1 μηνος και να κανεις συμολαιο αστικης μισθωσης με τους ενοικιαστες. Και τοτε ασ' τους ολους να χτυπιουνται.

Η διαδικασια για την αδεια δεν ειναι χρονοβορα αλλα για να την αποκτησεις χρειαζεσαι την συγκαταθεση ολων των ιδιοκτητων της πολυκατοικιας. Σε περιπτωση καρφωματος το προστιμο ειναι αρκετα τσουχτερο και φτανει τα 50.000 ευρω.
Αλλα που ξερουν οι γειτονες πως ειναι απο airbnb; Θα μπορουσαν να ειναι φιλοι σου που τους φιλοξενεις. Σε αυτην την περιπτωση η αστυνομια δεν μπορει να κανει τιποτα. Αν ανακαλυψει ομως με οποιοδηποτε τροπο πως ειναι απο airbnb (το πουν οι γειτονες ή οι επισκεπτες σου) τοτε την εχεις βαψει (εκτος κι αν σε λυπηθουν).
Το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να εξηγησεις τους αλλους ιδιοκτητες πως εχεις αναγκη απο αυτο το εισοδημα και να παρεις τη συγκαταθεση τους. Αν τα καταφερεις -που απ' οσο καταλαβαινω ειναι σχεδον αδυνατο- τοτε αλλοι γειτονες δεν μπορουν να κανουν τιποτα. Η αδεια ομως που θα παρεις θα σου επιτρεπει ενοικιαση ελαχιστης διαμονης μιας βδομαδας και συνολικης διαρκειας το πολυ 3 μηνων σε ενα χρονο.
Μια αλλη λυση ειναι να βαλεις ελαχιστη διαμονη 1 μηνος και να κανεις συμολαιο αστικης μισθωσης με τους ενοικιαστες. Και τοτε ασ' τους ολους να χτυπιουνται.
Σευχαριστω παρα πολυ κε..τριπακια!ελαχιστη διαμονη θα κανω ετσι κιαλλοιως..ευχαριστω...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.788
Μέλη
39.519
Νεότερο μέλος
PanosZ

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom