• Χριστουγεννιάτικος Ρετρό Διαγωνισμός 2007-2009 !

Aerolineas Argentinas

D

Delmem38110

Guest
Το ταξίδι ήταν Χριστούγεννα 2019-2020 δηλαδή είναι ότι πιο πρόσφατο μπορείς να βρεις πριν από τον Κόβιντ.

Δύο εισητήρια τα είχα αγοράσει από εδώ και τα άλλα δύο από εκει μετρητά. Όπως λέει και ο @Yorgos όμως η οικονομία της Αργεντινής γενικά είναι μπάχαλο. Τότε ήταν σχετικά πιο σταθερή από ότι τώρα οπότε οι τιμές δεν είχε τεράστιες διακυμάνσεις. Και η διαφορά δεν ήταν πολύ μεγάλη .

Αλλά για να καταλάβεις, στην ίδια τη χώρα οι διαφημίσεις για τα αεροπορικά εισητήρια ήταν σε Δολλάρια Αμερικής ΟΧΙ στο τοπικό νόμισμα. Αυτό γινόταν γιατί το νόμισα τους είχε τρελές διακυμάνσεις και τότε ο πληθωρισμός έπαιζε γύρω στο 30% (ενώ τώρα είναι γύρω στο 80%) οπότε αν έδιναν τιμές σε τοπικό νόμισμα μπορεί μετά από ένα μήνα , ίσως και λιγότερο, να ήταν ασύμφορη αυτή η τιμή.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι το ταξί Αεροδορόμιο-Μπουένος Άιρες όταν πήγαμε κόστιζε 800 και όταν γυρνούσαμε, ένα μήνα μετά, κόστιζε 900.Ίδια διαδρομή, ανάποδη φορά...

Γενικά όμως για να επανέλθω σε αυτό που ρωτάς, αγόρασε από εδώ ΜΟΝΟ την εσωτερική πτήση που δεν πρέπει για κανένα λόγο να χάσεις. Τις υπόλοιπες απ' ευθείας από εκεί. Μη σου πω με το που θα προσγειωθείς πήγαινε σε ένα γκισέ της Aerolineas Argentinas και αγόρασέ τες κατ' ευθειαν από το αεροδρόμιο.

Και ότι άλλο θες για Ushuaia ή οπουδήποτε αλλού με ρωτάς. Είναι όλα πολύ φρέσκα.
ευχαριστώ πολύ.
μια πτήση έχουμε και αυτή είναι μπουενος αίρες ουσουαια. δε μπορούμε να την αφήσουμε τελευταία στιγμή όπως καταλαβαίνεις άρα θα αγοραστεί από εδώ. μετά από ουσουαια θα πάρουμε λεωφορείο για Ρίο γκραντε και πούντα αρένας στη Χιλή και από κει πτήση για Σαντιάγκο.
πολλά από αυτά που εσύ είδες δεν θα μπορέσουμε να τα δούμε λόγω καιρού. θα πάμε καλοκαίρι δικό μας άρα χειμώνα δικό τους.
ο φόβος μου είναι να μην αποκλειστούμε από το χιόνι και δεν μπορέσουμε να πάμε στη πλευρά της Χιλής, ελπίζω το οδικό σύστημα να το προσέχουν. είναι σχεδόν 12 ώρες δρόμος. η διαδρομή με το λεωφορείο περιγράφετε σαν καταπληκτική.. δεν μένει παρά να τη δούμε.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Μπορεί μήπως κάποιος να μου λύσει την απορία:
Γιατί υπάρχει τόσο τεράστια διαφορά στην τιμή των ιδιων πτήσεων στην ιστοσελίδα τους, ανάλογα με το αν μπαίνεις στην Αργεντίνικη ή Ευρωπαική βερσιόν της σελίδας; 70 ευρώ (η ισοτιμία των πέσος) vs 260 ευρώ.
Δε βλέπω κάπου κάποιον όρο ότι η πρώτη τιμή είναι μόνο για κατοίκους Αργεντινής. Υπάρχει περίπτωση όταν βάζεις ευρωπαϊκή κάρτα για να πληρώσεις ν ανεβαίνει η τιμή; Μπορεί να κλείσεις τη φθηνή τιμή και μετά να έχεις πρόβλημα στο αεροδρόμιο;

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Γιατί υπάρχει τόσο τεράστια διαφορά στην τιμή των ιδιων πτήσεων στην ιστοσελίδα τους, ανάλογα με το αν μπαίνεις στην Αργεντίνικη ή Ευρωπαική βερσιόν της σελίδας; 70 ευρώ (η ισοτιμία των πέσος) vs 260 ευρώ.
Δε βλέπω κάπου κάποιον όρο ότι η πρώτη τιμή είναι μόνο για κατοίκους Αργεντινής. Υπάρχει περίπτωση όταν βάζεις ευρωπαϊκή κάρτα για να πληρώσεις ν ανεβαίνει η τιμή; Μπορεί να κλείσεις τη φθηνή τιμή και μετά να έχεις πρόβλημα στο αεροδρόμιο;
Κάπου, κάποτε, είχε γραφτεί κάτι παρόμοιο και για τη διαφορά στους ναύλους της LAN (πλέον LATAM) για Σαντιάγκο - Νησί του Πάσχα.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Κάπου, κάποτε, είχε γραφτεί κάτι παρόμοιο και για τη διαφορά στους ναύλους της LAN (πλέον LATAM) για Σαντιάγκο - Νησί του Πάσχα.
Δεν έχω βρει κάτι εδώ στο φόρουμ και γενικά στο ίντερνετ διίστανται λίγο οι απόψεις.

arabickostas

Member
Δεν έχω βρει κάτι εδώ στο φόρουμ και γενικά στο ίντερνετ διίστανται λίγο οι απόψεις.
Η τιμές αλλάζουν ανάλογα ποιο δεδομενο? Θελω να πω αν μπεις με VPN απο Αργεντινη , προχωραει στην φτηνη εκδοση το εισητηριο ? Πιθανον να εχουν φιλτρα αναλογα την καρτα, αν ειναι εθνικη ή μη, την διυθυνση κατοικιας του ταξιδιωτη παρομοιως κτλ. Δεν βλεπω καποιο κολλημα αν η κρατηση σου ταιριαζει με τα ταξιδιωτικα σου εγγραφα, εφοσον μπορεσεις να ξεγελασεις το συστημα και να κλεισεις φτηνα...

Σκεψου πχ πως θα ελεγξουν ενα εισητηριο που κλειστηκε απο Αργεντινη για καποιον αλλο που ταξιδευει απο Ευρωπη...

Εχω διαβασει και παρομοια ιστορια με κρατησεις ξενοδοχειων που εκαναν στις ΗΠΑ, μεσω VPN απο Ινδια σε διαφορετικες τιμες....

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Η τιμές αλλάζουν ανάλογα ποιο δεδομενο? Θελω να πω αν μπεις με VPN απο Αργεντινη , προχωραει στην φτηνη εκδοση το εισητηριο ? Πιθανον να εχουν φιλτρα αναλογα την καρτα, αν ειναι εθνικη ή μη, την διυθυνση κατοικιας του ταξιδιωτη παρομοιως κτλ. Δεν βλεπω καποιο κολλημα αν η κρατηση σου ταιριαζει με τα ταξιδιωτικα σου εγγραφα, εφοσον μπορεσεις να ξεγελασεις το συστημα και να κλεισεις φτηνα...

Σκεψου πχ πως θα ελεγξουν ενα εισητηριο που κλειστηκε απο Αργεντινη για καποιον αλλο που ταξιδευει απο Ευρωπη...

Εχω διαβασει και παρομοια ιστορια με κρατησεις ξενοδοχειων που εκαναν στις ΗΠΑ, μεσω VPN απο Ινδια σε διαφορετικες τιμες....
Η τιμή αλλάζει με βάση τη χώρα που επιλέγω από το μενού τους στην επίσημη σελίδα τους. Αν βάλω Αργεντινή είναι πολύ πιο φτηνά απ ό,τι αν το αλλάξω σε "Ευρώπη". Δεν έχω ιδέα απο VPN, απλά μπαίνω κανονικά από Ελλάδα στη σελιδα τους. Μόνο στην Αργεντίνικη βερσιόν βλέπω τις φθηνές τιμές, σε όλες τις μηχανές αναζήτησης πτήσεων επίσης εμφανίζονται μόνο οι ακριβές τιμές.

Μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται αυτό και γιατί κάποιος να προτιμήσει να κλείσει το ακριβό. Μάλλον επειδή δεν το ψάχνει/του φαίνεται ύποπτο το φτηνό;;
Τέλος πάντων, το όποιο ρίσκο επάρθη τελικά και για την ιστορία η κράτηση προχώρησε κανονικά με ελληνικά διαβατήρια/διευθύνσεις/τηλέφωνα/πιστωτική κάρτα.

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Η τιμή αλλάζει με βάση τη χώρα που επιλέγω από το μενού τους στην επίσημη σελίδα τους. Αν βάλω Αργεντινή είναι πολύ πιο φτηνά απ ό,τι αν το αλλάξω σε "Ευρώπη". Δεν έχω ιδέα απο VPN, απλά μπαίνω κανονικά από Ελλάδα στη σελιδα τους. Μόνο στην Αργεντίνικη βερσιόν βλέπω τις φθηνές τιμές, σε όλες τις μηχανές αναζήτησης πτήσεων επίσης εμφανίζονται μόνο οι ακριβές τιμές.

Μου κάνει εντύπωση πώς γίνεται αυτό και γιατί κάποιος να προτιμήσει να κλείσει το ακριβό. Μάλλον επειδή δεν το ψάχνει/του φαίνεται ύποπτο το φτηνό;;
Τέλος πάντων, το όποιο ρίσκο επάρθη τελικά και για την ιστορία η κράτηση προχώρησε κανονικά με ελληνικά διαβατήρια/διευθύνσεις/τηλέφωνα/πιστωτική κάρτα.
Στείλε ένα μήνυμα ρε λάιφ.

Ναι ναι, τα κάνουν αυτά οι Αργεντίνοι. Και παίζει και τρελό σκαμπανέβασμα στη τιμή από μέρα σε μέρα. 3 φορές έχω κλείσει ταξίδια με Aerolineas από τρίτα site και δεν είχα πρόβλημα, κάθε φορά πλήρωνα σε πέσος με Revolut οπότε έβλεπα ακριβώς πόσα ευρώ ήταν η αντιστοιχία. Περιέργως, η Flybondi έδινε καλύτερες τιμές από τα τρίτα sites οπότε έκλεισα απευθείας από αυτούς.

BASILISPAP

Member
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΖηλανδία,Περού,Κιργιστάν
Καλησπέρα, αν θυμάμαι καλά η Aerolineas Argentinas ήταν η μόνη αεροπορική στην χώρα (σε αντίθεση με flybondi και Smartjet) που παρέχει έκπτωση στους ντόπιους. Νομίζω ότι χρειάζεται αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας "proof of residency" η κάτι τέτοιο αν ζητηθεί κατά την διάρκεια της αγοράς εισιτηρίου ή στο αεροδρόμιο. Εμείς δεν το τολμησαμε στο ταξίδι μας στην χώρα... Ελπίζω να μην ισχύσει στην περίπτωση σου.

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Στείλε ένα μήνυμα ρε λάιφ.

Ναι ναι, τα κάνουν αυτά οι Αργεντίνοι. Και παίζει και τρελό σκαμπανέβασμα στη τιμή από μέρα σε μέρα. 3 φορές έχω κλείσει ταξίδια με Aerolineas από τρίτα site και δεν είχα πρόβλημα, κάθε φορά πλήρωνα σε πέσος με Revolut οπότε έβλεπα ακριβώς πόσα ευρώ ήταν η αντιστοιχία. Περιέργως, η Flybondi έδινε καλύτερες τιμές από τα τρίτα sites οπότε έκλεισα απευθείας από αυτούς.
Ρεεεε δε μου ήρθες στο μυαλό εκείνη την ώρα!!! -facepalm-
Αλλά τώρα που έκανες την παρουσία σου αισθητή, θα σ ενοχλήσω κάποια στιγμή :haha:

Καλησπέρα, αν θυμάμαι καλά η Aerolineas Argentinas ήταν η μόνη αεροπορική στην χώρα (σε αντίθεση με flybondi και Smartjet) που παρέχει έκπτωση στους ντόπιους. Νομίζω ότι χρειάζεται αποδεικτικό μόνιμης κατοικίας "proof of residency" η κάτι τέτοιο αν ζητηθεί κατά την διάρκεια της αγοράς εισιτηρίου ή στο αεροδρόμιο. Εμείς δεν το τολμησαμε στο ταξίδι μας στην χώρα... Ελπίζω να μην ισχύσει στην περίπτωση σου.
Αφού δεν το γράφει πουθενά στην ιστοσελίδα τους κατά τη διάρκεια της κράτησης, ούτε στους όρους του εισιτηρίου κι αφού δέχονται τις ξένες διευθυνσεις/διαβατηρια/κάρτες, θεωρώ ότι δε μπορούν να σου πουν κάτι τέτοιο τελευταία στιγμή στο αεροδρόμιο.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.354
Μέλη
40.002
Νεότερο μέλος
bartlal

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα