vanda
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Βιετνάμ και Αργεντινή
Και για Κύπρο!Και για Δουβλίνο επίσης, στο εκτός Σέγκεν lounge μπαίνεις.
Και για Κύπρο!Και για Δουβλίνο επίσης, στο εκτός Σέγκεν lounge μπαίνεις.
Οι περισσότεροι νομίζω.Απορία: Υπάρχουν άνθρωποι που ταξιδεύουν και που δεν ξέρουν ακριβώς και απ΄έξω ποιές χώρες είναι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ποιές στη ζώνη Σέγκεν;
Και αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν κιόλας στις Ευρωεκλογές; Απίστευτο μου φαίνεται!Οι περισσότεροι νομίζω.
Αφου οσους ψηφιζουν εχουν δικαστηριαΚαι αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν κιόλας στις Ευρωεκλογές; Απίστευτο μου φαίνεται!
Τώρα εσύ περιμένεις ότι η πλειοψηφία των πολιτών θυμάται αν η Ιρλανδία, η Ελβετία, η Κροατία, η Νορβηγία και η Κύπρος είναι στη συνθήκη Σένγκεν; Όχι, δεν αφορά την καθημερινότητά τους. Προσωπικά βρίσκω την άγνοια επί πολύ σημαντικότερων θεμάτων (πχ πώς λειτουργεί η οικονομία μιας χώρας, τι κάνει ένα χρηματιστήριο, πώς διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός, τι επίπτωση έχουν οι επενδύσεις σε μια οικονομία, τι συμβαίνει όταν εθνικοποιείται μια εταιρεία, τι είναι η ΚΑΠ κ.ά) καταλυτική στον τρόπο που ψηφίζει ο κόσμος. Δεν ενδιαφέρονται όλοι αν για το Δουβλίνο πετάς από το Α ή το Β ή αν σου ξεφεύγουν 2 χώρες της ΕΕ. Εδώ έρχεται κοσμογονία με την τεχνητή νοημοσύνη μέσα στο πολύ άμεσο χρονικό διάστημα και σε όλη την προεκλογική περίοδο έχω ακούσει μόνο έναν ηγέτη κόμματος (κι αυτό μόλις δυο φορές) να αναφέρεται σε αυτό, που θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης.Και αυτοί οι άνθρωποι ψηφίζουν κιόλας στις Ευρωεκλογές; Απίστευτο μου φαίνεται!
Αρχικά να σου πω πως πολλοί δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει αυτός ο διαχωρισμός. Μη σου πω για τη λέξη Σένγκεν και τι αφορά αυτή η συνθήκη.Για να το πω αλλιώς, θα ταξιδέψεις σε κάποια χώρα και δεν έχεις ψάξει καν αν είναι στην ΕΕ, ετη ζώνη Σέγκεν ή στην Ευροζώνη; Τι στο καλό πας να κάνεις εκεί;
Για οποιαδηποτε άγνοια τέτοιου είδους έχουμε τους ταξιτζήδες, λαϊκά πανεπιστήμια εν κινήσει, τα μαθαίνουμε καλά εκεί. Και βασικά μεταξύ μας και όσοι λένε ότι τα κατέχουν ταρίφες είναι και δε το ξέρουν.Τώρα εσύ περιμένεις ότι η πλειοψηφία των πολιτών θυμάται αν η Ιρλανδία, η Ελβετία, η Κροατία, η Νορβηγία και η Κύπρος είναι στη συνθήκη Σένγκεν; Όχι, δεν αφορά την καθημερινότητά τους. Προσωπικά βρίσκω την άγνοια επί πολύ σημαντικότερων θεμάτων (πχ πώς λειτουργεί η οικονομία μιας χώρας, τι κάνει ένα χρηματιστήριο, πώς διαμορφώνεται ο κατώτατος μισθός, τι επίπτωση έχουν οι επενδύσεις σε μια οικονομία, τι συμβαίνει όταν εθνικοποιείται μια εταιρεία, τι είναι η ΚΑΠ κ.ά) καταλυτική στον τρόπο που ψηφίζει ο κόσμος. Δεν ενδιαφέρονται όλοι αν για το Δουβλίνο πετάς από το Α ή το Β ή αν σου ξεφεύγουν 2 χώρες της ΕΕ. Εδώ έρχεται κοσμογονία με την τεχνητή νοημοσύνη μέσα στο πολύ άμεσο χρονικό διάστημα και σε όλη την προεκλογική περίοδο έχω ακούσει μόνο έναν ηγέτη κόμματος (κι αυτό μόλις δυο φορές) να αναφέρεται σε αυτό, που θα έπρεπε να είναι το πρώτο θέμα συζήτησης.
Ναι, οι περισσότεροι δεν μπορούν να τις αριθμήσουν όλες σωστά, δεν το βρίσκω ούτε απίστευτο ούτε τραγικό.