thanos75
Member
Χαίρομαι που το Αγέρι 10 χρόνια μετά εξακολουθεί να στέκεται στο ύψος του. Είχα φάει 3 φορές εκεί θαυμάσια μαγειρευτά αλλά και της ώρας. Όσο για το Καφενείο του Μουγγου πίστεψέ με και πριν 10 χρόνια μια μάλλον δήθεν κατάσταση έβγαζε, με τα main target groups του να είναι - και τοτε- χιπστεραδες, αλλά και νεοχιπιδες (που δυστυχώς για τα προσωπικά μου γούστα δεν άκουγαν ροκ η έστω reggae, αλλά ρεμπέτικα, και νησιωτικα). Χώρια η απίστευτη τσίκνα. Για να πω όμως και την καλή την κουβέντα, μέσα το καφενείο ως ντεκόρ με τις τόσες ιστορικές φωτογραφίες ήταν μάλλον ωραίο. Δεν το αποκλείω εάν για κάποιο λόγο βρεθώ στην Αστυπάλαια εκτός καλοκαιριού να δω το συγκεκριμένο καφενείο με άλλο μάτιΕμένα χρειάζεσαι. Πήγα πέρσι και μπορώ να σου πω . Για τα περισσότερα .
Γενικός Κανόνας για Αστυπάλαια είναι "Όπου και να φας καλα είναι". Το είπαν και οι ντόπιοι, μπορώ να το επιβεβαιώσω κι εγώ. Τώρα όσον αφορά τα εστιατόρια που αναφέρεις :
Παραθιν Άλος = Δεν ξέρω δεν πήγα
Αστακούκος= ήταν κλειστό, μάλιστα έγραφε ταμπέλα απ έξω 'πωλείται η επιχείρηση και ο εξοπλισμός"
Αστροφαγιά= Δεν πήγα
Αλμύρα = Μπορεί να πήγα και να μην το θυμάμαι..
Άγονη Γραμμή= Δεν είναι το κλασικό ταβερνάκι, προσεγγίζει περισσότερο το restaurant , αλλά να δοκιμάσεις οπσωδήποτε μια σούπα που έχουν με εντόσθια. Πω πω μιλάμε την θυμάμαι και λιγουρεύομαι.
Αγέρι= Το αγαπημένο μου. Έφαγα δύο ημέρες εκεί. ΝΤΟΛΜΑΔΑΚΙΑ οπωσδήποτε, το ίδιο και λαχανοντολμάδες.
Ακτή= Δεν πήγα
Γεράνι= Ναι ναι και ναι. Κατσικάκι στη γάστρα. Οπωσδήποτε.
Μπαρμπαρόσα= Εδώ πας εντελώς σε φάση restaurant , καλής ελληνικής κουζίνας. Σίγουρα να δοκιμάσεις την ψαρόσουπα, επίσης μου άρεσε το λαβράκι στην λαδόκολλα με δεντροίβανο.
Θα έλεγα επίσης αν θέλεις μεζεδάκια φάση να πας στο "Αργώ" που δοκίμασα πολύ καλό σπινιάλο. Ουσιαστικά είναι το όστρακο που λέγεται και φούσκα ,αλλά το κάνουν κάπως σαν τουρσί και σερβίρεται ως μεζές. Έχει γεύση έντονα ιωδιούχα. Είναι κάπως σαν να «τρως θάλσσα» .
Το μόνο που δεν θα πρότεινα είναι το "καφενείο του μουγγού" πάνω στην χώρα, όχι λόγω ποιότητας, αλλά λόγω του ότι έγινε πολύ χιπστερομέρος μαζεύει όλους του δήθεν, και ανέβασε και τις τιμές του.