• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ταϊλάνδη Aπορίες για Μπανγκονγκ, Πουκέτ

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
Σαν περιοχή εγώ προτιμώ την δεύτερη, τώρα τα συγκεκριμένα ξενοδοχεία δεν τα ξέρω βέβαια. Πάντως έτσι κι αλλιώς θα χρειαστείτε ταξί στην Μπαγκόγκ, τρεις μέρες δεν θα κινηθείτε σε μία περιοχή μόνο, οποτε αυτό δεν είναι κριτήριο.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Όπου και να κλείσετε, φροντίστε νά'χει κοντά στάση του skytrain ή του metro. Γιατί με τα ταξί ή τα τουκ-τουκ...

mariath

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Όλη η Νότια Αμερική
To skytrain και το μετρό ούτε για το παλάτι βολεύουν ούτε για τους ναούς, δηλαδή για τα περισσότερα αξιοθέατα. Μόνο για τα εμπορικά κέντρα βολεύουν. Το τουκ-τουκ δεν το συζητάω: αργό, ακριβό και σε τρώει το καυσαέριο. Το ταξί όμως μια χαρά βολεύει και είναι και πολύ φτηνό.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
To skytrain και το μετρό ούτε για το παλάτι βολεύουν ούτε για τους ναούς, δηλαδή για τα περισσότερα αξιοθέατα. Μόνο για τα εμπορικά κέντρα βολεύουν. Το τουκ-τουκ δεν το συζητάω: αργό, ακριβό και σε τρώει το καυσαέριο. Το ταξί όμως μια χαρά βολεύει και είναι και πολύ φτηνό.
OK, σωστά αυτά που λες, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι: θα βρεις ταξί που να θέλει να σε πάρει (ειδικά τις ώρες αιχμής), να καταλάβει πού θες να πας, να δουλεύει το ταξίμετρο σωστά και, το σπουδαιότερο, να θέλει να σε πάει εκεί που θες (κάτι που μπορεί ν' αλλάξει και στη μέση της διαδρομής - χωρίς προφανή αιτία, απλά γιατί έτσι του κάπνισε). Τα 3 από τα 4 παραπάνω ισχύουν και για τα τουκ-τουκ.

marydim

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μεσόγειος
Ταξίδι-Όνειρο
Δρόμος Αγ. Ιακώβου-Ισπανί
Γεία σας
Κανόνισα με μια φίλη να πάμε από τις 18/12 - 3/1 Πουκέτ και Μπανγκονγκ (Μπανγκονγκ τις τελευταίες πέντε ημέρες). Θα ήθελα να μάθω που αξίζει περισσότερο για ψώνια (φορέματα, παρεό, μαγιό κλπ), εάν συμφέρει τα καλλυντικά μου να τα πάρω από Αθήνα ή να τα αγοράσω εκεί, πως είναι τα καταστήματα στα αεροδρόμια (από τιμές), τι να προσέξω και που μπορώ να βρω μαγαζιά με Ελληνες (ιδιαίτερα για νυχτερινή διασκέδαση).
Ευχαριστώ πολύ
Καλλυντικά και αρώματα μην ψωνίσεις από τα Malls της Bangkok γιατί οι τιμές είναι πιο υψηλές από τα εδώ καταστήματα.

Αν ψάχνεις Ελληνικά στέκια πέρα από το γνωστό μαγαζί στη Bangla Rd, υπάρχει και άλλο ένα που μπορείς να γευτείς και ελληνικό φαγητό αν σου λείψει τόσο.

irida1991

Member
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!!! Είναι η πρώτη φορά που πηγαίνω Ταϊλάνδη κ θέλω να μάθω όσο το δυνατόν περισσότερα

irida1991

Member
Απορίες για Ταϋλάνδη (και άλλες)

Γειά σας και πάλι

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Ολες οι συμβουλές είναι πολύτιμες. Εχω, προς το παρόν, δύο ακόμη ερωτήσεις: η πρώτη είναι που θα πάρω συνάλλαγμα (αεροδρόμια ή από ανταλλακτήρια στο Πουκέτ κ Μπανγκονγκ) και η δεύτερη: το βράδυ, στα μαγαζιά κλπ., χρειάζεται μπουφανάκι; :clap:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Συνάλλαγμα να κάνεις στην μαύρη..
μπουφανάκι δεν ξέρω αλλα η σαγιονάρα ειναι απαραίτητη!!:D

getxowoman

Member
Λοιπον συγχωνευσα τα 2 παρομοια θεματα που εχεις ανοιξεις, ειναι καλυτερα ολες οι αποριες σου για Ταυλανδη να ειναι σε ενα τοπικ μαζεμενες.

coconut

Member
Επόμενο Ταξίδι
;;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβετ
Ανταλλακτηρια υπαρχουν παντου, οσο για το μπουφανακι, μαλλον θα το σερνεις αδικα μαζι σου.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Βαλτο βρε αδερφε στη βαλιτσουλα ..αχρειαστο να ναι.

Yota

New Member
Συνάλλαγμα να κάνεις στην μαύρη..
μπουφανάκι δεν ξέρω αλλα η σαγιονάρα ειναι απαραίτητη!!:D
Renata να σε ρωτησω κι εγω σαν καινουρια στις εξορμησεις (μην παρεξηγησεις τις "κουτες μου ερωτησεις" δεν έχω ιδέα απο έξω..... επειδη κι εγω θα πάω οπως η irida στο Πουκετ μετα τα Χριστουγεννα, οταν λές μαυρη αγορα δεν ειναι λιγο επικινδυνο? Μηπως ειναι πιο σιγουρα τα ανταλλακτηρια?
Και που υπάρχουν ανταλλακτήρια? κια ποια ειναι πιο φθηνα, των ξενοδοχειων ή αλλα?
ΚΑι μια τελευταια ερώτηση.. εσεις που ταξιδευετε συχνα εξω.. Τα χρηματα που εχετε για το ταξιδι που τα φυλατε? τα κουβαλατε μαζι σας ολη μερα ή τα ξενοδοχεια ειναι ασφαλή οταν εχουν safety box στο δωμάτιο...?
Σορρυ και παλι αν σας φαινονται χαζες οι ερωτησεις μου αλλά θελω να με βοηθησετε στο 1ο μεγαλο μου ταξιδι..
Ευχαριστω πολυ!;)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα