Αλγερία Aλγερια - τροπος επισκεψεως

duty_free

Member
Κάλεσα την πρεσβεια της Αλγεριας και μια ευγενεστάτη κυρία με είπε οτι ο μονος τρόπος για να την επισκεφθείς (την Αλγερία) ειναι να "μιλησεις" με ταξιδιωτικο γραφειο εκει.

Και οι εκει, θα σου κανονισουν πρόσκληση (απαραιτητος προϋπόθεσις) βίζα καί τα ρέστα.

Υπάρχει κάποιος / κάποια που το εχει (επιτυχως) προσπαθήσει;

... Και θα ηθελε να μοιραστει γνωσεις, εμπειριες ;

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Όταν είχα πάει μου έγινε πρόσκληση από φίλο στην Αλγερία. Πέρα της αίτησης που συμπληρώθηκε εις διπλούν ήθελαν τα ακόλουθα όπως μου τα είχε στείλει τότε η όντως πολύ ευγενική κα Ηρώ:

- Διαβατήριο σε ισχύ για τους επόμενους έξι μήνες από την ημέρα του ταξιδιού

- Πρωτότυπο διαβατήριο και φωτοτυπία της πρώτης σελίδας αυτού όπου φαίνονται τα προσωπικά στοιχεία (σελ.2-3)

- Δύο μικρές φωτογραφίες έγχρωμες (τύπου διαβατηρίου)

- Αντίγραφο παλαιότερης θεώρησης - visa (αν υπάρχει)

- Πρόσκληση από την στην Αλγερία (επικυρωμένη από της Αλγερινές αρχές για το γνήσιο της υπογραφής)

- Κράτηση αεροπορικών εισιτηρίων (Ελλάδα - Αλγερία και Αλγερία-Ελλάδα)

- Ταξιδιωτική ασφάλιση/ Ασφάλεια ζωής (σε περίπτωση θανάτου ή ατυχήματος, για επαναπατρισμό σορού, νοσηλεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη) για 30 ημέρες από την ημέρα έκδοσης της visa (αγγλική έκδοση)

- Χρόνος αναμονής 30 ημέρες

- Κόστος Θεώρησης 80 ευρώ για ελληνικό διαβατήριο για μηνιαία θεώρηση, καθώς και 15 ευρώ έξοδα κατάθεσης φακέλου (πληρωμή με μετρητά).

Το διαβατήριο μου το κράτησαν περίπου ένα μήνα. Επέμεναν πολύ επίσης πως ο σκοπός του ταξιδιού μου δεν είναι ο γάμος ακόμη κι όταν είπα πως είμαι ήδη παντρεμένος. Τα εισιτήρια ας είναι απλά κράτηση, δεν χρειάζεται να είναι πληρωμένα. Η βίζα ισχύει για 30 μέρες από την ημερομηνία έκδοσης της.

GTS

Member
Κάλεσα την πρεσβεια της Αλγεριας και μια ευγενεστάτη κυρία με είπε οτι ο μονος τρόπος για να την επισκεφθείς (την Αλγερία) ειναι να "μιλησεις" με ταξιδιωτικο γραφειο εκει.

Και οι εκει, θα σου κανονισουν πρόσκληση (απαραιτητος προϋπόθεσις) βίζα καί τα ρέστα.

Υπάρχει κάποιος / κάποια που το εχει (επιτυχως) προσπαθήσει;

... Και θα ηθελε να μοιραστει γνωσεις, εμπειριες ;
Εμείς αλλά τα ξέρει καλά η @isabelle που το είχε αναλάβει (να την έχει καλά ο Αλλάχ)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.644
Μέλη
39.395
Νεότερο μέλος
Sofiakorali

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom