• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Aκριβότερα τα πακέτα στην Ελλαδα από ότι στο εξωτερικό για το Πάσχα λέει το NewsIt

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Παραθέτω το άρθρο εδώ αυτούσιο:

Παρά την οικονομική κρίση που λογικά θα έπρεπε να κάνει τους ξενοδόχους να ρίξουν τις τιμές, τα πασχαλινά πακέτα διακοπών του εξωτερικού εξακολουθούν να παραμένουν ελκυστικότερα και οικονομικότερα απο αυτά της Κέρκυρας και της Αράχωβας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο Νewsit o πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδας, Γιώργος Τελώνης, τα πασχαλινά πακέτα διακοπών του εξωτερικού είναι στην ουσία φθηνότερα από αυτά του εσωτερικού καθώς τα ταξίδια εξωτερικού περιλαμβάνουν και αεροπορικά εισιτήρια τα οποία ανεβάζουν το κόστος της εκδρομής κάτι που δεν ισχύει για τα πακέτα εσωτερικού.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ 4ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ:
- Κύπρος, 500 ευρώ το άτομο.
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό, ημιδιατροφή και τα εορταστικά δείπνα.

- Κωνσταντινούπολη, 560 ευρώ το άτομο
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό.

- Ρώμη, 580 ευρώ το άτομο.

- Παρίσι, 580 ευρώ το άτομο.

Για παιδιά έως 12 ετών το κόστος κυμαίνεται από 100 έως 150 ευρώ.

ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 4ΗΜΕΡΕΣ ΕΚΡΟΜΕΣ:
- Κέρκυρα, 500 ευρώ το άτομο (με αεροπορικό εισιτήριο)
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό, ημιδιατροφή και τα εορταστικά δείπνα.

- Αράχωβα, 500 ευρώ το άτομο (οδικώς με ιδιωτικό όχημα)
Το πακετο περιλαμβάνει διαμονή σε πεντάστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό και τα εορταστικά δείπνα.

- Χαλκδική, 250 ευρώ το άτομο (οδικώς με πούλμαν)
Το πακέτο περιλαμβάνει διαμονή σε τετράστερο ξενοδοχείο με πρωϊνό, ημιδιατροφή και εορταστικά δείπνα.

Για παιδιά έως 12 ετών η επιβάρυνση ανέρχεται στο 50% της τιμής.

Ορίστε και το σχετικό λινκ

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=72492&catid=3

Συγνώμη αλλά εμένα το άρθρο μου βρωμάει.
1.Προφανώς στα πακέτα εξωτερικού δε συμπεριλμβάνει φόρους αεροδρομίου
2. Συγκρίνει τετράστερα ξενοδοχεία με πρωινό με πεντάστερα που μάλιστα προσφέρουν και ημιδιατροφή και εορταστικά γεύματα (όλοι ξέρουμε τη διαφορά ανάμεσα σε ένα τετράστερο της Ρώμης από ένα πεντάστερο της Κέρκυρας
3. Αναφέρει ότι τα παιδιά χρέωνονται το μισό της τιμής, αν και τα περισσότερα ξενοδοχεία είναι δωρεάν για το πρώτο παιδί.
4. Αναφορικά με τις τιμές των πακέτων στην Ελλάδα επειδή έχω κανει έρευνα αγοράς (αν και τελικά θα ταξιδέψω αμέσως μετά το Πάσχα) έχω να πω ότι υπάρχουν πιο φθηνά πακέτα στην Ελλάδα και μάλιστα υπάρχουν κάποιες καλές προσφορές.

Το ξέρετε ότι και εγώ είμαι υπέρμαχος των ταξιδιών στο εξωτερικό και κατακρίνω την λογική της αρπακτής αρκετών Ελλήνων Ξενοδόχων, αλλά ας μην παραποιούμε και την πραγματικότητα.
Με τέτοια άρθρα και μάλιστα κύριο θέμα σε ιστοσελίδες μάλλον βάζουμε τα χεράκια μας και βγάζουμε τα ματάκια μας, αποθαρρύνοντας τον Ελληνα από τον εσωτερικό τουρισμό.
Αυτά.

Edit: Ας διορθώσει κάποιος τον τίτλο από ακροβότεα σε ακριβότερα

Last edited by a moderator:
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Να αγιάσει το στόμα σου, σωστά τα λες!

kosdan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Σε αυτο που λες εχεις δικιο,αλλα αν ηταν να χαλασω τα ιδια χρηματα με Ελλαδα ή και 100 παραπανο θα διαλεγα εξωτερικο.
οχι επειδη δεν μου αρεσει η Ελλαδα,αντιθετως θα ελεγα, ουτε επειδη δεν μου αρεσει να κανω μαγκα το καθενα,απλα επειδη οτι πληρωνω θελω να το παιρνω και δυστιχος εδω πληρωνεις πολλα,περνεις ελαχιστα και σου φερονται λες και σου κανουν χαρη.

dik-7

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θα δειξει!
Ταξίδι-Όνειρο
Νησια μπορα μπορα
Σε αυτο που λες εχεις δικιο,αλλα αν ηταν να χαλασω τα ιδια χρηματα με Ελλαδα ή και 100 παραπανο θα διαλεγα εξωτερικο.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου

επειδη οτι πληρωνω θελω να το παιρνω και δυστιχος εδω πληρωνεις πολλα,περνεις ελαχιστα και σου φερονται λες και σου κανουν χαρη
Εδώ έχεις άδικο. Εγώ αναφέρθηκα στο άρθρο και το κριτίκαρα ως τελείως παραπλανητικό για τους λόγους που παρέθεσα παραπάνω.
Επίσης στην Ελλάδα τα περισσότερα πεντάστερα ξενοδοχεία που αναφέρει το άρθρο μια χαρά παροχές παρέχουν. Εννοείται ότι αρκετά από αυτά έχουν εξωφρενικές τιμές, αλλά για την περίοδο του Πάσχα πρέπει να σου πω ότι υπάρχουν καλές προσφορές και σε σωστή αναλογία παροχών-τιμών. Εχω ταξιδέψει σε Κέρκυρα και Ρόδο και έχω μείνει απόλυτα ικανοποιημένος. Θέλει και λίγο ψάξιμο

traveladdict

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λος Άντζελες
Ταξίδι-Όνειρο
ΣριΛάνκα,Βενεζουέλα ξανά!
οχι επειδη δεν μου αρεσει η Ελλαδα,αντιθετως θα ελεγα, ουτε επειδη δεν μου αρεσει να κανω μαγκα το καθενα,απλα επειδη οτι πληρωνω θελω να το παιρνω και δυστιχος εδω πληρωνεις πολλα,περνεις ελαχιστα και σου φερονται λες και σου κανουν χαρη.
Έτσι όμως κάνεις μάγκα τον κάθε καράβλαχο καταλανό, ή τον κάθε ξινισμένο ιταλιάνο, που δεν ξέρει τι θα πει αχθοφόρος ξενοδοχείου και πρωινός μπουφές.
Έχεις την εντύπωση ότι στην Ευρώπη σου φέρονται καλύτερα? Για πήγαινε κατά Παρίσι, Μιλάνο, ή Λονδίνο μεριά να δεις αδιαφορία και αγένεια στα ξενοδοχεία!

wotan1975

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πότε θα κάνει ξαστεριά...
Ταξίδι-Όνειρο
Η.Π.Α.
Aυτο με τους φορους αεροδρομιου ειναι πληγη.Τεραστια αφισα,με μικρη τιμη αλλα παντα χωρις φορους αεροδρομιου,χωρια τα υπολοιπα.Αρπαχτες και απο τα πρακτορεια.

kosdan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Εδώ έχεις άδικο. Εγώ αναφέρθηκα στο άρθρο και το κριτίκαρα ως τελείως παραπλανητικό για τους λόγους που παρέθεσα παραπάνω.
Δεν στη λεω απλως λεω τη γνωμη μου!!

kosdan

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ελλαδα!!
Ταξίδι-Όνειρο
Διαστημα
Έτσι όμως κάνεις μάγκα τον κάθε καράβλαχο καταλανό, ή τον κάθε ξινισμένο ιταλιάνο, που δεν ξέρει τι θα πει αχθοφόρος ξενοδοχείου και πρωινός μπουφές.
Έχεις την εντύπωση ότι στην Ευρώπη σου φέρονται καλύτερα? Για πήγαινε κατά Παρίσι, Μιλάνο, ή Λονδίνο μεριά να δεις αδιαφορία και αγένεια στα ξενοδοχεία!

Βρε traveladdict δηλαδη εσυ σκεφτεσαι ποιον θα κανεις μαγκα και ποιον οχι οταν ταξιδευεις ή που θα περασεις υπεροχα και ομορφα??

Οσο για τα μερη που ανεφερες ευτηχως η δυστηχως (για μενα ευτηχως) εχω παει μονο Παρισι και Μιλανο.Δεν εχω παει Λονδινο και να σου πω την πικρη μου αληθεια δεν θελω να παω Λονδινο.
Ειναι απο τους τελευταιους προορισμους οπου θα διαλεγα,οχι οτι το Μιλανο ηταν στη λιστα μου αλλα λογο συγκηριων.
Τελος παντων,στο θεμα μας, σε οποια εχω παει εχουν τουλαχιστων ενα πρωινο προκοπης και δε σου λενε που ειναι ο φουρνος για να παρεις μια τυροπιτα να φας οπως κανουν εδω.
Απλως το βλεπουμε απο αλλη οπτικη γωνια,σεβαστη η γνωμη σου αλλα sorry,δεν θα συμφωνησω.
Φιλικα.

Leftris B

Member
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
στην ελλάδα το πάσχα έχει πάρα πολύ καλες τιμες το καλοκαιρι πέφτει το σφάξιμο.... 300-500 ευρω για ενα ζευγαρι για 3 βραδια σε πολυτελες ξενχειο και με τα γευματα μεσα νομιζω αξιζει.... εχει ανεβει η ποιοτητα στη παροχη υπηρεσιων στην ελλάδα τελευταια.. ειδικα για οικογενειες με παιδια εχει πολυ καλες προσφορες..

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
δεν νομιζω οτι εχει ανεβει η ποιοτητα...μαλλον απο το να κυνηγανε μυγες, αποφασισαν να ριξουν τις τιμες.
η ποιοτητα παντα ηταν σε καλα επιπεδα στα μεγαλα ξενοδοχεια

turms

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ταξίδι-Όνειρο
Σκι στην Παταγονια
Aυτο με τους φορους αεροδρομιου ειναι πληγη.Τεραστια αφισα,με μικρη τιμη αλλα παντα χωρις φορους αεροδρομιου,χωρια τα υπολοιπα.Αρπαχτες και απο τα πρακτορεια.
σε αντιθεση με αλλες χωρες που σου λενε μια τιμη πχ Χ00 ή Χ.000 Ευρω, και ειναι μεσα αεροπορικα, διαμονη (διατροφη αναλογως), μεταφορα απο και προς αεροδρομιο, φοροι....
εχω πετυχει μες την τιμη μεχρι και τα 10 δολαρια για την βιζα (ή οσο ηταν, δεν θυμαμαι) καθως και εισητηρια τραινου απο και προς το αεροδρομιο αναχωρησης (β΄θεση βεβαια αλλα με 12 ευρω τα 2 ατομα πηγαμε στην Α΄).

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom