psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Φολέγανδρος
- Αντίπαρος
- Αντίπαρος ΙΙ
- Αμοργός
- Αμοργός ΙΙ
- Αμοργός ΙΙΙ
- Σίκινος
- Αστυπάλαια
- Αστυπάλαια ΙΙ
- Σέριφος
- Σχοινούσα - Μικρές Κυκλάδες
- Ηρακλειά - Μικρές Κυκλάδες
- Δονούσα - Μικρές Κυκλάδες
- Κίμωλος
- Ανάφη
- Σκύρος
- Χάλκη
- Λειψοί
- Λειψοί ΙΙ
- Λέρος
- Πάτμος
- Αγαθονήσι
- Τήλος
- Νίσυρος
- Σύμη
- Τέλενδος
- Κάλυμνος
- Ψέριμος
- Φούρνοι Κορσέων
- Παλαιό Τρίκερι Μαγνησίας
- Τριζόνια Φωκίδας
- Θηρασιά - Κυκλάδες
- Αρκιοί & Μάραθος Δωδεκανήσων
- Κάτω Κουφονήσι - Μικρές Κυκλάδες
- Αντι Επιλόγου
- Άγιος Ευστράτιος
- Καστελλόριζο (Μεγίστη)
- Φολέγανδρος ΙΙ
- Φούρνοι Κορσέων ΙΙ
- Θύμαινα Κορσέων
- Οινούσσες
- Ψαρά
- Κάσος
- Κάρπαθος
- Σαρία Δωδεκανήσου
- Αρκιοί
- Σαμοθράκη
- Κύθηρα (Τσιρίγο)
- Αντικύθηρα (Τσιριγότο)
- Ικαρία
- Ικαρία ΙΙ
- Γαύδος
- Μεγανήσι Ιονίου
- Αλόννησος
- Αμοργός ΙV
- Λέρος ΙV
- Λειψοί ΙΙΙ
- Παξοί
Μια βόλτα στα νησιά μαζί σου, μια βόλτα στην άγονη γραμμή.
Η ιστορία αυτή δεν είναι μία ακόμα ιστορία με αρχή, μέση & τέλος.
Δεν είναι μια ακόμη καταγραφή γεγονότων ενός και μόνο ταξιδιού, αλλά πολλαπλές εμπειρίες από τη περιήγηση μου στα Ελληνικά νησιά, κάτι παραπάνω από 10 χρόνια τώρα.
Η ιστορία αυτή είναι ένα είδος ημερολογίου, το οποίο συνεχώς θα εξελίσσεται και θα προστίθενται κεφάλαια, όσο συνεχίζονται φυσικά οι εκδρομές μου. Κάθε κεφάλαιο θα αποτελεί και ένα ξεχωριστό προορισμό.
Μη περιμένετε να βρείτε περιγραφές για ‘’διάσημα’' νησιά που πέφτουν πάνω τους όλα τα φώτα της προβολής και του τουρισμού. Ούτε νησιά πολυταξιδεμένα, πλην εξαιρέσεων βέβαια. Υπάρχει τόση πληροφόρηση στο φόρουμ, τα συζητάμε και στα αντίστοιχα νήματα, οπότε μια ακόμη αποτύπωση από μέρους μου νομίζω ότι δε θα ήταν χρήσιμη.
Αντιθέτως, όπως εύκολα μπορείτε να καταλάβετε από το τίτλο, θα κινηθούμε σε άγνωστα νερά για τους περισσότερους, ελπίζοντας να δώσω τη δική μου οπτική και ένα το έναυσμα σε όλους για εκδρομές εκτός των τετριμμένων, χωρίς να κολλάμε αυστηρά στην ορολογία «άγονη γραμμή» που αφορά επιδοτούμενα κυρίως δρομολόγια, αλλά στο γενικότερο κανόνα απομόνωσης/ελάχιστης προβολής.
Η ιδέα προέκυψε εδώ και λίγους μήνες όταν η συντονιστική ομάδα πρότεινε –και την ευχαριστώ γι’ αυτό- να καταγράψω τις επισκέψεις μου συγκεντρωτικά, γιατί ίσως να είναι πιο χρήσιμες έτσι παρά σαν σκόρπια πληροφόρηση όπως τώρα. Καλούμαι λοιπόν να επαναφέρω στο προσκήνιο γραπτά και φωτογραφίες που ήδη υπάρχουν στο travelstories, μαζί με καινούρια κεφάλαια για εκδρομές που δεν έχουν αναφερθεί επισταμένως, κάτι που ξεκίνησα να κάνω με μεγάλη χαρά. Πάντα έχει αξία άλλωστε να αναμοχλεύεις αναμνήσεις και να καταγράφεις με λεπτομέρειες ταξίδια που πέρασες καλά και έχουν αποτυπωθεί στη μνήμη και τη καρδιά σου.
Σε κάθε ενότητα θα επισημάνω αρχικά την ημερομηνία του ταξιδιού, καθώς αποτελεί πολύ σημαντική λεπτομέρεια με το ξέφρενο ρυθμό που αλλάζουν πλέον τα πράγματα στη χώρα μας από πλευράς τουρισμού. Δώστε βάση στους προορισμούς λοιπόν, και όχι τόσο στις επιμέρους λεπτομέρειες. Ιδιαίτερα για παλαιότερες αφηγήσεις, πολλά έχουν αλλάξει και πολλά -ευτυχώς- παραμένουν ίδια.
Επίσης θα φροντίσω να αναφέρω τους τρόπους πρόσβασης, αν και αυτό είναι κάτι που επίσης διαφοροποιείται με τη πάροδο των ετών, τη προτίμηση μέρους διαμονής, και κάποια σημαντικά αξιοθέατα/δραστηριότητες που δε πρέπει να παραλείψει κανείς κατά τη γνώμη μου.
Θα ξεκινήσω από το 2012, καλοκαίρι που για μένα αποτέλεσε ορόσημο, καθώς ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα με τη μορφή ‘’island hopping’’ όπως είθισται να αποκαλείται, να μεταφέρομαι δηλαδή από νησί σε νησί με ευκολία, χωρίς να υπάρχει ένας και μόνο προορισμός. Από τότε μέχρι και σήμερα, δε μπορώ να κάνω διακοπές με άλλο τρόπο στην Ελλάδα, θέλω συνεχώς να αλλάζουν οι εικόνες στα μάτια μου και νομίζω ότι η χώρα μας ενδείκνυται για κάτι τέτοιο βάσει της δομής της.
Η αφήγηση των ιστοριών στα νησιά δε θα έχει ημερολογιακή συνέχεια, καθώς δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει μια λογική σειρά ανά κεφάλαιο, γι’ αυτό και πολλές φορές θα δείτε να μεταφέρομαι μέσα στα έτη. Το σημαντικό είναι ο προορισμός όπως είπα και πιο πάνω.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια όμως, καλύτερα να μιλήσει η εικόνα. Ξεκινάμε!
Last edited: