• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

5 σπάνιοι προορισμοί φυσικής ομορφιάς

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Άφησες όλη την Αφρική απέξω που τους ρίχνει στ' αυτιά.

fotast

Member
Και αν "πνίξεις" το φαγητό στην μπύρα(που μάλλον συμφωνούμε ότι είναι ΟΚ) μάλλον "ψιλο-κατεβαίνει" το φαγητό στις παραπάνω χώρες.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Άφησες όλη την Αφρική απέξω που τους ρίχνει στ' αυτιά.
Δεν έχω άποψη και για τις 196 (ή όσες) χώρες του πλανήτη - εξ όσων γνωρίζω κανείς στο forum - για να έχω σίγουρο ότι δεν αφήνω τίποτα εκτός. Αλλά όσες φορές έχω φάει σε Αφρικανικά εστιατόρια, το φαγητό τρωγότανε....

Last edited:

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Και αν "πνίξεις" το φαγητό στην μπύρα(που μάλλον συμφωνούμε ότι είναι ΟΚ) μάλλον "ψιλο-κατεβαίνει" το φαγητό στις παραπάνω χώρες.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι "εισαγόμενες" κουζίνες. Πας π.χ. σε ένα Γαλλικό εστιατόριο και ευχαριστιέσαι φαγητό και κρασί (χμ... τώρα που το λες, σε περισσότερα Αφρικανικά εστιατόρια έχω πάει στο Λονδίνο, παρά σε Γαλλικά. Πρέπει να διορθωθεί αυτό!)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν έχω άποψη και για τις 196 (ή όσες) χώρες του πλανήτη - εξ όσων γνωρίζω κανείς στο forum - για να έχω σίγουρο ότι δεν αφήνω τίποτα εκτός.
Οι 3 απο τις 5 που ειπες δεν ειναι χωρες σύμφωνα με την λιστα που ανεφερες, των 193.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Φαντάσου, τόσο χάλια που ούτε καν για χώρες δεν τις δέχονται... :)
Για τον ΟΗΕ μιλάμε, όχι την ένωση Μαμαλάκηδων.

Εγώ να πω την αλήθεια όταν βαθμολογώ μια χώρα για το φαγητό της δεν εννοώ το εθνικό της φαγητό. Εννοώ το πόσο καλά μπορώ να φάω, ας είναι και σε εστιατόρια εισαγόμενης κουζίνας. Αν το Βερολίνο έχει τα καλύτερα βιετναμέζικα και ταϊλανδέζικα της Ευρώπης (χώρια τα άλλα καλά που έχει, όπως πολύ υποτιμημένη εθνική κουζίνα και τρομερό street food), τότε παίρνει πόντους η Γερμανία, δε θα τα αγνοήσω επειδή δεν είναι γερμανικά εστιατόρια. Στη Γερμανία έφαγα, ωραία έφαγα,αυτό βαθμολογώ. Αν ο σεφ ή ο βοηθός του έχει διαβατήριο που γράφει άλλη λεξούλα μέσα αντί για Deutschland, δε με αφορά. Εγώ πήγα στη Γερμανία κι έφαγα καλά, αυτό βαθμολογώ.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εγώ πήγα στη Γερμανία κι έφαγα καλά, αυτό βαθμολογώ.
Υπ' αυτήν την έννοια (που τη βρίσκω και λογική), τότε, το Λονδίνο μπορείς να το συμπεριλάβεις και στις γαστριμαργικές πρωτεύουσες - με τόσα καλά έθνικ εστιατόρια που διαθέτει.

paefstra

Member
Grammar Nazi εδω: δεν έπρεπε να λέγεται "5 προορισμοί σπάνιας φυσικής ομορφιάς" ; ;)
Το λέω με κάθε καλή διάθεση, αλλά, εφόσον δημοσιεύονται σε περιοδικό, τα κείμενα χρειάζονται επιμέλεια. Και δεν εννοώ μόνο τους τίτλους, αλλά μικρές τέτοιες λεπτομέρειες, στη χρήση του κόμματος πχ, που επεσε το μάτι μου.

Last edited:

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Θενκς για την παρατήρηση, γενικά ότι βλέπετε που θέλει διόρθωση το γράφετε και το κοιτάμε. Προσπαθούμε να ελέγχουμε όλα τα κείμενα, αλλά τα resources μας που λένε και στο χωριό μου είναι περιορισμένα οπότε όλο και κάτι μπορεί να ξεφεύγει :D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Για τον ΟΗΕ μιλάμε, όχι την ένωση Μαμαλάκηδων.
Τι να πρωτοπιάσω; Ότι 4 κι όχι 3 από τις 5 χώρες δεν είναι μέλη του ΟΗΕ; Ότι τα μέλη του ΟΗΕ είναι μεν 193 αλλά υπάρχουν και 2 ακόμα αναγνωρισμένοι παρατηρητές, και η Ταιβαν, η κυριαρχία της οποίας δεν αμφισβητείται από κανένα πλην κίνας, άρα 196;
Είχα την εντύπωση ότι κάναμε χαβαλέ :)

Εγώ να πω την αλήθεια όταν βαθμολογώ μια χώρα για το φαγητό της δεν εννοώ το εθνικό της φαγητό. Εννοώ το πόσο καλά μπορώ να φάω, ας είναι και σε εστιατόρια εισαγόμενης κουζίνας. Αν το Βερολίνο έχει τα καλύτερα βιετναμέζικα και ταϊλανδέζικα της Ευρώπης (χώρια τα άλλα καλά που έχει, όπως πολύ υποτιμημένη εθνική κουζίνα και τρομερό street food), τότε παίρνει πόντους η Γερμανία, δε θα τα αγνοήσω επειδή δεν είναι γερμανικά εστιατόρια. Στη Γερμανία έφαγα, ωραία έφαγα,αυτό βαθμολογώ. Αν ο σεφ ή ο βοηθός του έχει διαβατήριο που γράφει άλλη λεξούλα μέσα αντί για Deutschland, δε με αφορά. Εγώ πήγα στη Γερμανία κι έφαγα καλά, αυτό βαθμολογώ.
Νομίζω και οι δυο προσεγγίσεις έχουν θετικά και αρνητικά. Προτιμώ όμως την προσέγγιση με την τοπική κουζίνα, γιατί είναι πιο σταθερή στα μήκη και τα πλάτη της κάθε χώρας. Αλλιώς θα φάει κάποιος που επισκέπτεται το Λονδίνο, κι αλλιώς κάποιος που επισκέπτεται ένα γραφικό χωριουδάκι στο Dorset...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.744
Μέλη
39.480
Νεότερο μέλος
christinalkp

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom