taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
E, ευκολάκι αυτό.Μπορούμε να κάνουμε και bottom-5; Π.χ. οι 5 χώρες με το χειρότερο φαγητό;
1. Ουαλία.
2. Αγγλία.
3. Βόρεια Ιρλανδία.
4. Ολλανδία.
5. Σκωτία.
E, ευκολάκι αυτό.Μπορούμε να κάνουμε και bottom-5; Π.χ. οι 5 χώρες με το χειρότερο φαγητό;
Δεν έχω άποψη και για τις 196 (ή όσες) χώρες του πλανήτη - εξ όσων γνωρίζω κανείς στο forum - για να έχω σίγουρο ότι δεν αφήνω τίποτα εκτός. Αλλά όσες φορές έχω φάει σε Αφρικανικά εστιατόρια, το φαγητό τρωγότανε....Άφησες όλη την Αφρική απέξω που τους ρίχνει στ' αυτιά.
Ευτυχώς υπάρχουν και οι "εισαγόμενες" κουζίνες. Πας π.χ. σε ένα Γαλλικό εστιατόριο και ευχαριστιέσαι φαγητό και κρασί (χμ... τώρα που το λες, σε περισσότερα Αφρικανικά εστιατόρια έχω πάει στο Λονδίνο, παρά σε Γαλλικά. Πρέπει να διορθωθεί αυτό!)Και αν "πνίξεις" το φαγητό στην μπύρα(που μάλλον συμφωνούμε ότι είναι ΟΚ) μάλλον "ψιλο-κατεβαίνει" το φαγητό στις παραπάνω χώρες.
Οι 3 απο τις 5 που ειπες δεν ειναι χωρες σύμφωνα με την λιστα που ανεφερες, των 193.Δεν έχω άποψη και για τις 196 (ή όσες) χώρες του πλανήτη - εξ όσων γνωρίζω κανείς στο forum - για να έχω σίγουρο ότι δεν αφήνω τίποτα εκτός.
Φαντάσου, τόσο χάλια που ούτε καν για χώρες δεν τις δέχονται...Οι 3 απο τις 5 που ειπες δεν ειναι χωρες σύμφωνα με την λιστα που ανεφερες, των 193.
Για τον ΟΗΕ μιλάμε, όχι την ένωση Μαμαλάκηδων.Φαντάσου, τόσο χάλια που ούτε καν για χώρες δεν τις δέχονται...
Υπ' αυτήν την έννοια (που τη βρίσκω και λογική), τότε, το Λονδίνο μπορείς να το συμπεριλάβεις και στις γαστριμαργικές πρωτεύουσες - με τόσα καλά έθνικ εστιατόρια που διαθέτει.Εγώ πήγα στη Γερμανία κι έφαγα καλά, αυτό βαθμολογώ.
Τι να πρωτοπιάσω; Ότι 4 κι όχι 3 από τις 5 χώρες δεν είναι μέλη του ΟΗΕ; Ότι τα μέλη του ΟΗΕ είναι μεν 193 αλλά υπάρχουν και 2 ακόμα αναγνωρισμένοι παρατηρητές, και η Ταιβαν, η κυριαρχία της οποίας δεν αμφισβητείται από κανένα πλην κίνας, άρα 196;Για τον ΟΗΕ μιλάμε, όχι την ένωση Μαμαλάκηδων.
Νομίζω και οι δυο προσεγγίσεις έχουν θετικά και αρνητικά. Προτιμώ όμως την προσέγγιση με την τοπική κουζίνα, γιατί είναι πιο σταθερή στα μήκη και τα πλάτη της κάθε χώρας. Αλλιώς θα φάει κάποιος που επισκέπτεται το Λονδίνο, κι αλλιώς κάποιος που επισκέπτεται ένα γραφικό χωριουδάκι στο Dorset...Εγώ να πω την αλήθεια όταν βαθμολογώ μια χώρα για το φαγητό της δεν εννοώ το εθνικό της φαγητό. Εννοώ το πόσο καλά μπορώ να φάω, ας είναι και σε εστιατόρια εισαγόμενης κουζίνας. Αν το Βερολίνο έχει τα καλύτερα βιετναμέζικα και ταϊλανδέζικα της Ευρώπης (χώρια τα άλλα καλά που έχει, όπως πολύ υποτιμημένη εθνική κουζίνα και τρομερό street food), τότε παίρνει πόντους η Γερμανία, δε θα τα αγνοήσω επειδή δεν είναι γερμανικά εστιατόρια. Στη Γερμανία έφαγα, ωραία έφαγα,αυτό βαθμολογώ. Αν ο σεφ ή ο βοηθός του έχει διαβατήριο που γράφει άλλη λεξούλα μέσα αντί για Deutschland, δε με αφορά. Εγώ πήγα στη Γερμανία κι έφαγα καλά, αυτό βαθμολογώ.