5 ημερες (Μιλάνο,Κομο,Βερονα,Βενετια) αξιζει?

escursione

Member
Καλησπέρα φίλοι ταξιδιώτες.
Θα βρεθώ στην Ιταλία για μια υποχρέωση λόγω δουλειάς και θα μείνω Μπολόνια. Θα πάω στις 5 Μαρτίου.
Έχω 5 κενές μέρες και σκέφτομαι να πάω να δω Μιλανο,Κομο, Βερόνα και Βενετία (θέλω να πάω και στο νησάκι μπουρανο 😁)
Πως το βλέπετε,πέραν το άπειρο περπάτημα που θα ρίξω (κλασικά οποτε πάω ιταλια 😋) αξίζει σε αυτές τις 5 μέρες να αφιερώσω από 1 σχεδόν ολόκληρη μερα στην κάθε μία περιοχή? Όλες οι μετακινήσεις μου θα είναι νωρίς το πρωί με το τρένο (το έχω πάρει πολλές φορές επειδή πάντα μένω κοντά στον σταθμό (Bologna centrale)

Θα είμαι άνετα η θα τρέχω σαν παλαβός και δεν θα δω ούτε τα μισά από τα βασικά όμορφα αξιοθέατα?

Με ένα καλό πλανο και πρόγραμμα,οι πόλεις που ανέφερα βγαίνουν αν φτανω πρωί πρωί μέχρι αναχώρηση με βραδινό τρένο για επιστροφή Μπολόνια ?

Ευχαριστώ (κάθε tip και προσθήκη,αφαιρεση πόλεων ευπρόσδεκτη)
(Να αναφέρω οτι έχω δει πλήρως, Madova,Modena)

(Επίσης να αναφέρω οτι σκεφτόμουν επειδή θα είμαι Μιλάνο, να πάρω τρενάκι για tirano και αυθημερόν τρένο για sen moritz και επιστροφή,αλλά σκέφτομαι πολλές ώρες στα τρένα και λογικά θα κουραστω,επίσης να αναφέρω οτι θα κάνω το ταξίδι μόνος μου,οποτε το αναφέρω και αυτό 😁)
1. Μπολόνια-Μιλάνο αυθημερόν γίνεται άνετα και θα δεις τα βασικά
2. Αν θέλεις να πας και στο κόμο συνδυαστικά με 1-2 χωριά πρέπει να μείνεις 1 ημέρα Μιλάνο να μην πηγαινοέρχεσαι άσκοπα, νυχτώνει κ νωρίς............αλλιώς άστο εκτός
3. Βερόνα αυθημερόν βγαίνει άνετα κ αξίζει
4. Βενετία αν θέλεις κ νησάκια μουράνο-μπουρανο βάλε 1 διανυκτέρευση.
5. δεν βλέπω να αναφέρεις κάτι για Φλωρεντία που θεωρώ την καλύτερη επιλογή από Μπολόνια για ημερήσια κ όχι μόνο σε μόλις 40 λεπτά
6. Πάντοβα, Ραβένα, Φεράρα κ Πάρμα καλές εναλλακτικές επιλογές για αυθημερόν από Μπολόνια

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
2. Αν θέλεις να πας και στο κόμο συνδυαστικά με 1-2 χωριά πρέπει να μείνεις 1 ημέρα Μιλάνο να μην πηγαινοέρχεσαι άσκοπα, νυχτώνει κ νωρίς............αλλιώς άστο εκτός
5. δεν βλέπω να αναφέρεις κάτι για Φλωρεντία που θεωρώ την καλύτερη επιλογή από Μπολόνια για ημερήσια κ όχι μόνο σε μόλις 40 λεπτά
6. Πάντοβα, Ραβένα, Φεράρα κ Πάρμα καλές εναλλακτικές επιλογές για αυθημερόν από Μπολόνια
Φλωρεντία έχω πάει κ πραγματικά ειναι υπέροχη πόλη και προλαβαίνεις να την δεις σε μια μέρα.
Μήπως να βγάλεις Βενετία όπως λένε τα παιδιά που θέλει περισσότερο χρόνο και να βάλεις Φλωρεντία στο πρόγραμμα?

tol_pap

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγγλία
Ταξίδι-Όνειρο
Πανόραμα Β. Αμερικής!!!
Θα συμφωνήσω με κάποιον από παραπάνω μήπως πήγαινες Πάρμα/ Μπολόνια/ Φεράρα/ Μπάντοβα/ Ραβένα.
Ακόμη και αγ. Μαρίνο εάν νοικιάσεις αμάξι!

Επίσης βρες κανα χωριό εκεί γύρω να πας όχι σε πόλη. Να δεις και κάτι διαφορετικό

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη

Οπότε λες, Βερονα,Μιλάνο πόλη(οχι χωριά), στάνταρ θα πάω
Τώρα για Φλωρεντία δεν ανέφερα κάτι,αν και πανέμορφη θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά αξιοθέατα, και θέλει τουλάχιστον 2 μέρες ( η κάνω λάθος?) Γ αυτό δεν την έβαλα καθόλου στο πλάνο.
Μικρές πόλεις Ραβένα,Φεράρα,Πάρμα και Πάντοβα λογικά θα πάω αν εξαιρέσω βενετια (που μάλλον αυτό θα κάνω,θα την κρατήσω καβα για τον Σεπτέμβριο που θα ξαναπάω Ιταλία)

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Θα συμφωνήσω με κάποιον από παραπάνω μήπως πήγαινες Πάρμα/ Μπολόνια/ Φεράρα/ Μπάντοβα/ Ραβένα.
Ακόμη και αγ. Μαρίνο εάν νοικιάσεις αμάξι!
Μην μου προσθέτεις και άλλα μέρη χαχα γιατί θα κοιτάω να βάλω στο τέλος 1 εβδομάδα ώστε να τα δω όλα 😋😋 (δεν γίνεται, μακάρι να μπορούσα να λείψω τοσο)

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Φλωρεντία έχω πάει κ πραγματικά ειναι υπέροχη πόλη και προλαβαίνεις να την δεις σε μια μέρα.
Μήπως να βγάλεις Βενετία όπως λένε τα παιδιά που θέλει περισσότερο χρόνο και να βάλεις Φλωρεντία στο πρόγραμμα?
Μάλλον αυτό θα κάνω.
Βενετια και νησάκια εκτός,και βάζω Φλωρεντία αν μου πείτε ότι προλαβαίνω εντός 1 μέρας να δω τα όμορφα της πόλης. (Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι είναι μεγάλη και εχει πολλά να δεις πάντως,γ αυτό δεν την έβαλα στο πλάνο για αυτό το ταξιδι)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πολωνία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τώρα για Φλωρεντία δεν ανέφερα κάτι,αν και πανέμορφη θεωρώ ότι έχει πάρα πολλά αξιοθέατα, και θέλει τουλάχιστον 2 μέρες ( η κάνω λάθος?) Γ αυτό δεν την έβαλα καθόλου στο πλάνο.
Δλδ η Βενετία έχει λιγότερα αξιοθέατα και προλαβαίνεις να τα δεις σε μία μέρα;

Διευκρίνησε καλύτερα τις εννοείς όταν λες ότι "θέλεις να δεις τα αξιοθέατα" των πόλεων.

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Εγώ είχα στο μυαλό μου ότι είναι μεγάλη και εχει πολλά να δεις πάντως,γ αυτό δεν την έβαλα στο πλάνο για αυτό το ταξιδι
Προσωπική μου άποψη είναι πως καλά το είχες στο μυαλό σου. Εννοείται είναι θέμα γούστου όλα και ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά, αλλά η Φλωρεντία έχει πολλά να δεις και να κάνεις και είναι κρίμα να την "κάψεις" με μια μονοήμερη. Άστην καλύτερα για άλλο ταξίδι, ιδανικά σε συνδυασμό με άλλα μέρη στην Τοσκάνη.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δλδ η Βενετία έχει λιγότερα αξιοθέατα και προλαβαίνεις να τα δεις σε μία μέρα;

Διευκρίνησε καλύτερα τις εννοείς όταν λες ότι "θέλεις να δεις τα αξιοθέατα" των πόλεων.
Καθεδρικους,πάρκα,αρχιτεκτονική πόλης και ενδιαφέροντα κτήρια,πλατείες, γέφυρες και γήπεδα,σημεια με θέα, και γενικά σημαντικά σημεία εν ολίγοις που έχει μια πόλη και "τραβάνε τουρισμο"
Αυτά με ενδιαφέρουν πιο πολύ 👍

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Προσωπική μου άποψη είναι πως καλά το είχες στο μυαλό σου. Εννοείται είναι θέμα γούστου όλα και ο καθένας αξιολογεί διαφορετικά, αλλά η Φλωρεντία έχει πολλά να δεις και να κάνεις και είναι κρίμα να την "κάψεις" με μια μονοήμερη. Άστην καλύτερα για άλλο ταξίδι, ιδανικά σε συνδυασμό με άλλα μέρη στην Τοσκάνη.
Ίσως γίνει και αυτό.ακομα είμαι σε σχεδιασμό,θα τα βάλω κάτω,θα τσεκάρω πόλεις κτλπ και θα βγάλω πλανο σωστό ώστε να μην "κάψω" καμία πόλη σημαντική ώστε να την ευχαριστηθώ όπως πρέπει 👍👍

Viajero93

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική, Κούβα
Ίσως γίνει και αυτό.ακομα είμαι σε σχεδιασμό,θα τα βάλω κάτω,θα τσεκάρω πόλεις κτλπ και θα βγάλω πλανο σωστό ώστε να μην "κάψω" καμία πόλη σημαντική ώστε να την ευχαριστηθώ όπως πρέπει 👍👍
Όπου και να πας κερδισμένος θα βγεις, Ιταλία είναι αυτή. Απλά θα σου έλεγα πως καλύτερα να καταλήξεις σε λιγότερα μέρη για να έχεις πιο πολύ χρόνο να τα απολαύσεις κιόλας από το να είσαι σε ένα συνεχές τρέξιμο ή μέσα σε ένα τρένο.

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.903
Μέλη
39.603
Νεότερο μέλος
Georgeva25

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom