5 ημερες (Μιλάνο,Κομο,Βερονα,Βενετια) αξιζει?

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καλησπέρα φίλοι ταξιδιώτες.
Θα βρεθώ στην Ιταλία για μια υποχρέωση λόγω δουλειάς και θα μείνω Μπολόνια (την Μπολόνια την έχω δει και την έχω γυρίσει αρκετές φορές,οποτε απλα θα κανω τις διαμονες μου εκεί) Θα πάω στις 5 Μαρτίου.
Έχω 5 κενές μέρες και σκέφτομαι να πάω να δω Μιλανο,Κομο, Βερόνα και Βενετία (θέλω να πάω και στο νησάκι μπουρανο 😁)
Πως το βλέπετε,πέραν το άπειρο περπάτημα που θα ρίξω (κλασικά οποτε πάω ιταλια 😋) αξίζει σε αυτές τις 5 μέρες να αφιερώσω από 1 σχεδόν ολόκληρη μερα στην κάθε μία περιοχή? Όλες οι μετακινήσεις μου θα είναι νωρίς το πρωί με το τρένο (το έχω πάρει πολλές φορές επειδή πάντα μένω κοντά στον σταθμό (Bologna centrale)

Θα είμαι άνετα η θα τρέχω σαν παλαβός και δεν θα δω ούτε τα μισά από τα βασικά όμορφα αξιοθέατα?

Με ένα καλό πλανο και πρόγραμμα,οι πόλεις που ανέφερα βγαίνουν αν φτανω πρωί πρωί μέχρι αναχώρηση με βραδινό τρένο για επιστροφή Μπολόνια ?

Ευχαριστώ (κάθε tip και προσθήκη,αφαιρεση πόλεων ευπρόσδεκτη)
(Να αναφέρω οτι έχω δει πλήρως, Madova,Modena)

(Επίσης να αναφέρω οτι σκεφτόμουν επειδή θα είμαι Μιλάνο, να πάρω τρενάκι για tirano και αυθημερόν τρένο για sen moritz και επιστροφή,αλλά σκέφτομαι πολλές ώρες στα τρένα και λογικά θα κουραστω,επίσης να αναφέρω οτι θα κάνω το ταξίδι μόνος μου,οποτε το αναφέρω και αυτό 😁)

Last edited:

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Δεν είναι πολλά για να τα δεις όλα μόνο μια μέρα?
Δεν θα σε κουράσει κάθε μέρα τρένο πήγαινε έλα και ξανά να κάνεις το ίδιο;
Μήπως χρειάζεται να τα σπάσεις κάπως και να βγάλεις κάτι εκτός?
Ειδικά αν μένεις μόνο σε μια πόλη και πρέπει να επιστρέφεις όπως λες πίσω σε αυτή.
Αν το έκανες τουρ δηλαδή να κοιμάσαι κ να ξυπνάς το πρωί να πας στην άλλη θεωρώ θα ήταν πολύ πιο ξεκούραστο.

Και στο λέει ένα άτομο που περπατάει πάρα πολύ στα ταξίδια του...

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Για μένα το ιδανικό θα ήταν να μην μένεις κάπου σταθερά και να διανυκτευρευεις κάθε βράδυ σε άλλη πόλη.
Οπότε θα το έκανα κυκλικά Μπολονια-Βενετια-Βερονα-κομο-Μιλανο η και ανάποδα.
Να και πιστεύω ότι Μπολόνια,Μιλάνο κ Βενετία θέλουν πάνω από μια μέρα.
Αυτή η άποψη είναι χωρίς να έχω πάει.
Βερόνα γνωρίζω ότι είναι σχετικά μικρή πόλη οπότε σου φτάνει μια μέρα.
Όπως και στη λίμνη Κόμο μια μονοήμερη είσαι κομπλέ.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Καταρχήν ευχαριστώ πολυ που μπήκες στον κόπο να γράψεις
Δεν με κουράζουν τα τρένα, αντιθέτως μου αρέσουν επειδή βλέπω το πανέμορφο ιταλικό τοπίο 😁
Θα μένω Μπολόνια και από εκεί θα ξεκινάνε κάθε πρωί οι εξορμήσεις μου, το θέμα είναι όπως λες αν είναι πολλά τα αξιοθέατα για να τα δω αυθημερόν. Πχ φτανω με το τρένο 8 το πρωί Μιλάνο, προλαβαίνω να δω τα βασικά και + ένα μεσημεριανό φαγητο στην πόλη και μετά πίσω Μπολόνια? Έτσι σκέφτομαι. Την επόμενη μέρα Βερόνα, φτανω 8 εκεί, αξιοθέατα, φαγητό και το απόγευμα φεύγω προς Μπολόνια πάλι.
Σκέφτηκα και αυτό που λες,να μείνω πχ 1 μέρα Βερόνα,μετά άλλη διανυκτέρευση Μιλάνο,κτλπ κτλπ απλά αυτό το να αλλάξω πχ 4 σπίτια και να μην έχω μια "εδρα" για 5 μέρες το θεωρώ πολύ πιο κουραστικό,να μαζεύω πράγματα,να βρίσκω ιδιοκτήτες,κλειδιά και όλα τα υπόλοιπα. Έτσι σκέφτομαι έστω. Τελευταία φορά είδα σε 3 μέρες (άνετα κιόλας) Μπολόνια, Μαντοβα, Μοντενα (βέβαια μικρότερες πόλεις χωρίς τόσα πολλά αξιοθέατα σε σύγκριση με πχ Βερόνα η βενετια)

Δεν ξέρω είμαι σε διλλημα τι να κάνω. Να βγάλω εντελώς μια μεγαλη πόλη εκτός? (Δεν θέλω 😋) Ίσως είναι μια λύση,η να προσθέσω μικρότερες και κοντινοτερες (Ferrara,Genova, Ravenna)

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Καταρχήν ευχαριστώ πολυ που μπήκες στον κόπο να γράψεις
Δεν με κουράζουν τα τρένα, αντιθέτως μου αρέσουν επειδή βλέπω το πανέμορφο ιταλικό τοπίο 😁
Θα μένω Μπολόνια και από εκεί θα ξεκινάνε κάθε πρωί οι εξορμήσεις μου, το θέμα είναι όπως λες αν είναι πολλά τα αξιοθέατα για να τα δω αυθημερόν. Πχ φτανω με το τρένο 8 το πρωί Μιλάνο, προλαβαίνω να δω τα βασικά και + ένα μεσημεριανό φαγητο στην πόλη και μετά πίσω Μπολόνια? Έτσι σκέφτομαι. Την επόμενη μέρα Βερόνα, φτανω 8 εκεί, αξιοθέατα, φαγητό και το απόγευμα φεύγω προς Μπολόνια πάλι.
Σκέφτηκα και αυτό που λες,να μείνω πχ 1 μέρα Βερόνα,μετά άλλη διανυκτέρευση Μιλάνο,κτλπ κτλπ απλά αυτό το να αλλάξω πχ 4 σπίτια και να μην έχω μια "εδρα" για 5 μέρες το θεωρώ πολύ πιο κουραστικό,να μαζεύω πράγματα,να βρίσκω ιδιοκτήτες,κλειδιά και όλα τα υπόλοιπα. Έτσι σκέφτομαι έστω. Τελευταία φορά είδα σε 3 μέρες (άνετα κιόλας) Μπολόνια, Μαντοβα, Μοντενα (βέβαια μικρότερες πόλεις χωρίς τόσα πολλά αξιοθέατα σε σύγκριση με πχ Βερόνα η βενετια)

Δεν ξέρω είμαι σε διλλημα τι να κάνω. Να βγάλω εντελώς μια πόλη εκτός? Ίσως είναι μια λύση,η να προσθέσω μικρότερες και κοντινοτερες (ferrara,Genova, ravenna)
Τότε θα σε προέτρεπα αφού σαρεσει και έχεις την τρέλα (συγχώρεσε με για τον τρόπο που μιλάω) να το κάνεις!
Τσεκαρε απλά πόση ώρα είναι οι αποστάσεις και αν πιστεύεις ότι το χεις κάντο!
Νομίζω ότι Μπολόνια κ Βενετία θα έχουν τα περισσότερα αξιοθέατα.
Αλλά εφόσον είσαι θετικός σε όλα αυτά...
Why not?
Τι θα σε σταματήσει? :)

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Τότε θα σε προέτρεπα αφού σαρεσει και έχεις την τρέλα (συγχώρεσε με για τον τρόπο που μιλάω) να το κάνεις!
Τσεκαρε απλά πόση ώρα είναι οι αποστάσεις και αν πιστεύεις ότι το χεις κάντο!
Νομίζω ότι Μπολόνια κ Βενετία θα έχουν τα περισσότερα αξιοθέατα.
Αλλά εφόσον είσαι θετικός σε όλα αυτά...
Why not?
Τι θα σε σταματήσει? :)
Μπολόνια την έχω γυρίσει μέχρι τέλους, ξέρω κάθε στενό πλέον 😋
"Θα με σταματήσει" Ίσως η κούραση από τα πολλά αξιοθέατα, και το γυρνα πίσω Μπολόνια στην έδρα σου με τρενο καθε μερα.Αυτό σκέφτομαι. Όλη μέρα τριγυρνάς σε πόλη με πολλά αξιοθέατα (πχ βενετια) και το βράδυ 1.30 ώρα τρενο (οκ κάθεσαι δεν κάνεις κατι) απλά σκέφτομαι ότι μετά από τόσο περπάτημα αν θα έχω ενέργεια για τρένο πάλι,περπάτημα πάλι και άλλη μια μεγαλη πόλη αυθημερόν. Η σκέψη είναι μήπως βαραίνω πολυ το πρόγραμμα μου. Αυτό σκέφτομαι γενικά + ότι μου αρέσει να ακούω ταξιδιωτικές γνώμες άλλων ώστε να δω μήπως κάνω κάποιο λάθος ✌😁
(Δεν παρεξηγώ, έχω "τρελα" να γνωρίζω νέες πόλεις, να ταξιδεύω με τρένο κτλπ)

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Μπολόνια την έχω γυρίσει μέχρι τέλους, ξέρω κάθε στενό πλέον 😋
"Θα με σταματήσει" Ίσως η κούραση από τα πολλά αξιοθέατα, και το γυρνα πίσω Μπολόνια στην έδρα σου με τρενο καθε μερα.Αυτό σκέφτομαι. Όλη μέρα τριγυρνάς σε πόλη με πολλά αξιοθέατα (πχ βενετια) και το βράδυ 1.30 ώρα τρενο (οκ κάθεσαι δεν κάνεις κατι) απλά σκέφτομαι ότι μετά από τόσο περπάτημα αν θα έχω ενέργεια για τρένο πάλι,περπάτημα πάλι και άλλη μια μεγαλη πόλη αυθημερόν. Η σκέψη είναι μήπως βαραίνω πολυ το πρόγραμμα μου. Αυτό σκέφτομαι γενικά.
(Δεν παρεξηγώ, έχω "τρελα" να γνωρίζω νέες πόλεις, να ταξιδεύω με τρένο κτλπ)
Το καλύτερο τότε είναι να τα βάλεις με σειρά προτεραιότητας και αν κουραστείς κάτσε μια μέρα Μπολόνια και αφαιρείς αυτό που θεωρείς περισσότερο ασήμαντο με βάση τα ενδιαφέροντα σου.

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Το καλύτερο τότε είναι να τα βάλεις με σειρά προτεραιότητας και αν κουραστείς κάτσε μια μέρα Μπολόνια και αφαιρείς αυτό που θεωρείς περισσότερο ασήμαντο με βάση τα ενδιαφέροντα σου.
Έχεις δίκιο,να βγάλω ένα καλό πλανο με σειρά προτεραιότητας. (Όλα όμορφα βέβαια,θέλω να τα δω όλα 😁😋) αλλά ναι δυστυχώς σε 5 μέρες,τόσο μεγάλες πόλεις με τόσα αξιοθέατα, πρέπει να βάλω προτεραιότητες.👍👍

vasilis.gkik

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ο Γυρος του Κοσμου
Έχεις δίκιο,να βγάλω ένα καλό πλανο με σειρά προτεραιότητας. (Όλα όμορφα βέβαια,θέλω να τα δω όλα 😁😋) αλλά ναι δυστυχώς σε 5 μέρες,τόσο μεγάλες πόλεις με τόσα αξιοθέατα, πρέπει να βάλω προτεραιότητες.👍👍
Ακριβώς αυτό ;)

stelios18120

Member
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια Ιταλία 🇮🇹
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Θα άφηνα Βενετία και Μπουράνο έξω, να γίνουν σε ξεχωριστό ταξίδι. Είχα κάνει το λάθος να πάω μονοήμερη από Μιλάνο, οπότε και εγώ θέλω να ξαναπάω! Μιλάνο-Κόμο-Μπολόνια θα έπαιζα!
Καλησπέρα
Μιλάνο, Κομο,Βερονα και Lago di Garda τελικα σκέφτομαι και ίσως για χαλαρή βολτα επειδη ειναι μονο 25 λεπτα μακρια την Ferrara (να αφήσω βενετια,μπουρανο για την επόμενη φορά να τα δω χαλαρα)
(Μπολόνια την έχω δει και την ξέρω απ εξω,απλά θα την έχω σαν εδρα να μένω εκεί απλα,επειδή έχω Ιταλίδα που νοικιάζω σπίτι οπότε πάω)

Billouk

Member
Καλησπέρα
Μιλάνο, Κομο,Βερονα και lago di Garda τελικα σκέφτομαι (να αφήσω βενετια,μπουρανο για την επόμενη φορά να τα δω χαλαρα)
(Μπολόνια την έχω δει και την ξέρω απ εξω,απλά θα την έχω σαν εδρα να μένω εκεί απλα,επειδή έχω Ιταλίδα που νοικιάζω σπίτι οπότε πάω)
Πιο προσιτό!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.903
Μέλη
39.603
Νεότερο μέλος
Georgeva25

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα