• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Γαλλία 5 ημέρες στο Παρίσι-Τι να πρωτοκάνω?

Επόμενο Ταξίδι
πού;;
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Ιταλίας
Για να βοηθήσω μια και γύρισα από ένα ταξίδι 5 ημερών στο Παρίσι:

1η μέρα:
είδαμε Pont Neuf και Pont des Arts, μετά έπιασε μπόρα και πήγαμε Pompidou.
Η βροχή σταμάτησε, οπότε βόλτα στο Marais και στην Place des Vosges.

2η μέρα:
ο καιρός υπέροχος, οπότε Βερσαλίες, λίγη ώρα στο παλάτι και υπέροχη βόλτα στους κήπους με το τρενάκι. Στην επιστροφή, πύργος του Άιφελ (από κάτω), Τάφος Ναπολέοντα, Μουσείο Ροντέν.
Το βράδυ βόλτα στο Σεν Ζερμέν (εκεί μέναμε) και Λούβρο by night!

3η μέρα:
Μουσείο Λούβρου (πήγαμε στο άνοιγμα, είχαμε Museum pass και μπήκαμε σχεδόν πρώτοι πριν πλακώσουν οι ορδές των τουριστών!)
Κήποι Λουξεμβούργου, Πάνθεον, βόλτα στο Καρτιέ Λατέν.
Διάλειμμα για καφέ στο les deux magots.
Κονσιερζερί και Saint Chapelle!
Το βράδυ πήγαμε να ανεβούμε στον Άιφελ και ήταν το μόνο λάθος του ταξιδιού μας! Μην ανεβείτε! Εκτός αν έχετε online εισιτήριο ή κάνετε κράτηση σε κάποιο εστιατόριο του Πύργου! Αλλά δε χάνετε τίποτα και να μην ανεβείτε καθόλου!!

4η μέρα:
Μουσείο Orsay και Notre Dame.
Το απόγευμα: Arc de Triomphe, Place de la Concorde, κρουαζιέρα στο Σηκουάνα!

5η μέρα:
Monmartre!!! Υπέροχη, γραφική! Να χρησιμοποιήσετε το monmartrobus αν νιώθετε κουρασμένοι! βόλτα και φωτογραφίες Trocadero!

Το πρόγραμμά μας ήταν σχετικά χαλαρό, ειδικά τις 2 τελευταίες μέρες μπορούσαμε να δούμε κι άλλα, αλλά θέλαμε και λίγο να ξεκουραστούμε και να απολαύσουμε χαλαρές βόλτες και φαγητό στο Saint Germain όπου μέναμε και το λατρέψαμε!

Οπωσδήποτε πάρτε την Κάρτα Paris Museum Pass! Σε γλιτώνει από όλες τις ουρές!!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Μια ερωτηση γιατι τωρα αρχιζω να αγγιζω το θεμα Παρισι.
Υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισεις εισιτηρια ον λαιν (τυπου Βατικανο)για το Λουβρο ..ωστε να μην περιμενεις στις ουρες που αναφερθηκαν παραπανω ?

MOSXRI

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
Μια ερωτηση γιατι τωρα αρχιζω να αγγιζω το θεμα Παρισι.
Υπαρχει η δυνατοτητα να κλεισεις εισιτηρια ον λαιν (τυπου Βατικανο)για το Λουβρο ..ωστε να μην περιμενεις στις ουρες που αναφερθηκαν παραπανω ?
ναι μπορεις απο το επισημο σαιτ αλλα θελει λεει πεντε μερες για να τα παραλαβεις!νομιζω παντως οτι ο πιο ευκολος τροπος για να μπεις χωρις καθυστερηση ειναι οταν με το καλο θα πας στο παρισι να επισκεφτεις ενα καταστημα fnac (εχει παντού π.χ. champs elysees, montparnasse κ.α.) και να τα προμηθευτεις απο εκει!!στα δινουν επι τοπου και μετα αποφασιζεις εσυ ποτε θελεις να πας στο λουβρο (τα εισιτηρια ισχυουν για μεγαλο χρονιο διαστημα)

kabamarou

Member
Ναι υπάρχει από εδώ
Online Tickets | Louvre Museum | Paris
και όπως ειπώθηκε και παραπάνω αν βγάλεις κάρτα Paris Museum Pass δεν περιμένεις στην ουρά. Προσωπικά δεν περίμενα ούτε στην ουρά για σωματικό έλεγχο(γιατί έχει 2 ουρές) όταν πήγα.
Αχ Παρίσι!

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
μια χαρα τοτε παιδια μου..τι να ταλαιπωριομαστε στις ουρες ..εμπρος στο δρομο που χαραξε το Βατικανο:clap:

MOSXRI

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
θα σου προτεινα να κανεις οτι εκανα κι εγω σε εξι ημερες. αρχικα οπως αναφερθηκε μην πας και βερσαλιες και disneyland. διαλεξε ενα απο τα δυο.προσωπικα δαλεξα την disneyland και αποδειχτηκα η μεγαλυτερη απογοητευση του ταξιδιου μου (καθαρα προσωπικη αποψη). απο εκει και περα να κανεις πολλες βολτες με τα ποδια η με το λεωφορειο στο πανεμορφο κεντρο της πολης και φροντισε οι βολτες σου να περιλαμβανουν διαφορα must see της πολης. τετοια για μενα είναι:οι κηποι του λουξεμβουργου και διπλα το πανθεον, η μονμαρτη με τη sacre coeur, φυσικα το cite οπως και το μικροτερο νησακι (st Louis), αιφελ (αν και δεν με ξετρελανε) και το invalides γενικοτερα κ.α.!

αν παντως το ταξιδι σου δεν ειναι να πραγματοποιηθει αμεσα, πιστευω μεσα στο σαββ/κο να εχω ετοιμη την ταξιδιωτική μου ιστορια, την οποια αν θελεις της ριχνεις μια ματια.

nontas

Member
Καλημέρα παιδιά!
Μια ερώτηση και απο μένα σχετικά με τα εισητήρια για την disneyland.
Φευγω Σάββατο πρωί για Παρίσι, δηλαδή σε 3 μέρεσ απο σήμερα. Αν κλείσω τα εισητήρια μέσω internet (αφου παρέχει και κάποια έκπτωση) θα προλάβουν να μου τα στείλουν ηλεκτρονικά μέχρι την παρασκευή? Για να μπορέσω να τα εκτυπώσω και να τα έχω μαζί μου.
Και μια δεύτερη ερώτηση...Αν δεν κλείσω εισητηρία μέσω internet μπορω να τα αγοράσω απο κάποιο σημείο του Παρισιού, καποιο κατάστημα ίσως εκτός απο τα εκδοτήρια στην disneyland?
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Last edited by a moderator:

kabamarou

Member
Εγώ τα αγόρασα από το αεροδρόμιο του Charles De Gaulle από τον χώρο τουριστικών πληροφοριών και σε καλύτερη τιμή από τι τα αγοράζεις από τα εκδοτήρια της disneyland.Από εκεί μπορείς να αγοράσεις επίσης και κάρτα για τα μέσα μεταφορά καθώς και κάρτα για τα μουσεία.

Μπορείς να τα αγοράσεις επίσης και από τα fnac
Localiser un magasin Fnac, chercher par ville, trouver les horaires
αλλά και από το κατάστημα της disney στο Παρίσι.

Α και καλό είναι να κάνεις μια αναζήτηση στο forum πριν ρωτήσεις κάτι γιατί υπάρχουν απαντημένα όλα αυτά σε άλλα θέματα ήδη.

MOSXRI

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Κάθε επόμενο!
λοιπον σου προτεινω να πας απο το καταστημα της disneyland στη champs elysees!εκει μπορεις να αγορασεις εισιτηρια με 35 ευρω με μονη δεσμευση να πας στη disneyland μετα απο πεντε ημερες (δηλαδη αν τα αγορασεις σαββατο να πας την πεμπτη)!ειδαλως το εισιτηριο κοστιζει 61 η 66 ευρω αναλογα τα παρκα που θα πας!

kabamarou

Member
Καλή φάση αυτό, αλλά παίρνεις το ρίσκο του να πας με άσκημο καιρό αν εκείνη την ημέρα παρουσιαστεί κάτι τέτοιο.Ενώ αν δεν περιορίζεσαι με ημερομηνίες και έχεις προγραμματίσει να πας μια ημέρα που βρέχει συνέχεια για παράδειγμα το αναβάλεις για την επόμενη.

KLEOPATRA

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
λοιπον σου προτεινω να πας απο το καταστημα της disneyland στη champs elysees!εκει μπορεις να αγορασεις εισιτηρια με 35 ευρω με μονη δεσμευση να πας στη disneyland μετα απο πεντε ημερες (δηλαδη αν τα αγορασεις σαββατο να πας την πεμπτη)!ειδαλως το εισιτηριο κοστιζει 61 η 66 ευρω αναλογα τα παρκα που θα πας!
Συγνωμη αν καταλαβα καλα και οχι λαθος,τα νορμαλ εισιτηρια κανουν 60 ευρω?:shock::shock:
Οριστε ?
Καλα ηθελα που δεν ηθελα ευθυς εξαρχης να παω στη Γιουροντισνευ και το θεωρουσα χασιμο μιας πολυτιμης μερας ...τωρα ειναι που δεν παταω το ποδαρι μου.
Αν και το ατομο που θα με φιλοξενησει εχει μια καρτα λεει ..επειδη εχει παει πολλες φορες ...με την οποια συγγενεις κ φιλοι εχουν μια καλη εκπτωση ...ναι καλα σιγα μην παω!

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.641
Μέλη
39.380
Νεότερο μέλος
Stagkia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom