• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

5 Μερες στη κρητη

Louiggi

Member
Γεια σας.Ειμαι ενα νεο μελος εδω και θα ηθελα την βοηθεια σας για ενα ταξιδακι που θα κανω μεσα ιουλιου για κρητη.Θα ερθουμε μονο για 5 μερες και θα ηθελα βοηθεια στο να κανω το προγραμμα μου,το εχω δει ενα περιπου κε δεν χερω αν ειναι εφικτο σε τοσο λιγες μερες.

να χωρισουμε τις μερες μας 2-3 ανατολικη κρητη και 2-3 για δυτικι πλευρα
και σκευτομαι να κλεισω ξενοδοχειο χανια και ηρακλειο.θα εχουμαι και αυτοκινιτο για τις μετακινισεις...φτανω να δω πραγματα?αν οχι πια δεν πρεπει να αφισω πισω και σε τι δεν πρεπει να δοσω βαση,απο παραλιες δεν μας πολυενδιαφερει,θελουμε να δουμε κινουμανστε να δουμε τοπια και τις ομορφιες του νησιου,ευχαριστω εκ των προτερων :D

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.. καλως να ελθεις.. θα σου προτεινα να επιλέξεις ενα μόνο νομο. Οι 5 μερες δεν φτανουν για να μοιρασεις τοπους και αποστασεις....

Louiggi

Member
Eυχαριστω για την απαντηση.αρα αναγκαστικα θα πρεπει να αφισω πισω 2 νομους,να διαλεξω να παω χανια-ηρακλειο η χανια-αγιο νικολαο? βασικα απο την αρχη το ρεθημνο θα το αφηνα σε δευτερη μοιρα επιδει ακουγοντας απο φιλους που εχουν παει δεν μου τα εχουν σχολιασει και πολυ ;)

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
.αν και η καταγωγή μου είναι απο Ηράκλειο αλλα ζω χανια έχω να πω πως το Ρέθυμνο είναι πολυ καλύτερο απο το Ηράκλειο. Η πόλη είναι καλή και τα νότια παραλία πολυ όμορφα. Τα δε χανια ο ομορφότερος κατ΄ εμε νομος. Αν επιλεξεις χανια καλύτερα να συνδιασεις Ρέθυμνο και αν επιλεξεις Ηράκλειο το συνδιασεις με λασιθι.

alma

Member
Ακριβώς.Αν πρέπει να επιλέξεις δυο,να πας Χανιά,Ρέθυμνο.Πολύ πιο γραφικά απο Ηράκλειο.

Rosa Mundial

Member
Επόμενο Ταξίδι
ελα ντε
Ταξίδι-Όνειρο
Ταϋλάνδη
συμφωνω. Να διαλεξεις εναν μονο νομο. Προσωπικα, θα διαλεγα το Ρεθυμνο. Εναλλακτικά τον Αγιο Νικολαο. Μιλαω για διαμονη στην πολη και οχι σε καποιο χωριο, φυσικα. Τα Χανιά αρεσουν σε πολλους, αλλα προσωπικα δε με ενθουσιαζουν και δε μου δινουν εικονα Κρητης. Οσο για το Ηρακλειο, μην το διανοηθεις!

roz

New Member
5 ημέρες στην Κρητη ειναι παρα πολυ λιγες για να επισκευτεις 2 νομους.
Προσωπικα κατεβαίνω στο νησί 10 χρόνια τώρα είτε με αυτοκίνητο είτε με μηχανή, κάθε φορά για περιπου ενα μήνα και σου λέω με βεβαιότητα πως δεν εχω πάει παντου ακόμα. Το νησί ειναι τεράστιο, εχει απίστευτες ομορφιές και μέρη και παραλίες "αγνωστες" που δύσκολα μπορεις να πείς ποτέ ότι τα είδες όλα. Η πρόταση μου ειναι να διαλέξεις έναν νομό και οι επιλογές που έχεις είναι είτε να μείνεις σε κάποια πόλη όπως Ρεθυμνο ή Χανιά και από εκεί να κάνεις τις εξορμήσεις σου είτε (και στο προτείνω) να μείνεις στην νότια πλευρά ττου νησιού όπου οι παραλίες και τα μέρη είναι ονειρεμένα. Πές τί ακριβώς έχεις κατα νου για τις διακοπές σου και ευχαρίστως να σε κατατοπίσω. Εννοώ θές βαβούρα και σαματά ?? Θες ηρεμία και ρομαντζάδα? Τα θές όλα και συμφέρεις? Δώσε λεπτομέρεις και θα σου πώ.
υ.γ. Ακόμα και το Ηράκλειο είναι όμορφο νότια όμως!

Louiggi

Member
ευχαριστω για τα πολυ βοηθητικα σχολια σας,εχω αρχισει να συγχιζωμαι...δυσκολο να διαλεξεις απο το τι να δεις στη κρητη.Αυτο μου δημιουργα τιν σιγουρια που ειχα για το ποσο τελεια ειναι,βασικα το δεδομενο που δεν θελουμε ειναι το χαλαρο καφεδακι λιοσιμο στη παραλια και ουτε το τοσο να δουμε μνημεια .πιο πολυ να δουμε ενα γραφικο χωριο η να παμε σε μια ωραια παραλια να κανουμε τιν βουτια μας και να συνεχισουμε για παρακατω,για το βραδυ θα θελαμε κατι πιο διασκεδαστικο να ξεφυγουμαι απο τα καθηερομενα γιατι καλοκαιρι ειναι προτιμουμε φαση μπαρακια σε παραλια με μουσικη.Απο οτι προσεχα με οσα διαβασα υπαρχουν πολλες ομορφιες εξω απο το κεντρο των νομων,αρα αν επιλεξω χανια και ρεθυμνο η χανια και ηρακλειο που θα ηταν καλυτερα να μεινω να ειναι κοντα και με το αυτοκινιτο και να αποφυγω και την ταλαιπωρεια της πολης.αξιζει να επικεντρωθω στο κεντρο η αν οχι να παω απλα για ενα περπατημα στα δρομακια του λιμανιου?

hypatia

Member
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ταξίδι-Όνειρο
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
Μια χαρά η λίστα του taver, πολύ βοηθητική!
Αρχικά, έχει πάει γνωστός σου στο Ρέθυμνο και δεν σου το πολυσχολίασε? Περίεργο!
Και τις τρεις φορές που έχω κατέβει Κρήτη (μέχρι τώρα, γιατί θέλω κι άλλο!) είχα σαν βάση μου το Ρέθυμνο!
Αν καλά και ντε θες να συνδυάσεις δυο νομούς τότε να επιλέξεις άφοβα Χανιά και Ρέθυμνο. Τα Χανιά έχουν αντικειμενική και αδιαμφισβήτιτη ομορφιά αλλά και το Ρέθυμνο σου κλέβει την καρδιά. Αφού πας για πρώτη φορά και για τόσο λίγες μέρες να αρκεστείς στις παλιές πόλεις τους και στις παραλίες τους. Κάνε και μια μονοήμερη στο φαράγγι της Σαμαριάς και για πρώτη φορά θα σαι μια χαρά. Θα δεις πέντε πράγματα και δε θα είσαι και με την ψυχή στο στόμα!:clap:

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Αρχικά, έχει πάει γνωστός σου στο Ρέθυμνο και δεν σου το πολυσχολίασε? Περίεργο!
Και τις τρεις φορές που έχω κατέβει Κρήτη (μέχρι τώρα, γιατί θέλω κι άλλο!) είχα σαν βάση μου το Ρέθυμνο!
Αν καλά και ντε θες να συνδυάσεις δυο νομούς τότε να επιλέξεις άφοβα Χανιά και Ρέθυμνο. Τα Χανιά έχουν αντικειμενική και αδιαμφισβήτιτη ομορφιά αλλά και το Ρέθυμνο σου κλέβει την καρδιά. :clap:
Θύμισε μου να σε κεράσω μια τσικουδιά οταν ξανακατέβεις :clap::clap:

Louiggi

Member
Oπως δειχνει θα κατασταλαξω σε χανια ρεθυμνο με βαρια καρδια γιατι δεν ξερω ποτε θα ειναι η επομενη μου φορα στη κρητη και δεν μπορουσα για περισσοτερς μερες,περισσοτερο στεναχωριεμαι που θα αφησω πισω τη περιοχη λασιθιου λογο του οτι ακουσα απο φιλους παντα οτι ειναι η ομορφοτερη της κρητης.δυστυχος η ευτυχος ο καθενας εχει και διαφορετικα γουστα,τωρα θα πρεπει να ψαξω και ενα ξενοδοχειο καπου να με βολευει η αν ειναι καλυτερα να εκλεινα 2 ,αν εχετε κανενα δοκιμασμενο οχι πολυ κεντρο(δεν μου αρεσει καθολου η κινιση στους δρομους) λογο του οτι θα εχουμαι αυτοκινητο ισως θα ηταν καλυτερα να εκμεταλλευτουμαι το γεγονος μεινουμε πιο εξω,τι λετε??

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.622
Μέλη
39.361
Νεότερο μέλος
stavros88

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom