skoumpi
Member
Περιεχόμενα
- Κεφάλαιο 1
- Κεφάλαιο 2ο]Το μεσημέρι στις 17/4 μετά από μια ωραία πτήση φτάσαμε στη Σαγκάη. Αφού συμπληρώσαμε μια κάρτα εισόδου στη χώρα βγήκαμε να βρούμε τον ξεναγό μας. Το τι γινόταν από ξεναγούς με καρτελάκια στα χέρια δεν περιγράφεται. Να είναι εκατοντάδες, οι αστυνομικοί του αεροδρομίου να έρχονται και να με σπρώχνουν να περπατήσω πιο γρήγορα αλλά εγώ να τους κάνω νόημα ότι πρέπει να διαβάσω όλα αυτά τα καρτελάκια μπας και βρω το όνομά μου. Φυσικά δεν μπορούσαν να καταλάβουν την αγωνία μου και γινόταν όλο και πιο πιεστικοί. Τελικά βλέπω ένα ταμπελάκι με τα ονόματά μας!! Ουφφφφφ αυτό είναι!!!!!!!! Από εδώ και πέρα δε φοβάμαι τίποτα «Κίνα σου έρχομαι!!!!!!» [IMG]http://www.travelstories.gr/images/smilies/041.gif[/IMG
- Κεφάλαιο 3ο]Το μουσείο της Σαγκάης είναι ένα μοντέρνο κτίριο 4-5 ορόφων που φιλοξενεί σε κάθε όροφο διαφορετικά εκθέματα. Κεραμικά, μπρούτζινα, πορσελάνινα είδη, πίνακες ζωγραφικής, καλλιγραφία , παραδοσιακές στολές, έπιπλα κ.α. Η επίσκεψη είναι ευχάριστη σε φέρνει σε επαφή με την κινέζικη παράδοση και τέχνη. Το κτίριο του μουσείου είναι στην πλατεία λαού και είναι πολύ ενδιαφέρον. Έχει τετράγωνη βάση και στρόγγυλη οροφή, λένε ότι το εμπνεύστηκαν από ένα παραδοσιακό κινέζικο σκεύος που χρησιμοποιούνταν για μαγείρεμα/ για μια τελετουργία;;;; Δεν το κατάλαβα και πολύ καλά (κάπου θα χάζευα… [IMG]http://www.travelstories.gr/images/smilies/icon_rolleyes.gif[/IMG
- Κεφάλαιο 4ο
- Κεφάλαιο 5ο
- Κεφάλαιο 6ο
- Κεφάλαιο 7ο
- Κεφάλαιο 8ο
- Κεφάλαιο 9ο
- Πεκίνο!
- Tiananmen κ.α.
- Σινικό τείχος
- Πεκίνο (2)
Η απόφαση για το ταξίδι στην Κίνα στριφογύριζε καιρό τώρα στο μυαλό μου, αλλά ήθελε χρόνο, χρήμα και φυσικά παρέα!!!!! Το φθινόπωρο μαζευτήκαμε τελικά τρεις παλαβοί και αποφασίσαμε εν μέσω κρίσης Δ.Ν.Τ. και άλλων φοβερών και τρομερών προβλέψεων περί χρεοκοπίας ,λιμού σεισμού και καταποντισμού…..να εκδράμουμε το Πάσχα του ‘11 στην Κίνα. Πόσα «που πας τώρα»; «Κράτα τα λεφτά σου! Δεν είναι καιρός για ταξίδια αυτός!!!!!» «Εδώ ο κόσμος χάνεται εσύ…..» και τα υπόλοιπα γνωστά ρητά για καράβια που χάνονται βαρκούλες που αρμενίζουν κ.α. ακούγαμε από μανάδες, θείες γειτόνισσες και οποιονδήποτε άκουγε για το ταξίδι μας δε λέγεται. Κανένας ενθουσιασμός κανένα μπράβο! Ή έστω ένα «πόσο σας ζηλεύω» :roll:
Η Τζι (εγώ) η Χι και ο Βι όμως ήταν ανένδοτοι…… Το μεγαλύτερο και πειστικότερο επιχείρημα όλων το εξής: Μα αν τελικά χρεοκοπήσουμε μάλλον αυτό θα είναι «το μόνον της ζωής μου (μακρινό) ταξίδιον» για τα κοντινά κάτι θα καταφέρουμε και στο μέλλον ελπίζω. Επίσης ο Βι έχει πάει και ένα Μεξικό και μια ΗΠΑ και κάτι Αφρικες εμείς;;;;;;;; Έτσι λοιπόν κάπου στα τέλη Οκτωβρίου κλείσαμε τα αεροπορικά Αθήνα-Σαγκάη και Πεκίνο –Αθήνα με την Turkish Αir. Ταξιδάκι 2 εβδομάδων μέσα στο Πάσχα έτσι να θυμηθώ πως είναι να έχεις σχολικό ωράριο, Πάσχα δυο εβδομάδες κλειστά!
Εγώ είχα και ένα κρυφό καημό ήθελα να πάω στη Λάσα και επειδή ποιος ξέρει πότε και άμα θα ξαναβρεθούμε σε αυτά τα μέρη ήθελα να στριμώξω και ολιγον από Λάσα στο συγκεκριμένο ταξίδι. Έτσι λοιπόν όταν αρχίσαμε να συζητάμε για τα μέρη που θα εντάσσαμε στο πλάνο μας εγώ επέμενα ότι άνετα θα μας περισσέψουν 3-4 μέρες (τι έχει άλλωστε η Κίνα να δεις; Μήπως είναι και μεγάλη χώρα;;;
Το πόσο διάβασμα ρίξαμε από L.P. Travelstories και λοιπούς οδηγούς, το ψάξιμο στο internet ήταν απερίγραπτο. Εμείς και τα παιδιά της τρίτης Λυκείου διαβάσαμε τόσο αυτή τη χρονιά. Τελικά το πλάνο βγήκε Σαγκάη- Γκουιλίν- Γιαγκσου- Σιάν- Λάσα- Πεκίνο.
Αυτό που δεν είχαμε υπολογίσει ήταν ότι με το Πάσχα εμείς κάτι έχουμε!!!!!! Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε χρονιά που κανονίζουμε ένα ταξίδι κάτι συμβαίνει. Κάποιος μας έχει ματιάσει ή κάποιος από ψηλά προσπαθεί να μας κρατήσει τις άγιες μέρες εδώ, ώστε να τιμήσουμε τα χρηστά ήθη και έθιμα του τόπου. Έτσι και φέτος (μη χαλάσει η παράδοση!!!) Τι έρωτες, τι χωρισμοί, τι τσουνάμια, τι φουκοσίμα μας βρήκαν πάλι….. Και κάθε ένα από αυτά να απειλεί με ακύρωση το ταξιδάκι μας! Όμως αυτή τη φορά είχα πεισμώσει. Πάει και τελείωσε εγώ στην Κίνα θα πάω!!!!
Στις 16/4 λοιπόν ξεκινάμε για το μεγάλο ταξίδι. Όλα είναι έτοιμα. Βαλίτσες, ασφάλειες, διαβατήρια, βίζες, δυο τσουρέκια της μαμάς στο σάκο για να «μυρίσει Πάσχα» ( έτσι είπε και εγώ δεν μπόρεσα να της χαλάσω το χατίρι) ελπίζω να είναι στο αεροδρόμιο και κάποιος από το κινέζικο γραφείο με το οποίο κλείσαμε τελικά το πακέτο να μας περιμένει!!!!!!!!
Η Τζι (εγώ) η Χι και ο Βι όμως ήταν ανένδοτοι…… Το μεγαλύτερο και πειστικότερο επιχείρημα όλων το εξής: Μα αν τελικά χρεοκοπήσουμε μάλλον αυτό θα είναι «το μόνον της ζωής μου (μακρινό) ταξίδιον» για τα κοντινά κάτι θα καταφέρουμε και στο μέλλον ελπίζω. Επίσης ο Βι έχει πάει και ένα Μεξικό και μια ΗΠΑ και κάτι Αφρικες εμείς;;;;;;;; Έτσι λοιπόν κάπου στα τέλη Οκτωβρίου κλείσαμε τα αεροπορικά Αθήνα-Σαγκάη και Πεκίνο –Αθήνα με την Turkish Αir. Ταξιδάκι 2 εβδομάδων μέσα στο Πάσχα έτσι να θυμηθώ πως είναι να έχεις σχολικό ωράριο, Πάσχα δυο εβδομάδες κλειστά!
Εγώ είχα και ένα κρυφό καημό ήθελα να πάω στη Λάσα και επειδή ποιος ξέρει πότε και άμα θα ξαναβρεθούμε σε αυτά τα μέρη ήθελα να στριμώξω και ολιγον από Λάσα στο συγκεκριμένο ταξίδι. Έτσι λοιπόν όταν αρχίσαμε να συζητάμε για τα μέρη που θα εντάσσαμε στο πλάνο μας εγώ επέμενα ότι άνετα θα μας περισσέψουν 3-4 μέρες (τι έχει άλλωστε η Κίνα να δεις; Μήπως είναι και μεγάλη χώρα;;;
Το πόσο διάβασμα ρίξαμε από L.P. Travelstories και λοιπούς οδηγούς, το ψάξιμο στο internet ήταν απερίγραπτο. Εμείς και τα παιδιά της τρίτης Λυκείου διαβάσαμε τόσο αυτή τη χρονιά. Τελικά το πλάνο βγήκε Σαγκάη- Γκουιλίν- Γιαγκσου- Σιάν- Λάσα- Πεκίνο.
Αυτό που δεν είχαμε υπολογίσει ήταν ότι με το Πάσχα εμείς κάτι έχουμε!!!!!! Δεν ξέρω γιατί αλλά κάθε χρονιά που κανονίζουμε ένα ταξίδι κάτι συμβαίνει. Κάποιος μας έχει ματιάσει ή κάποιος από ψηλά προσπαθεί να μας κρατήσει τις άγιες μέρες εδώ, ώστε να τιμήσουμε τα χρηστά ήθη και έθιμα του τόπου. Έτσι και φέτος (μη χαλάσει η παράδοση!!!) Τι έρωτες, τι χωρισμοί, τι τσουνάμια, τι φουκοσίμα μας βρήκαν πάλι….. Και κάθε ένα από αυτά να απειλεί με ακύρωση το ταξιδάκι μας! Όμως αυτή τη φορά είχα πεισμώσει. Πάει και τελείωσε εγώ στην Κίνα θα πάω!!!!
Στις 16/4 λοιπόν ξεκινάμε για το μεγάλο ταξίδι. Όλα είναι έτοιμα. Βαλίτσες, ασφάλειες, διαβατήρια, βίζες, δυο τσουρέκια της μαμάς στο σάκο για να «μυρίσει Πάσχα» ( έτσι είπε και εγώ δεν μπόρεσα να της χαλάσω το χατίρι) ελπίζω να είναι στο αεροδρόμιο και κάποιος από το κινέζικο γραφείο με το οποίο κλείσαμε τελικά το πακέτο να μας περιμένει!!!!!!!!
Attachments
-
56,7 KB Προβολές: 62