• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

tatooine

Member
Παντα σωστα λεω. Νομος τα λογια μου. Απλα πρεπει να διαβαζεις σωστα με τα καταλληλα γυαλια.
Με συγχυσε παλι. Παω να φαω τη γαλοπουλα μου στο 1Α να ηρεμησω.
Έκανα εγχείρηση δεν τα χρειάζομαι πλέον.

Porfyria

Member
Επόμενο Ταξίδι
Τζέντα
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Περού
Και ας σταματήσουμε αυτά τα γλυκερά κοινωνικά ψεύδη. Κανείς δεν χαίρεται με τα ταξίδια των άλλων, στην καλύτερη του είναι αδιάφορα. Οι άνθρωποι χαίρονται όταν πάνε οι ίδιοι ταξίδια.
Κι όμως! Υπάρχουν κι άνθρωποι που χαίρονται με τη χαρά του άλλου! Τόσο απλά κι ανθρώπινα...
Λυπάμαι ειλικρινά που δεν είσαι ένας από αυτούς, αλλά πίστεψέ με: υπάρχουν!

Marios_Gr

Member
Κι όμως! Υπάρχουν κι άνθρωποι που χαίρονται με τη χαρά του άλλου! Τόσο απλά κι ανθρώπινα...
Λυπάμαι ειλικρινά που δεν είσαι ένας από αυτούς, αλλά πίστεψέ με: υπάρχουν!
Ελπίζω το νέο έτος να με κάνει καλύτερο άνθρωπο. Σαν εσάς.

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εδώ κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία του πώς θα κάνουν τους άλλους χαρούμενους...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το ίδιο λέμε. Οι ίδιοι χαίρονται να πουν το που πήγαν. Ουδείς άλλος θα ευτυχήσει από αυτό.
Παρότι συμφωνώ μαζί σου στο ότι η ερώτησή σου είναι εύλογη (αν και σε λάθος νήμα) για το πώς τα καταφέρνουν κάποιοι να ταξιδεύουν, εδώ το σχόλιό σου είναι άστοχο.

Προσωπικά με χαροποιεί και να διαβάζω ότι κάποιος πήγε ταξίδι κι ακόμη περισσότερο να διαβάζω τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, όπως και να κοιτάω τους χάρτες τους και είμαι σίγουρος πως το κάνουν κι άλλοι, τουλάχιστον όσοι δεν είναι κακιασμένοι. Ούτε βλέπω το πώς να απαντάει κάποιος στο ερώτημα πού πηγαμε φέτος" είναι επειδιξιομανία, μάλλον λογική απάντηση είναι να λες πού ταξίδεψες... στο θέμα που ρωτάει πού ταξίδεψες... σε μια κοινότητα που ασχολείται με ταξίδια. Παράλογο είναι να μπαίνεις να διαβάζεις τέτοιο θέμα και να δυσαρεστείσαι. Δηλαδή στο νήμα "πού πήγαμε φέτος" ήθελες να διαβάσεις "πουθενά, πεινάω, δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα"; Σα να μπαίνεις σε ιατρικό φόρουμ και να διαμαρτύρεσαι που μπαίνει κόσμος και μιλάει για ασθένειες.

Υ.Γ. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι εδώ κοιμούνται και ξυπνάνε με την αγωνία του πώς θα κάνουν τους άλλους χαρούμενους...
Δεν το ξέρω, αλλά θα στοιχημάτιζα πως δεν ξυπνάνε και κοιμούνται με την αγωνία πού βρήκαν οι άλλοι τα λεφτά και ταξιδεύουν τόσο.

paefstra

Member
Αχ, δεν δέχομαι υποδείξεις πότε και τί θα ρωτάω.
Η αληθεια ειναι οτι εχουμε κανονες, αλλους ρητους και αλλους συμφωνημενους απο τακτ.
Το "ποσα βγαζετε" ειναι συμφωνημενο οτι σε κανενα απολυτως κοινωνικο πλαισιο δεν δειχνει τακτ.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Νομίζω υπάρχει topic για τρόπους που μπορεί κάποιος να εξοικονομήσει χρήματα για ταξίδι..Αυτό ναι είναι ερώτηση.Το που τα βρίσκετε τα χρήματα είναι άκυρο ..Κανένας δεν είπε ότι όσοι γράφουν στο φόρουμ ανήκουν στη γενιά των 700

Marios_Gr

Member
Παρότι συμφωνώ μαζί σου στο ότι η ερώτησή σου είναι εύλογη (αν και σε λάθος νήμα) για το πώς τα καταφέρνουν κάποιοι να ταξιδεύουν, εδώ το σχόλιό σου είναι άστοχο.

Προσωπικά με χαροποιεί και να διαβάζω ότι κάποιος πήγε ταξίδι κι ακόμη περισσότερο να διαβάζω τις ιστορίες και τις εμπειρίες τους, όπως και να κοιτάω τους χάρτες τους και είμαι σίγουρος πως το κάνουν κι άλλοι, τουλάχιστον όσοι δεν είναι κακιασμένοι. Ούτε βλέπω το πώς να απαντάει κάποιος στο ερώτημα πού πηγαμε φέτος" είναι επειδιξιομανία, μάλλον λογική απάντηση είναι να λες πού ταξίδεψες... στο θέμα που ρωτάει πού ταξίδεψες... σε μια κοινότητα που ασχολείται με ταξίδια. Παράλογο είναι να μπαίνεις να διαβάζεις τέτοιο θέμα και να δυσαρεστείσαι. Δηλαδή στο νήμα "πού πήγαμε φέτος" ήθελες να διαβάσεις "πουθενά, πεινάω, δεν έχω να πληρώσω το ρεύμα"; Σα να μπαίνεις σε ιατρικό φόρουμ και να διαμαρτύρεσαι που μπαίνει κόσμος και μιλάει για ασθένειες.

Δεν το ξέρω, αλλά θα στοιχημάτιζα πως δεν ξυπνάνε και κοιμούνται με την αγωνία πού βρήκαν οι άλλοι τα λεφτά και ταξιδεύουν τόσο.
Διατύπωσα μια ρητορική ερώτηση, που φυσικά δεν περιμένει απάντηση, γιατί υπάρχουν δεκάδες εκδοχές για πως μπορεί κάποιος να ταξιδεύει συχνά. Η οποία όμως παραμένει εύλογη ως απορία. Γιατί όσο και αν η δική μας ζωή δεν είναι σώνει και καλά ο κανόνας εκεί έξω, έχουμε κοινωνική αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω. Εξακολουθώ να έχω απορία πώς στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια ευχέρεια για ταξίδια. Πολύ πιθανό, φυσικά, οι άνθρωποι να μην έχουν τόσο δύσκολες ζωές όσο γκρινιάζουν ότι έχουν. Επίσης πιθανό να έχουν συγκεντρωθεί εδώ άνθρωποι με πράγματι μεγάλη οικονομική άνεση. Μπορεί, ακόμα, να μην είναι όλα τα ποστ ειλικρινή.

Σε κάθε περίπτωση, η δική μου άποψη είναι ότι είναι καλό να μην υπερεκθέτουμε συνθήκες που δεν είναι προσιτές και οικείες για τους περισσότερους ανθρώπους. Χτυπάει άσχημα και κακόγουστα. Αλλά αυτό είναι μια δική μου άποψη.

Hayate

Member
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ταξίδι-Όνειρο
Hokkaido χειμωνα
Διατύπωσα μια ρητορική ερώτηση, που φυσικά δεν περιμένει απάντηση, γιατί υπάρχουν δεκάδες εκδοχές για πως μπορεί κάποιος να ταξιδεύει συχνά. Η οποία όμως παραμένει εύλογη ως απορία. Γιατί όσο και αν η δική μας ζωή δεν είναι σώνει και καλά ο κανόνας εκεί έξω, έχουμε κοινωνική αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω. Εξακολουθώ να έχω απορία πώς στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια ευχέρεια για ταξίδια. Πολύ πιθανό, φυσικά, οι άνθρωποι να μην έχουν τόσο δύσκολες ζωές όσο γκρινιάζουν ότι έχουν. Επίσης πιθανό να έχουν συγκεντρωθεί εδώ άνθρωποι με πράγματι μεγάλη οικονομική άνεση. Μπορεί, ακόμα, να μην είναι όλα τα ποστ ειλικρινά.

Σε κάθε περίπτωση, η δική μου άποψη είναι ότι είναι καλό να μην υπερεκθέτουμε συνθήκες που δεν είναι προσιτές και οικείες για τους περισσότερους ανθρώπους. Χτυπάει άσχημα και κακόγουστα. Αλλά αυτό είναι μια δική μου άποψη.
Κιεσυ @Marios_Gr βλέπω έχεις ανεβάσει κάποιες ιστορίες..Αυτό με την ίδια λογική γιατί να μην θεωρηθεί επίδειξη τρόπου ζωής και ποιος βάζει όρια στο πόσα ταξίδια είναι "επιτρεπτά" τη σημερινή εποχή??

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Διατύπωσα μια ρητορική ερώτηση, που φυσικά δεν περιμένει απάντηση, γιατί υπάρχουν δεκάδες εκδοχές για πως μπορεί κάποιος να ταξιδεύει συχνά. Η οποία όμως παραμένει εύλογη ως απορία. Γιατί όσο και αν η δική μας ζωή δεν είναι σώνει και καλά ο κανόνας εκεί έξω, έχουμε κοινωνική αντίληψη για το τι συμβαίνει γύρω. Εξακολουθώ να έχω απορία πώς στις σημερινές οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες στην Ελλάδα υπάρχει τέτοια ευχέρεια για ταξίδια. Πολύ πιθανό, φυσικά, οι άνθρωποι να μην έχουν τόσο δύσκολες ζωές όσο γκρινιάζουν ότι έχουν. Επίσης πιθανό να έχουν συγκεντρωθεί εδώ άνθρωποι με πράγματι μεγάλη οικονομική άνεση. Μπορεί, ακόμα, να μην είναι όλα τα ποστ ειλικρινά.
Μα σε αυτή την ερώτηση, συμφωνώ και έχει συζητηθεί σε άλλο νήμα.
Αν σου χτυπάει άσχημα να βλέπεις ότι άλλο ταξιδεύουν μια καλή ιδέα είναι να μη μπαίνεις σε νήματα που ρωτάνε... πού ταξίδεψαν. Δεν είναι υπερέκθεση, απάντηση σε συγκεκριμένο φόρουμ, με συγκεκριμένο περιεχόμενο είναι. Εγώ δε μπαίνω σε φόρουμ ιδιοκτητών λαμποργκίνι ή ανθρώπων που ψάχνουν φορολογικούς παραδείσους, δε με ενδιαφέρει τι κάνουν, δε φτάνει εκεί το πάπλωμά μου, αλλά κι αν έμπαινα δε θα τους έλεγα "μην τα γράφετε, υπάρχει και κόσμος που δεν έχει λαμποργκίνι!".

Marios_Gr

Member
Κιεσυ @Marios_Gr βλέπω έχεις ανεβάσει κάποιες ιστορίες..Αυτό με την ίδια λογική γιατί να μην θεωρηθεί επίδειξη τρόπου ζωής και ποιος βάζει όρια στο πόσα ταξίδια είναι "επιτρεπτά" τη σημερινή εποχή??
Δεν καταδέχτηκα ποτέ να γράψω γλυκερές κουταμάρες του στυλ "Γράφω τις ιστορίες για να χαρείτε και εσείς λίγο, που δεν καταφέρατε να πάτε ούτε μέχρι τα Άνω Διμίκλανα". Γράφω τις ιστορίες (μια κάθε ένα-δύο χρόνια) από ικανοποίηση για το ότι κατάφερα να πάω εκεί που πήγα με κόπο και προσπάθεια, για να δείξω σε τι ωραία μέρη πήγα και για να δώσω δύο χρηστικές συμβουλές σε όποιον ενδιαφέρεται να πάει στο μέλλον.
Και πάντα γνωρίζω ότι άνθρωποι που δεν μπορούν να πάνε ούτε αυτό το ένα ταξίδι, πιθανώς να απογοητευτούν και να πικραθούν. Γιατί είναι ανθρώπινο.

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.777
Μέλη
39.509
Νεότερο μέλος
pantelis93

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα