• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάιο - Σεπτέμβριο 2020 !

Η κλασική ερώτηση

Marios_Gr

Member
Συγγνώμη, βρε παιδιά. Τί εισοδήματα έχετε και πόσο ελεύθερο χρόνο, για να πηγαίνετε ένα ταξίδι κάθε μήνα επί ένα έτος;

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Συγγνώμη, βρε παιδιά. Τί εισοδήματα έχετε και πόσο ελεύθερο χρόνο, για να πηγαίνετε ένα ταξίδι κάθε μήνα επί ένα έτος;
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις, επιπλέον δε θέλει κόπο, θέλει...τρόπο!

Marios_Gr

Member
Δεν έχουν όλοι τις ίδιες υποχρεώσεις, επιπλέον δε θέλει κόπο, θέλει...τρόπο!
Ένα ταξίδι θέλει χρήματα. Όσο και να το βγάλεις οικονομικά, εξακολουθώ να μην μπορώ να δω πως ένας άνθρωπος με ένα μέσο εισόδημα, για τα ελληνικά δεδομένα, μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιος πλήθος ταξιδιών.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ένα ταξίδι θέλει χρήματα. Όσο και να το βγάλεις οικονομικά, εξακολουθώ να μην μπορώ να δω πως ένας άνθρωπος με ένα μέσο εισόδημα, για τα ελληνικά δεδομένα, μπορεί να ανταποκρίνεται σε τέτοιος πλήθος ταξιδιών.
'Ενα κοινό 3μερο στην Ευρώπη με εισιτήρια από Ryanair η κάποια προσφορά ή και με μίλια και διαμονή σε χόστελ/οικονομικό κατάλυμα, street food και χρήση των τοπικών μέσων μεταφοράς, στοιχίζει 250-350 ευρώ.. Προφανώς δεν είναι κάθε μήνα αλλά ένα τέτοιο ποσό ακόμα και ένας μέσος Έλληνας μπορεί να το διαθέσει.
Για τα μεγάλα ταξίδια αλλάζει, εκεί ο καθένας ξέρει τα δεδομένα του.

tatooine

Member
Πολλοί από μας δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις ούτε δάνεια ούτε ενοίκια. Και πολλοί από μας κάνουν το σκ……ο τους παξιμάδι για να μπορούνε να ταξιδεύουνε. Δεν είναι ερώτηση αυτή σε ταξιδιωτικό φόρουμ.
Γενικά δεν είναι ερώτηση.

Marios_Gr

Member
'Ενα κοινό 3μερο στην Ευρώπη με εισιτήρια από Ryanair η κάποια προσφορά ή και με μίλια και διαμονή σε χόστελ/οικονομικό κατάλυμα, street food και χρήση των τοπικών μέσων μεταφοράς, στοιχίζει 250-350 ευρώ.. Προφανώς δεν είναι κάθε μήνα αλλά ένα τέτοιο ποσό ακόμα και ένας μέσος Έλληνας μπορεί να το διαθέσει.
Για τα μεγάλα ταξίδια αλλάζει, εκεί ο καθένας ξέρει τα δεδομένα του.
Με 250 ευρώ κάνουν όλα αυτά τα ταξίδια που διαβάζω; Ένα τέτοιο ποσό (πόσες φορές θα κάτσει να είναι τόσο?) μπορεί να το διαθέσει ο μέσος Έλληνας άντε 3-4 φορές το χρόνο. Συν ότι ΤΟΣΟ φθηνά εισιτήρια είναι για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Πόση επαγγελματική ευελιξία μπορεί να έχει κάποιος;

Marios_Gr

Member
Πολλοί από μας δεν έχουν οικογενειακές υποχρεώσεις ούτε δάνεια ούτε ενοίκια. Και πολλοί από μας κάνουν το σκ……ο τους παξιμάδι για να μπορούνε να ταξιδεύουνε. Δεν είναι ερώτηση αυτή σε ταξιδιωτικό φόρουμ.
Γενικά δεν είναι ερώτηση.
Εντάξει, αν κάποιος ζει ρακένδυτος στα παγκάκια, κάπως βγαίνει. Υποθέτω σε αυτή την περίπτωση θα ήταν άλλες οι προτεραιότητες του, πάντως.
Μια χαρά είναι η ερώτηση (αν και ρητορική). Οποίου δεν του αρέσει την προσπερνά.

tatooine

Member
Εντάξει, αν κάποιος ζει ρακένδυτος στα παγκάκια, κάπως βγαίνει. Υποθέτω σε αυτή την περίπτωση θα ήταν άλλες οι προτεραιότητες τους, πάντως.
Μια χαρά είναι η ερώτηση. Οποίου δεν του αρέσει την προσπερνά.
Ο καθένας ζει όπως γουστάρει και ταξιδεύει όπως θέλει. Και δεν μας πέφτει λόγος. Ίσα ίσα πρέπει να χαιρόμαστε.
Καλή χρονιά από μένα.

evaT

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Με 250 ευρώ κάνουν όλα αυτά τα ταξίδια που διαβάζω; Ένα τέτοιο ποσό (πόσες φορές θα κάτσει να είναι τόσο?) μπορεί να το διαθέσει ο μέσος Έλληνας άντε 3-4 φορές το χρόνο. Συν ότι ΤΟΣΟ φθηνά εισιτήρια είναι για συγκεκριμένες ημερομηνίες. Πόση επαγγελματική ευελιξία μπορεί να έχει κάποιος;
Καθένας μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του. Νομίζω υπάρχει νήμα που το έχουμε συζητήσει. Προσωπικά είμαι μισθωτή (χωρίς δάνεια κ υποχρεώσεις) δεν παίρνω άδεια τα δημοφιλή διαστήματα ώστε να είμαι ευέλικτη όταν έχει προσφορές, τα μικρά ταξίδια τα βγάζω άνετα από το εισόδημά μου. 'Εχω όμως και πρόσθετη απασχόληση που καλύπτει τα μεγαλύτερα.

Marios_Gr

Member
Ο καθένας ζει όπως γουστάρει και ταξιδεύει όπως θέλει. Και δεν μας πέφτει λόγος. Ίσα ίσα πρέπει να χαιρόμαστε.
Καλή χρονιά από μένα.
Δεν εμπόδισα κανέναν να ζει "όπως γουστάρει". Αλλά όταν ο ίδιος δημοσιοποιεί το πως ζει, μπορούν να υπάρχουν και σχόλια.

Marios_Gr

Member
Καθένας μπορεί να μιλήσει για τον εαυτό του. Νομίζω υπάρχει νήμα που το έχουμε συζητήσει. Προσωπικά είμαι μισθωτή (χωρίς δάνεια κ υποχρεώσεις) δεν παίρνω άδεια τα δημοφιλή διαστήματα ώστε να είμαι ευέλικτη όταν έχει προσφορές, τα μικρά ταξίδια τα βγάζω άνετα από το εισόδημά μου. 'Εχω όμως και πρόσθετη απασχόληση που καλύπτει τα μεγαλύτερα.
Οκ, υπάρχουν επιπλέον εισοδήματα επομένως. Γιατί και εγώ είμαι μισθωτός, χωρίς υποχρεώσεις και δάνεια, αλλά μαζεύω ένα χρόνο για να πάω 4 μέρες κάπου. Και λίγο πολύ όλοι οι άνθρωποι του περίγυρού μου κάνουν το ίδιο. Γι αυτό μου κάνει τόση εντύπωση ο καταιγισμών ταξιδιών.

paefstra

Member
Υπολογισε οτι το να εχεις 1 παιδι εχει μεσο κοστος 500 τον μηνα σε ολη του τη ζωη με το φαι, τα ρουχα, το χαρτζιλικι, μετακινησεις, γιατρους, κινητο, καποιες δραστηριοτητες και ακομη 300 αν ειναι στο Λυκειο. Ε, οποιος δεν εχει παιδια κανει ενα ως δυο ταξιδια τον μηνα παραπανω.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.775
Μέλη
39.509
Νεότερο μέλος
pantelis93

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom