• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

2007: Έτος Νίκου Καζαντζάκη

Lyda

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΚΑΛΜΥΚΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
καζαντζακης

και τότε γιατί η εκκλησία δεν επέτρεψε να ενταφιαστεί κανονικά σε νεκροταφείο; οι κάτοικοι του ηρακλείου τιμώντας τον όμως τον έθαψαν με το έτσι θέλω και παρά την αντίδραση της εκκλησίας, στα τείχη του μαρτινέγκο
Η εκκλησια απογορευσε την ταφη του Καζαντζακη γιατι τον ειχε καταραστει. Πολλοι συνχεουν την καταρα με τον αφορισμο. Σε περιπτωση αφορισμου δεν θα ειχε ψαλει ουτε η νεκρωσιμη ακολουθια.
Και μια ιστορικη λεπτομερεια ακομα εκτος απο τους κατοικους του χωροιυ την σωρο του συνγραφεα συνοδευσε ο Υπουργός Παιδείας Αχιλλέας Γεροκωστόπουλος και ο ιερεας Σταύρος Καρπαθιωτάκης και αργοτερα βασανιστικε και φυλακιστικε με την κατηγορεια του αριστερου

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Να θυμηθούμε λίγο τις δικές του ταξιδιωτικές λογοτεχνικές ιστορίες που έχει γράψει:

Τι είδα στη Ρουσία - από τα ταξίδια μου
Ταξιδεύοντας. Α΄, Ισπανία
Ταξιδεύοντας. Β΄, Ιαπωνία - Κίνα
Ταξιδεύοντας. Γ΄, Αγγλία
Ταξιδεύοντας. Ιταλία, Ισπανία, Αίγυπτος, Σινά
Ταξιδεύοντας. Ιταλία, Αίγυπτος, Σινά, Ιερουσαλήμ, Κύπρος
Πηγή:Νίκος Καζαντζάκης - Βικιπαίδεια

Περισσότερα για τον Καζαντζάκη και τα ταξίδια του εδώ:
http://www.kazantzakis-museum.gr/ind...evel=2&lang=el

http://www.kazantzakis-museum.gr/ind...evel=2&lang=el
Υ.Γ.: μήπως πρέπει να ανακηρυχθεί επίτημο μέλος του φόρουμ?:roll::cool:

Για να τα βλεπουνε αυτα οι διαχειριστες !!!!!! Αλλα Θανο μηπως δεν ειναι ο μοναδικος ταξιδιαρης συγραφεας ????
Θα ζηλεψουν μετα και ολοι οι υπολοιποι!!!!!!!!

lefteris

Member
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ταξίδι-Όνειρο
γυρος των ΗΠΑ
Sory Λευτερη ισως εγω δεν καταλαβα σωστα...αθεος ή θρησκευομενος....για μας παραμενει ενας απο τους πιο σπουδαιους ανθρωπους απο ανεδειξε το νησι μας...
δεν πειραζει, άλλωστε μπορεί όντως να φταιει η διατύπωσή μου (δε φημίζομαι άλλωστε για την ικανότητά μου στη χρήση της γλώσσας ;) ). γι αυτό το διευκρίνησα.

rethimno

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λεσβος
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κοσμου
Ο.κ Λευτερη...κανενα προβλημα !!!!!!!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα