Samion
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Παλέρμο
1. Η απαντηση μου δεν ηταν προσωπικη οπως ειπα. Αναφερθηκα σε πιθανες αντιδρασεις. Μια απο αυτες ηταν και να ενδωσεις, να παρεις το ταξι,να πληρωσεις μονο αφου παρεις την αποδειξη κ εκ των υστερων να κανεις καταγγελια στο σαιτ. Για πιο ηπιους χαρακτηρες και αν βρισκεσαι σε αναγκη.1.Ναι το είδα αλλά δεν το κατάλαβα καλά.Απόδειξη για να πάρεις πρέπει να κάνεις την διαδρομή και εμείς δεν την κάναμε εκτός και αν εννοείς να γράφαμε τα στοιχεία του οχήματος χωρίς να κάνουμε την διαδρομή σαν αποδεικτικό στοιχείο.
2.Μα το θέμα είναι ότι ο πρώτος δεν δεχόταν να κάνει καν την διαδρομή προφανώς γιατί είδε τον ειδικό χάρτη που είχαμε και οι αμέσως πίσω ταξιτζήδες δεν δεχόντουσαν ούτε αυτοί μετά τις προτροπές του πρώτου.Στο τέλος μας είπανε και την τιμή από μόνοι τους χωρίς να ρωτήσουμε επειδή το καταλάβανε ότι έχουμε γνώση των νόμιμων τιμών. Οτι ναι μεν σας πάμε αλλά με 48€ και μετά το κατεβάσανε και είπανε με 40€. Ισως να το θεωρούν και ντροπή οι ταξιτζήδες της Ρώμης να κάνουν αυτή την διαδρομή χωρίς να κλέψουν έστω και 10€.
3.Στον τόπο σου είναι πολύ διαφορετικά.Το πρώτο και βασικό είναι ότι ξέρεις πολύ καλά την τοπική γλώσσα και μπορείς να βγάλεις πιο εύκολα άκρη και σε περίπτωση που φωνάξεις την αστυνομία. Το δεύτερο είναι ότι δεν νιώθεις έξω από τα νερά σου όπως σε μια ξένη χώρα που αισθάνεσαι λίγο χαμένος ειδικά τις πρώτες στιγμές που πατάς το πόδι σου στον νέο τόπο.Εσύ που προφανώς έχεις κάνει πολλά ταξίδια και γενικά η Ρώμη είναι 2ο σπίτι σου δεν το αισθάνεσαι αυτό αλλά αυτοί που ταξιδεύουν λιγότερο συχνά σε ξένες χώρες το αισθάνονται οι περισσότεροι πιστεύω. Πέρα από αυτό αν είμαι σίγουρος για την νομοθεσία θα το κυνηγήσω ίσως το θέμα αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν ήμασταν και ακόμη δεν είμαι βασικά μετά από αυτό που δημοσίευσε η ivanna.
Τέλος πάντων αφού δεν έπεσα και μέσα στον Τίβερη έτσι όπως ήμουν άυπνος και απλά το μόνο πρόβλημα ήταν με τους ταξιτζήδες πάλι καλά
2.οι ταριφες των αεροδρομιων ειναι παντου ιδιοι. Δεν θα ρωταγα ποσο κανει. Ξερω ποσο κανει. Θα εμπαινα μεσα αλλα στο τελος δεν θα πληρωνα παρανομη χρεωση. Οι τροποι αντιδρασης ειναι παντα προσωπικη επιλογη.
3. Και στη Γερμανια μου εχει τυχει παρανομη χρεωση χωρις λεξη ξενη γλωσσα. Λιγα αγγλικα, η απειλη κλησης στην αστυνομια και ολα καλα. Στη Βυρηττο δεν το επιχειρησα..κοινη λογικη.
3. Για το τι ισχυει εισασταν σιγουροι. Μην υποκυπτετε. Η χωρα ειναι ευνομουμενη καλέστε αμεσως Αστυνομια χωρις φοβο και ολα λυνονται. Ακόμα και με τη γλωσσα εχουν προσπαθησει να με κλεψουν. Χωρις επιτυχια βεβαια...