psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
София,
η εύκολη λύση.
η εύκολη λύση.
Ψάξιμο στα όρια του καψίματος. Αναλύσεις επί αναλύσεων. Ώρες πίσω από μια οθόνη προκειμένου να βρεθεί τόπος και χρόνος κοινά αποδεκτός, με την κατάληξη να είναι τελικά η …εύκολη λύση.
Μη μου πείτε ότι δεν έχετε υπάρξει ποτέ σε αντίστοιχη θέση, θα το θεωρούσα παράξενο. Μπορεί να συμβεί στον καθένα. Η συζήτηση ξεκίνησε ένα από ‘κείνα τα ωραία βράδια στα μπαρ της Σαλονίκης, με μία και μόνο ατάκα του ενός : 11 Νοεμβρίου έχω γενέθλια, βρείτε μέρος να πάμε να κεράσω μπύρες.
Τι κι αν αυτή η πληροφορία είχε περάσει στην αρχή αψήφιστα, μιας και μεσολαβούσε καιρός και υπήρχαν άλλες εκδρομές μέχρι τότε, μια προσφορά της Aegean το Σεπτέμβριο μας έβαλε στο παιχνίδι ώστε να ψάξουμε σοβαρά. Το περίπλοκο της όλης υπόθεσης όμως ήταν το να συνδυαστούν ημέρες και κυρίως εργασιακές άδειες τριών ατόμων, με τον έναν να ξεκινάει μάλιστα από διαφορετική αφετηρία. Πόσα ονόματα χωρών και πόλεων δεν έπεσαν στο τραπέζι, από Λίβανο μέχρι Τσεχία και βάλε. Τίποτα δεν μας έβγαινε, όσο και να το ζορίζαμε.
Έτσι, από τα βάθη του μυαλού μου ανασύρθηκε μια ξεχασμένη έως τότε ιδέα για ταξίδι σε μια κοντινή (για εμάς) πόλη, που ήταν εδώ και χρόνια στο περίμενε. Είχε έρθει η κατάλληλη ευκαιρία.
- Φίλε έχεις πτήση από Αθήνα; Εμείς θα τη βρούμε την άκρη μας
- Έχω, τις μέρες που βολεύει, σύντομη και ιδιαίτερα φθηνή.
- Τέλεια, πάμε Σόφια!
Αυτή εδώ η ιστορία λοιπόν που ακολουθεί έχει ως στόχο να παρουσιάσει μια σύντομη εκδρομή στη διπλανή χώρα και μια ακόμη πόλη της μεγάλης Βαλκανικής γειτονιάς μας, που κακά τα ψέματα όλοι συνηθίζουν να υποτιμούν. Πόσες φορές δεν είχα ακούσει την ατάκα «Βουλγαρία γίναμε» ή «τι είμαστε, Σόφια;» λες και πρόκειται για κάτι κακό. Άντε να ‘σαι Αθηναίος να το καταλάβω εν μέρει, να ζεις όμως σε τούτη δω την Ευρωπαϊκή φαβέλα και να το παίζεις ιστορία πάει πολύ.
Ένα οδικό ταξίδι μετά από καιρό για μια πόλη που μου άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις τηρουμένων αναλογιών, την οποία θεωρώ ιδανική για επίσκεψη.
Για πάμε!
Last edited: