psilos3
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- Αναζητείται!
Охрид: Ξέμεινες το τριήμερο; Δίπλα είναι η Οχρίδα!
Είναι αυτή λογική εκδρομής θ’ αναρωτηθεί εύλογα κάποιος;
Ε δεν είναι, αλλά και τι να κάνεις όταν φτάνεις στο σημείο να ψάχνεσαι λίγες μέρες πριν τη διεξαγωγή της κι εξηγούμαι:
Όχι πως δεν είχε πέσει σε σκέψεις και συζητήσεις ως ενδεχόμενο, καθώς η εγγύτητα στη Θεσσαλονίκη τέτοιων προορισμών τους φέρνει πάντα στο προσκήνιο ασχέτως ημερών, ωστόσο έως τώρα λίγοι εξ αυτών είχαν μπει σε προτεραιότητα.
Προσωπικά στο μυαλό μου είχα κάτι εντελώς διαφορετικό για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, μιας και όπως επιδιώκω τα τελευταία χρόνια προσπαθώ να συνδυάζω τις δύο αργίες με μία-δυο μέρες άδειας με αυτή την ευκαιρία. Το ψάξιμο είχε ξεκινήσει τουλάχιστον 2 μήνες πριν και είχε αποδώσει καρπούς με κάποιες ωραίες αεροπορικά ευκαιρίες να παίζουν για την Ευρώπη, ωστόσο η υπόλοιπη παρέα με είχε στο «περίμενε» μέχρι να οριστικοποιήσει τι και πως.
Με κάτι τέτοιες συνεννοήσεις όμως χάνονται οι εκδρομές, μιας και με το περίμενε από τη μία αλλά και την αναβλητικότητα μου από την άλλη έφτασα στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου να είμαι δίχως προορισμό και τελικά δίχως παρέα καθώς τα πλάνα δεν ευδοκίμησαν. Προφανώς ήταν ήδη πολύ αργά για οποιαδήποτε αεροπορική απόπειρα, οπότε θέλοντας πολύ να κάνω (ακόμη ένα) solo ταξιδάκι μπήκε εκ νέου στο κάδρο η περίπτωση της Οχρίδας, έχοντας μάλιστα αρκετά πρόσφατη την εμπειρία στη Σόφια, μόνο που τη φορά αυτή θα πήγαινα όχι απλά οδικώς αλλά και με το δικό μου αυτοκίνητο, κάτι εντελώς καινούργιο για μένα.
Έτσι μιας και δεν υπήρχε πλέον διαθέσιμος χρόνος πάρθηκε τάχιστα η απόφαση, έγιναν οι κρατήσεις και οι απαραίτητες διαδικασίες ακόμα πιο τάχιστα, μ’ εμένα να ανυπομονώ να γνωρίσω ακόμα έναν κοντινό όπως αποδείχτηκε προορισμό και να επιστρέψω άλλη μια φορά στ’ αγαπημένα μου Βαλκάνια, πολύ πιο σύντομα (μόλις τρεις μήνες μετά το Σαράγιεβο) απ’ ότι πίστευα κι εγώ ο ίδιος, οργανώνοντας ένα σύντομο ταξιδάκι που εν τέλει πολύ το ευχαριστήθηκα και μπήκα για το λόγο αυτό στον πειρασμό να μοιραστώ μαζί σας.
Άλλη μια φορά στάθηκα τυχερός στο θέμα οργάνωσης οφείλω να πω, βάζοντας στο παιχνίδι για ένα βράδυ και την πόλη της Φλώρινας, αλλά ακόμα πιο τυχερός σε ζήτημα κόστους μιας και στη δύσκολη εποχή που διανύουμε η συγκεκριμένη επιλογή εκδρομής ήταν από τα οικονομικότερα πράγματα εν τέλει που μπορούσα να επιλέξω, κάτι που θα εξηγήσω αναλυτικά και πιο κάτω.
Τυχερός όμως ήμουν και για το γεγονός ότι ο καλός καιρός της εποχής βοήθησε ιδιαίτερα ώστε να πραγματοποιηθεί το οδικό ταξίδι χωρίς πρόβλημα, μαθαίνοντας παράλληλα μια νέα γειτονική χώρα κι έναν πανέμορφο προορισμό για τον οποίο έχω πλέον κι εγώ να υποστηρίζω μόνο καλά πράγματα.
Φύγαμε!