taver
Member
- Ταξίδι-Όνειρο
- Iles Kerguelen
Αν δεν πετάς από χώρα του κόλπου προς USA ή προς UK, επιτρέπονται. Δεν επιτρέπονται όμως στην αποσκευή που παραδίδεις.
Δεν επιτρέπεται να έχεις Powerbank σε βαλίτσα που θα παραδώσεις να πάει κάτω στο αεροσκάφος (για λόγους ασφαλείας). Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ελέγξουν, πάντως.-Τι παίζει με τα power banks; Θα εχω κάποιο θέμα να πάρω ενα μαζι μου; Κάτι άκουσα σχετικό πρόσφατα, γι'αυτο ρωτώ...
Όσα χωράνε σε ένα (1) από τα σακουλάκια που σου δίνουν στο αεροδρόμιο (τυπικά 1 λίτρο). Στην αποσκευή που θα παραδώσεις, αν παραδώσεις, μπορεί να έχεις όσα θες, χωρις περιορισμό στα 100ml.-Στο αεροδρόμιο μεχρι ποσα μπουκαλάκια με υγρό μεχρι 100ml μπορώ να πάρω;
Υπάρχει. Δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά υπάρχει κι αυτή η περίπτωση. Δες τι λέει στο site της εταιρίας με την οποία πετάς (αν αυτή είναι η Aegean, https://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/xeiraposkeves/ ).-Υπάρχει περίπτωση ενα μεγαλο τσαντάκι ωμού να θεωρηθεί έξτρα χειραποσκευή;
Ευχαριστώ θερμά για την τόσο άμεση απάντηση!!!!!Δεν επιτρέπεται να έχεις Powerbank σε βαλίτσα που θα παραδώσεις να πάει κάτω στο αεροσκάφος (για λόγους ασφαλείας). Δεν είναι απαραίτητο ότι θα ελέγξουν, πάντως.
Όσα χωράνε σε ένα (1) από τα σακουλάκια που σου δίνουν στο αεροδρόμιο (τυπικά 1 λίτρο). Στην αποσκευή που θα παραδώσεις, αν παραδώσεις, μπορεί να έχεις όσα θες, χωρις περιορισμό στα 100ml.
Υπάρχει. Δεν είναι το πιθανότερο σενάριο, αλλά υπάρχει κι αυτή η περίπτωση. Δες τι λέει στο site της εταιρίας με την οποία πετάς (αν αυτή είναι η Aegean, https://el.aegeanair.com/taksidepste/plirofories-aposkevon/xeiraposkeves/ ).
Τι σόι powerbank έιναι αυτό που είναι και βαρύ; Αν έχει συνιθισμένη μπαταρία λιθίου, ναι, μπορείς να το έχεις πάνω. Αν έχει κάτι άλλο, τσέκαρε με την Aegean....Ευχαριστώ θερμά για την τόσο άμεση απάντηση!!!!!
Μια διευκρινηση... Μπορώ, δηλαδη, να εχω επάνω μου το power bank;;; Δηλαδή στο τσαντάκι ωμού; Γιατί γινεται αυτο, αν και λίγο βαρύ...
Το δικό μου το 15000 mAh το έχω πάρει σε δεκάδες πτήσεις δεκάδες εταιριών στην καμπίνα, κανένα πρόβλημα. (ΕΚΤΟΣ αν πετάς προς USA/UK από αεροδρόμια κάποιων χωρών που απαγορεύεται να το έχεις στην καμπίνα, οπότε δεν ταξιδεύει ούτε πάνω ούτε κάτω, αλλά αυτά στο ταξίδι αυτό δε σε αφορούν).Ειναι αρκετά ευμέγεθες και βαρύ. Ειναι 16000 mah, γι'αυτο. Αλλα χωρά κανονικά σε ενα τσαντάκι ωμού. Ελπίζω να μην υπάρχει πρόβλημα...
Και κάτι αλλο... Δεν εχω προλάβει να ανανεώσω την Ευρωπαϊκή Κάρτα Ασφαλείας Ασθένειας. Δε βλέπω να προλαβαίνω μεχρι τη μερα αναχώρησης... Είμαι κάπως αλλιώς καλυμμένος σαν πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης;