NOSTIMON HMAP
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- ΙΤΑΛΙΑ?
- Ταξίδι-Όνειρο
- ΝΗΣΙΑ ΛΟΦΟΝΤΕΝ
Το Νυμφαίο το γνώρισα πρίν 35 περίπου χρόνια, μαθητής λυκείου και φιλοξενούμενος ενός συμμαθητή μου, που κατάφερε και απέσπασε τα κλειδιά του οικογενειακού αρχοντικού, που μοιράζονταν εκ περιτροπής τα μέλη μιάς οικογένειας. Η εντύπωση που μου δημιουργήθηκε από τότε, εκτός βέβαια από την ομορφιά του τοπίου ,των κτηρίων και της σχολής ήταν ότι επρόκειτο για ένα χωριό;;;; όπου εύποροι κατά το πλείστον αστοί είχαν τα αρχοντικά τους (τα χαμόσπιτα που λέει ο Traveller είχαν καταρρεύσει ή κατέρρεαν) τα οποία χρησιμοποιούσαν κάθε Πάσχα και δεκαπενταύγουστο. Σε αυτό συνηγόρησε και το απρόσιτο λόγω μαθητικής και όχι μόνο τσέπης, τουριστικό περίπτερο του Μπουτάρη το οποίο μόνο κοιτούσαμε από το απέναντι καπνοπωλείο-καφενείο ενός παππού και το οποίο φυσικά δεν θα υπάρχει πια. Από τότε άν και μου δόθηκε πολλές φορές η ευκαιρία να το ξανά επισκεφτώ το απέφυγα και προτίμησα άλλα χωριά πιο ζωντανά και αδέσμευτα. Γιατί το φαντάζομαι απόμακρο και όπως λέει κι ο Traveller σαν ένα πολύ όμορφο λαογραφικό μουσείο. Ίσως και γιατί από τότε φαινόταν πως θα εξελισόταν σαν χωριό, σύμφωνα με τα σχέδια των προστατών του.