• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ταξιδι στην αμερικη

thodoris23

New Member
γεια σας μιας και εγινα μελος στο σιτε ειπα να κανω μια ερωτση.επειση τον ιουνιο ταξιδευω για νεα υορκη και θα παω μεσο στασεις(λονδινο) θα ηθαλα να ροτισω αμα κανω web check in μεσω του ιντερνετ και εκτυποσω το boarding pass στο αεροδρομιο θα τι θα χρειαστει να κανω που θα παραδωσω τις βαλιτσες μου? (γιατι αποσο ξερω τις δινεις εκει που κανεις το τσεκ ιν αλλα εφοσο το εχω κανει μεσω ιντερνετ.)επειδη ειναι η πρωτη μου φορα που ταξεδευω μεσο στασεις και δεν εχω καθολου εμπειρια θελω να μου πειτε στο λονδινο θα χρειαστει να με ελλεξουν παλι ? και την ιδια διαδικασια οπως εδω πρεπει να κανω? παρακαλω οπιος μπορεσει να αφιερωσει χρονο ας μου απαντησει!(με την british airways ταξιδευω)!!!

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Γειά σου Θοδωρή,

Στο web check-in δεν κάνεις τίποτά άλλο, από το να διαλέξεις τη θέση που θες να κάτσεις στο αεροπλάνο (τουλάχιστον αυτή τη δυνατότητα έδινε η TAP, που είναι και η μόνη που έχω κάνει web check-in). Την ουρά στο γκισέ, για να παραδόσεις την βαλίτσα δεν τη γλιτώνεις :(.

Δεν έχω πάει ΗΠΑ, ούτε έχω πετάξει με British Airways. Αλλά απ'ότι μου έχει τύχει με την Etihad για Αυστραλία μέσω Αμπου Ντάμπι, κάνεις τα εξής:

Αν έκλεισες και τις 2 πτήσεις στο ίδιο εισιτήριο, μπορείς να πας από εδώ, να παραδώσεις τις βαλίτσες στο γκισέ της British, όπως κάνεις κανονικά. Ο υπάλληλος θα σου τυπώσει ένα boarding pass (το καρτελάκι) για την πτήση προς Λονδίνο, και ένα άλλο για την πτήση Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Απλά θα έχει τις θέσεις που είχες επιλέξει από το internet. Τις βαλίτσες κανονικά θα τις παραλάβεις, μόλις φτάσεις στη Νέα Υόρκη, από το διάδρομο της πτήσης Λονδίνο-Νέα Υόρκη. Στο Λονδίνο δεν θα χρειαστεί να ασχοληθείς με τις βαλίτσες :cool:. Απλά, με το που φτάσεις, θα κατευθυνθείς προς την πύλη που θα αναχωρήσει η πτήση για τη Νέα Υόρκη. Θα ελέγξουν το boarding pass για την πτήση αυτή (που το πήρες από εδώ), και θα επιβιβαστείς κανονικά. Όταν φτάσεις στη Νέα Υόρκη, θα παραλάβεις κανονικά τις βαλίτσες σου, σαν να έμενες στο Λονδίνο και να πήρες απλά την πτήση Λονδίνο για Νέα Υόρκη.

Αν έκλεισες τις 2 πτήσεις σε ξεχωριστά εισιτήρια, θα πρέπει να παραλάβεις τις βαλίτσες στο Λονδίνο, και να τις ξαναπαραδόσεις σε νέο check-in για Νέα Υόρκη και να πάρεις καινούριο boarding pass. Δηλαδή σαν να πήγαινες από εδώ στο Λονδίνο (1 πτήση) και μετά, μόνος σου, να πήγαινες από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη (2η πτήση).
Αυτό μπορείς να το κάνεις και αν έχεις κλείσει και τις 2 πτήσεις στο ίδιο εισιτήριο, αλλά είναι τζάμπα ταλαιπωρία τότε.

Αν κατάλαβα καλά την ερώτησή σου "θα χρειαστει να με ελλεξουν παλι", εφόσον έχεις κλείσει και τις 2 πτήσεις στο ίδιο εισιτήριο, στο Λονδίνο απλά θα πας στην πύλη που θα αναχωρεί η πτήση για την Νέα Υόρκη και απλά θα τους δείξεις το boarding pass που πήρες από εδώ (για το Λονδίνο-Νέα Υόρκη) και το διαβατήριο.
Νομίζω για τις ΗΠΑ χρειάζεται ένα είδος βίζα (νομίζω ETSA λέγεται), αλλά λογικά αυτό θα στο ελέγξουν στη Νέα Υόρκη.
Αν έκλεισες διαφορετικά εισητήρια, θα είναι σαν να έκανες ένα ταξίδι από εδώ για Λονδίνο, να έμενες εκεί 2-3 μέρες και μετά (από εκεί) να ετοίμαζες πάλι τις βαλίτσες για Νέα Υόρκη.

Καλά να περάσεις και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε,
Νίκος

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος