• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

ταξιδι και καπνισμα

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

varioAthens

Member
Άσχετο αλλά.... φίλε xenos ευτυχώς ξανάβαλες το γνώριμο αβατάρ γιατί σκιαζόμουνα με τη γουρουνόφατσα....:bleh::haha:

xenos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ν.Α Ασια
Ταξίδι-Όνειρο
Bανουατου/Tαιλανδη
Άσχετο αλλά.... φίλε xenos ευτυχώς ξανάβαλες το γνώριμο αβατάρ γιατί σκιαζόμουνα με τη γουρουνόφατσα....:bleh::haha:
Σκεφτομαι να το αλλαζω καπου-καπου το αβαταρ αναλογως με την επικαιροτητα φιλη
Vario.Και για να μην βγω εκτος τοπικ......
ΠΑΦ...μολις αναψα ενα τσιγαρακι:)

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
manolism άμα κτυπήσεις τίποτις καλό φώνα για παρέα:D
off topic Θα σε στεναχωρησω φιλε μου αλλα δεν ειμαι κυνηγος.....ειμαι σκοπευτης και ασχολουμαι με την πρακτικη σκοποβολη...μπορω να σου γραφω σελιδες για το τι ειναι πρακτικη σκοποβολη....εαν σε ενδιαφερει πες μου να σου στειλω πμ με καποιες λεπτομερειες. ;)

τον καινούργιο νόμο που πρόκειται να βγείτον γνωρίζει κανένας? από ότι γνωρίζω στα καταστήματα μέχρι 70 τ.μ. θα επιλεγει ο ιδιοκτήτης αν είναι για καπνιστές ή όχι και στα υπόλοιπα θα διαχωριστεί το κατάστημα σε καπνιστές και μη. δεδομένο ότι στην επαρχια κυρίως δεν έχει και πολλά μαγαζία άνω των 70 τ.μ. όλα θα είναι καπνιστών. για τους λοιπούς δημόσιους χώρους και τα αεροδρόμια ξέρει κανείς?

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
ΑΑΑ
εσύ πιστεύεις οτι θα ισχύσει ποτέ στην χώρα μας κάτι τέτοιο?
ειναι τόσες οι παρανομίες και οι ατασθαλίες που σοβαρά τώρα δεν ξέρω ποιός θα προλαβαίνει να κόβει τα πρόστιμα!!!:shock:
εδώ δεν υπάρχει αστυνόμευση για σοβαρά και στοιχειώδη πράγματα,πχ κλοπές κατοικιών,αυτοκινήτων κλπ,και θα περισέψει προσωπικό να παίρνει σβάρνα τα καφέ και τα μπαράκια να δίνει κλήσεις???? να σοβαρευτούμε.
με το στανιό και την απαγόρευση δεν γίνεται τίποτα.αν ο καθένας απο εμάς έχει αυτοσεβασμό και αυτοσυγκράτηση μπορεί να υπάρξει καποιο αποτέλεσμα..και οι εικόνες πολιτισμού ειναι πολλες...γύρω μας ...δεν είναι το τσιγάρο...είναι, απο τα σκουπίδια που πετάμε εδώ και εκεί,μέχρι το μάζεμα περιττωμάτων των κατοικιδίων απο τον δρόμο....τωρα για το τσιγάρο....ίδομεν...το σίγουρο είναι οτι στο σπίτι μας θα μπορούμε να ντουμανιάζομε όσο γουστάρομε:bleh::bleh:

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
ΑΑΑ
εσύ πιστεύεις οτι θα ισχύσει ποτέ στην χώρα μας κάτι τέτοιο?
ειναι τόσες οι παρανομίες και οι ατασθαλίες που σοβαρά τώρα δεν ξέρω ποιός θα προλαβαίνει να κόβει τα πρόστιμα!!!:shock:
εδώ δεν υπάρχει αστυνόμευση για σοβαρά και στοιχειώδη πράγματα,πχ κλοπές κατοικιών,αυτοκινήτων κλπ,και θα περισέψει προσωπικό να παίρνει σβάρνα τα καφέ και τα μπαράκια να δίνει κλήσεις???? να σοβαρευτούμε.
με το στανιό και την απαγόρευση δεν γίνεται τίποτα.αν ο καθένας απο εμάς έχει αυτοσεβασμό και αυτοσυγκράτηση μπορεί να υπάρξει καποιο αποτέλεσμα..και οι εικόνες πολιτισμού ειναι πολλες...γύρω μας ...δεν είναι το τσιγάρο...είναι, απο τα σκουπίδια που πετάμε εδώ και εκεί,μέχρι το μάζεμα περιττωμάτων των κατοικιδίων απο τον δρόμο....τωρα για το τσιγάρο....ίδομεν...το σίγουρο είναι οτι στο σπίτι μας θα μπορούμε να ντουμανιάζομε όσο γουστάρομε:bleh::bleh:
Με την οικονομική στενότητα που υπάρχει και με την προοπτική του να μαζευτούνε χρήματα (για ποιον σκοπό άραγε ?) να δείς που δεν θα αργήσει να έρθει και η ώρα των προστίμων για κάπνισμα σε χώρους όπου απαγορεύεται......:cool::cool::cool:

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
/quote]

Aυτή ειναι η αλητεία !!!!τώρα ξαφνικά γίνανε φοροεισπράκτορες!!!! Αφού τα λαμόγια κατακλέψανε το κράτος ολόκληρο,και φασιστικά σιωπούν, και δεν αποδίδεται καμμιά τιμωρία σε κανέναν,θα βάλουν τα ανθρωπάκια να μαζέψουν μερικά ψίχουλα απο τους καπνιστές ,τα παρκόμετρα,για να βουλώσουν την χαράδρα και όχι την τρύπα που έχουν ανοίξει!!
Σήμερα μου ήρθαν δύο κλίσεις να πληρώσω απο το 1999!!! ήταν για μηχανή επειδή δεν είχα καρτα σταθμευσης στην παλιά πόλη...γενικά θα πλακώσουν κυβερνητικά έγγραφα ουκ ολίγα εντός των ημερών...μπορεί να δείς και κλίση για φτάρνισμα στο τάδε πεζοδρόμιο!!!
Σε ερώτηση μου τι να κάνω τις κλίσεις,μου δόθηκε η εξής απάντηση...αυτοί στέλνουν οτι μαζέψουν,και όποιος πληρώσει πλήρωσε ...οποιος δεν πάει δεν γίνεται και τίποτα!!! αυτή είναι η οργάνωση και εφαρμογή των πολιτειακων νόμων!!!:cool:
Αν με κάποιο τρόπο με κάνουν να παρω στα σοβαρά αυτούς που κυβερνούν έχει καλώς!! άν όχι θα ρίχνω όλα τα πρόστιμά τους στην πυρά,για να μην πώ που αλλού θα τα τοποθετήσω!!!:rolleyes:

madman

Banned
Επόμενο Ταξίδι
Ανδρος{ΠΣΚ}
Ταξίδι-Όνειρο
Σιβηρία,Ανταρτική,Σαχάρα.
Ρενάτα αν η κλήση είναι απο την τροχαία και δεν πληρώσεις τότε θα έρθει η εφορία και...Δεν στο σινιστώ.Η λυπητερή ίσως είναι αρκετά μεγαλύτερη.

Αν είναι της δημοτικής αστυνομίας το πιο πιθανόν είναι οτι δεν θα χρειαστείς να πληρώσεις αν και υπάρχουν κάποιοι δήμοι {Αθήνας}που είναι πολύ πιο αυστηροί και ίσως σε στείλουν στην εφορία,αν δεν πληρώσεις.

Πάντως η κλήση δεν ήρθε με καθυστέρηση.Οποιος δεν πληρώσει μετα απο 7 χρόνια ο νόμος υποχρεώνει τότε συνήθως τους δημους να στείλουν μια ειδοποίηση στους παραβάτες μετά απο μια εφταετία.{Αν και σένα σου ήρθε μετά απο μια δεκαετία.:shock:Εχμ μάλλον στην επαρχία αργούν λιγάκι.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Παίρνοντας αφορμή από τα posts παραπάνω...

Τελικά ίσως πράγματι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που η εφαρμογή ή όχι των νόμων είναι στη διακριτική ευχέρεια των πολιτών. Αν συμφωνούν και τους βρίσκουν δίκαιους τους εφαρμόζουν, αν όχι δεν τους εφαρμόζουν. Αν δε συμφωνούμε με την όποια απαγόρευση (καπνίσματος, στάθμευσης κλπ) απλά δεν την εφαρμόζουμε.

Όχι δεν είναι φοροεισπράκτορας αυτός που πάει να εφαρμόσει ένα νόμο. Και όχι, να μη γράψει πρώτα τους άλλους πριν έρθει σε μας. Το τι κάνει ο εφαρμοστής του νόμου με τους άλλους που πιθανώς παρανομούν, ίσως και περισσότερο από μας, δε μας αφορά άμεσα. Μας αφορά μόνο το τι κάνει με μας. Το τι κάνει με τους άλλους γίνεται υπόθεσή μας όταν ψηφίζουμε (και τότε, οφείλουμε να το θυμόμαστε).

CakeNet

Member
Επόμενο Ταξίδι
-
Βασικά...όπως και με όλους τους νόμους θα γίνει το εξής: Θα ρίξουν κάποια πρόστιμα στην αρχή για να εισπράξουν αλλά και για να τους τραβήξουν οι κάμερες...και στην συνέχεια μία κλήση στα 10 χρόνια, έτσι για να μην ξεχνάμε ότι υπάρχει ο νόμος. Το ίδιο δεν έγινε και με τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ? Έχετε δει καμία βελτίωση; και γιατί να υπάρξει; Αφού δεν το βλέπει το ίδιο το κράτος στα σοβαρά, γιατί να το δούνε οι πολίτες;

Άσχετο...οι ταρίφες δεν υποτίθεται ότι πήραν αύξηση από 1/05 με σκοπό να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες, να μην καπνίζουν...να μην παίρνουν διπλές κούρσες κλπ; Εγώ γιατί δεν παρατήρησα καμιά διαφορά; 1 ταριφατζού σήμερα, ψώνισε 3 διαφορετικούς πελάτες μέσα σε λίγα μόλις μέτρα κι όταν την προσπέρασα κόντεψε να πέσει και πάνω μου γιατί το θεώρησε περιττό να ρίξει μια ματιά στον καθρέφτη.

Σόρυ για το οφ τόπικ, απλά θέλησα να δείξω με έμμεσο τρόπο τι θα συμβεί και με το κάπνισμα (πιστεύω). Όχι ότι συμφωνώ με αυτό, ε; Εφόσον το αποφάσισαν είμαι υπέρ του να το τηρήσουμε! Αλλά να τηρηθεί σωστά!

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
Παίρνοντας αφορμή από τα posts παραπάνω...

Τελικά ίσως πράγματι είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που η εφαρμογή ή όχι των νόμων είναι στη διακριτική ευχέρεια των πολιτών. Αν συμφωνούν και τους βρίσκουν δίκαιους τους εφαρμόζουν, αν όχι δεν τους εφαρμόζουν. Αν δε συμφωνούμε με την όποια απαγόρευση (καπνίσματος, στάθμευσης κλπ) απλά δεν την εφαρμόζουμε.

Όχι δεν είναι φοροεισπράκτορας αυτός που πάει να εφαρμόσει ένα νόμο. Και όχι, να μη γράψει πρώτα τους άλλους πριν έρθει σε μας. Το τι κάνει ο εφαρμοστής του νόμου με τους άλλους που πιθανώς παρανομούν, ίσως και περισσότερο από μας, δε μας αφορά άμεσα. Μας αφορά μόνο το τι κάνει με μας. Το τι κάνει με τους άλλους γίνεται υπόθεσή μας όταν ψηφίζουμε (και τότε, οφείλουμε να το θυμόμαστε).
Φοροεισπράκτορας δεν είναι αυτός που πάει να εφαρμόσει τον νόμο αλλά αυτός που εφαρμόζει τον νόμο επιλεκτικά βάσει των οικονομικών του αναγκών και όχι βάσει της αναγκαιότητας επιβολής του νόμου.Ας μην ξεχνάμαι τους "στόχους" που βάζουν οι διάφορες υπηρεσίες ως προς συνολο των προστίμων που πρέπει να εισπραχθούν.
Επίσης σίγουρα είναι στην διακριτική ευχέρεια των πολιτών η εφαρμογη των νόμων ,όσο είναι στη διακριτική ευχέρεια αυτων που εισπράτουν τα προστιμα ,να τα εισπράξουν η να κάνουν τα στραβα ματια (και όσο "τα κάνουν" τόσο δείχνουν ότι δεν είναι απαραίτητη η επιβολή προστίμων ή ότι η παράβαση είναι μικρής σημασίας).

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.375
Νεότερο μέλος
maria kou