Ναι, μπορείς. Έχω κάνει ανάληψη με ΕθνοCASH και έχω πληρώσει και με πιστωτικές (Visa, Mastercard και Amex). Φέτος όλα αυτά.αναληψη με καρτες χρεωστικες μπορεις να κανεις στο Πεκινο??εγω εχω της εθνικης.επισης δεχονται πιστωτικες?
Το ταξί απ'το αεροδρόμιο προς την πόλη πάει από 70 έως 100 γιουαν συνήθως. Μπορεί μπαίνοντας να σου πει 150 ή 200, αυτό θα είναι απατεωνιά φυσικά. Μην δεχτείς κάτι τέτοιο - μπες σε άλλο ταξί ή κανόνισε να είναι στα 70-100. Αν αναρωτιέσαι... δεν συμφέρει να μετακινηθείς με τραίνο απ'το αεροδρόμιο στην πόλη γιατί θα πληρώσεις σχεδόν τα μισά που θα πλήρωνες στο ταξί και είναι μεγάλη η πιθανότητα να ταλαιπωρηθείς πάρα πολύ αφού οι σταθμοί πολλές φορές είναι τεράστιοι, συχνά δεν υπάρχουν κυλιόμενες σκάλες, και μέσα στα τρένα συνήθως έχει υπερβολικά πολύ κόσμο ο οποίος βιάζεται πολύ και λίγο νοιάζεται για τον ξένο που θέλει να βγει απ'το τρένο με ένα κάρο βαλίτσες. Το λέω γιατί αυτό έκανα όταν έφευγα απ'το Πεκίνο - δηλαδή προτίμησα να πάρω το τρένο, και παρ'ολο που μετά από 12 μέρες στο Πεκίνο είχα μάθει το μετρό ήταν πάρα πολύ κουραστική η διαδρομή και δεν άξιζε όλη αυτή η ταλαιπωρία τα ~40 λιγότερα γιουαν.εννοεις να κανω συναλλαγμα απο Ελλαδα??το ταξι ειναι τοσο φθηνο?την τιμη την κανονιζεις απο πριν?
Ναι εννοείται... δεν θυμάμαι ακριβώς τις χρεώσεις κλπ αλλά συμφέρει!παιδια με τηλέφωνο τι κάνατε? αγόρασε κανεις κάρτα sim από εκει?
...και τι λέτε να κάνετε αυτές τις 4 μέρες;; Έχετε φτιάξει κάποιο πρόγραμμα;;Πεκίνο θα μείνουμε 4 μέρες οπότε πρέπει να δούμε όσα περισσότερα σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Εγώ θα έλεγα να επικοινωνήσεις με το ξενοδοχείο σου για να δεις τι επιλογές παρέχει. Πιστεύω πως κατα πάσα πιθανότητα θα παρέχει και τουρ με λεωφορείο αλλά και θα μπορεί να σου βρει ταξί.Θέλουμε να επισκευτούμε το Σινικό Τείχος. Σκεφτόμαστε να νοικίασουμε κάποιο ταξί ή αυτοκίνητο.
Υποθέτω πως π.χ. στην θεωρητικά περισσότερο πολιτισμένη Σαγκάη θα έχει αισθητά λιγότερους απατεώνες. Εγώ έμεινα στο Πεκίνο μόνο, δεν πήγα πουθενά αλλού. Αν εσείς ήσασταν 3-5 μέρες στο Πεκίνο (όσο ο μέσος τουρίστας) με λίγη τύχη και πολύ μετρό μπορεί να μην πετύχατε ούτε έναν απατεώνα ταξιτζή.skoumpi said:σε όλες τις πόλεις που κινηθήκαμε πληρώναμε από 10-30 γιουαν!
Χωρίς συμφωνία από πριν μόνο με το ταξίμετρο!
Μονο που ρωτήσαμε κανα δυο φορές τον ξεναγό στην αρχή πόσο να υπολογίσουμε για μια μετακίνηση, είδαμε οτι όντως τόσα μας ζητούσαν και χαλαρώσαμε!