Επίτηδες το άφησα κενό!!Ναι 1600 η καθαρίστρια αλλά με τι κόστος ζωής?
Νομίζεις πως, λόγω της ακρίβειας εδώ πέρα, όλος ο μισθός πάει στο κράτος???
Μαθε ότι εδώ τουλάχιστον είναι το ΙΔΙΟ κόστος ζωής και ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ!!
Επίτηδες το άφησα κενό!!Ναι 1600 η καθαρίστρια αλλά με τι κόστος ζωής?
Με πρόλαβες για την Ελλάδα!!στο εξωτερικο σε αγκαλιαζουν?ποιοι οι κατοικοι?
οντως το κρατος μπορει εσενα που πηγες σε αλλη χωρα να σε βοηθησει,αν ειδικα πας σε βορειες/σκαδιναβικες αλλα παντα μα ΠΑΝΤΑ θα εισαι ενας ξενος για τους κατοικους της,οσα χρονια και να μεινεις εκει ως ξενο θα σε βλεπουν.
Εχω μεινει γερμανια 5 χρονια by the way,δεν λεω λογια του αερα
(απο την αλλη θα μου πει καποιος οτι αυτην την στιγμη ακομα κ στη Ελλαδα ως ξενους μας συμπεριφερεται η καθε κυβερνηση αλλα αυτη ειναι αλλη κουβεντα..)
Το ζήτημα δεν είναι τι σε θεωρούν, αλλά τι επιπτώσεις έχει αυτό, πάνω σε σένα και την οικογένειά σου. Δηλαδή πως πρέπει να μας θεωρούν ...Φινλανδούς???? Αφού δεν είμαστε...Αφού δεν μπορεί να γίνει μια μελαχρινή μεσογειακή επιδερμίδα, όμοια με εκείνη της κυρίας Υπουργού Οικονομικών της Φιν. , ανοιχτόχρωμη. Ούτε με ...οξυζενέ...Τι να κάνουμε?? Πάντα θα είσαι ο ξένος, χωρίς όμως να σημαίνει αυτό ότι ΑΝ ΤΟ ΑΞΙΖΕΙΣ, δεν θα βρεις πέντε ανθρώπους να σ΄εκτιμήσουν και να τους εκτιμήσεις.στο εξωτερικο σε αγκαλιαζουν?ποιοι οι κατοικοι?
οντως το κρατος μπορει εσενα που πηγες σε αλλη χωρα να σε βοηθησει,αν ειδικα πας σε βορειες/σκαδιναβικες αλλα παντα μα ΠΑΝΤΑ θα εισαι ενας ξενος για τους κατοικους της,οσα χρονια και να μεινεις εκει ως ξενο θα σε βλεπουν.
Εχω μεινει γερμανια 5 χρονια by the way,δεν λεω λογια του αερα
(απο την αλλη θα μου πει καποιος οτι αυτην την στιγμη ακομα κ στη Ελλαδα ως ξενους μας συμπεριφερεται η καθε κυβερνηση αλλα αυτη ειναι αλλη κουβεντα..)
΄Επίτηδες το άφησα κενό!!
Νομίζεις πως, λόγω της ακρίβειας εδώ πέρα, όλος ο μισθός πάει στο κράτος???
Μαθε ότι εδώ τουλάχιστον είναι το ΙΔΙΟ κόστος ζωής και ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΟ!!
Οντως ειναι ενα απο τα καταλληλοτερα μερη!Το αλλο ειναι η αμερικη βεβαια αλλα anyway.Να σ πω εγω ξερω παντως οτι για phd στο ΤΚΚ (νυν aalto) δινουν 1600 καθαρα για ερευνα.Απο προσωπικη εμπειρια αυτο.Και στα MacDonalds ο μισθος ειναι γυρω στα 1300 (αυτο οχι απο προσωπικη εμπειρια ηξερα καποιον που ξερε καποιον ).Τα λεω αυτα γιατι αυτος ο μισθος της καθαριστριας μου φανηκε πολυ τραβηγμενος!Varis81: Είχες δίκιο φίλε μου!! Πραγματικά, είναι το κατάλληλο μέρος για πληροφορικούς!! Τέτοια ευκαιρία δε νομίζω να είχε δοθεί πουθενά αλλού!! Έχουν τις πλέον κατάλληλες υποδομές για να κάνεις τη δουλειά όπως πρέπει και όπως σου αξίζει και εννοείται με πολύ καλό μισθό!! Και κάτι άσχετο τώρα!! Για κουνούπια, ούτε λόγος!! (Στη διαδρομή για το αεροδρόμιο, πέρσι το καλοκαίρι, με τσίμπησε μία κουνουπάρα και το μόνο που έπαθα ήταν να… ξύνομαι!!! Βλακείες!!! Ένας υπερβολικός φόβος ήταν που τον ξεπέρασα!! Πήγα σ'αλλεργιολόγο και δεν έχω ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑ. Ούτε καν στις μέλισσες!! Θυμήθηκα ότι απλώς είχα φοβηθεί μικρός και το είχα αφήσει στο υποσυνείδητο!! Βλακείες!!!) Καλά να περνάς!!!
Το κακό είναι ότι εκτός από το "κράτος" ...καταντήσαμε να μας βλέπουν ξένους και οι συνάνθρωποι μας (εκτός εξαιρέσεων). Αξίες όπως, σεβασμός, ανθρωπιά, εντιμότητα, εθελοντισμός, συμπαράσταση, εκπίπτουν καθημερινά, ενώ στους "κρύους" βόρειους, βλέπω, ανεβάζουν ποσοστά..........
ΥΓ.Τι ειναι χειροτερο βρε παιδια? Να εισαι και να σε θεωρουν ξενο σε μια ξενη χωρα η να σε θεωρουν (το κρατος) ξενο στη χωρα που.....γεννηθηκες?
Ετσι ... ετσι...Ουφ ουφ....