• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

σχολικη εκδρομη...που?

Επόμενο Ταξίδι
Σπλιτ
Ταξίδι-Όνειρο
Όλον τον κόσμο...
Γειααα σας!
ειμαι μαθητρια 3ης λυκειου και φετος σχεδιαζουμε με το σχολειο μου να παμε 7ημερη....το θεμα ειναι που..?
ειμαστε σχολειο στην επαρχια της επαρχιας (;ρ) και...δεν εχουμε πολλες επιλογες και προφανως ουτε και πολλα χρηματα να διαθεσουμε!οι προορισμοι ειναι περιορισμενοι....με μια γρηγορη ματια και χωρις πολλα μπλα μπλα αποφασισαμε 10 τυπικους προορισμους!θα ηθελα λοιπον να με βοηθησετε!οι επιλογες ειναι οι εξης:
1) Βουδαπεστη
2)Βουκουρεστη
3)Βιεννη
4)Ρώμη
5)Πραγα
6)Ντουμπροβνικ
7)Κυπρος(Παφος,Λευκωσια,Λαρνακα)
8)Ζαγκρεμπ
9)Βελιγραδι
10)Δανια (επειδη τωρα εβαλαν εδω στα Γιαννενα και κατι απευθειας τσαρτερς απο εκει...)

τυχαια σειρα!!! Διαλεεεξτε ελευθερα ;ρ
Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Εμένα δε μου φαίνονται καθόλου περιορισμένες επιλογές προορισμών από εννιά χώρες για εκδρομή τρίτης λυκείου ούτε φαίνεται να μην έχετε πολλά χρήματα να διαθέσετε αφού συζητάτε για Δανία και Αυστρία. Τους ρωτήσατε όλους τους μαθητές αν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για 7ήμερο στην Κοπεγχάγη (!!) ή δε σας αγγίζουν τα μνημόνια εκεί στα Γιάννενα;

Orfeasraf

Member
Η πτηση για Δανια ειναι καλοκαιρι μονο , βαθυ καλοκαιρι, αν δεν κανω λαθος. 3, 4, 7, 10 θα τα απεφευγα αφου εχετε θεμα με κοστος. Αν επιλεξετε το 2 τοτε Βουκουρεστι απλα για πρωτη κ τελευταια διανυχτερευση. Η Ρουμανια εχει πολυ περισσοτερα να προσφερει. Για τι εποχη μιλαμε; Δεκεμβρη, ετσι;

Nikos1986

Member
Επόμενο Ταξίδι
Κανάρια
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Λόγω κόστους (και μόνο αυτού) θα απέρριπτα τη Δανία. Από τα υπόλοιπα, πιστεύω πως η Ρώμη θα ήταν καλή επιλογή. Σε κόστος είναι κάπου στη μέση, έχει πράγματα να δείτε (αν σας ενδιαφέρει αυτό) και εκδρομές να κάνετε από εκεί. Επίσης, είναι εύκολη η πρόσβαση, με πλοίο από την Ηγουμενίτσα και μέσω Μπάρι ή Ανκόνα. Η Ιταλία έπαιζε παλιότερα πολύ σε εκδρομές στο Λύκειο, εκεί είχαμε πάει κι εμείς στη Β' Λυκείου το '03.

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
To '94 εμείς, δεν μπορούσαμε καν να διανοηθούμε 7ήμερη εκδρομή στο εξωτερικό...
Νομίζω, οτι μία εκδρομή στη Ρώμη, για παιδιά της ηλικίας σας, θα είναι πολύ επιμορφωτική και θα αποκομίσετε πολλά! Αλλά και πάλι, κάθε προορισμός έχει πάντα να σου δώσει κάτι, ακόμα και το ίδιο το ταξίδι, αυτό καθέ αυτό!
Όπου και να πάτε, σας εύχομαι να περάσετε αξέχαστα !!!

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Μπορείτε να συνδυάσετε Κροατία και Σερβία σε οδική. Δεν ξέρω αν θα φτάσετε μέχρι Ζάγκρεμπ, αλλά μπορείτε να συμπεριλάβετε Σπλιτ, έως και Σαράγιεβο (Βοσνία). Οι δρόμοι δεν ξέρω πως θα είναι τότε...
Κατά τ' άλλα μια Ρώμη είναι πάντα μια καλή λύση. Κοιτάξτε την περίπτωση να φύγετε αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη.
Ομοίως από Θεσσαλονίκη μπορείτε να φτάσετε οικονομικά Βουδαπέστη, Κύπρο, αλλά και Βερολίνο (πως και δεν το βάλατε στη λίστα σας; ).

alice~

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iceland
Νομίζω, οτι μία εκδρομή στη Ρώμη, για παιδιά της ηλικίας σας, θα είναι πολύ επιμορφωτική και θα αποκομίσετε πολλά! Αλλά και πάλι, κάθε προορισμός έχει πάντα να σου δώσει κάτι, ακόμα και το ίδιο το ταξίδι, αυτό καθέ αυτό!
Ποιο '94, μέχρι και το 2014 που αποφοίτησα εγώ, και ακόμα και τώρα απ'ο,τι βλέπω από γνωστούς, πολλά παιδιά ζορίζονται οικονομικά... Δεν μπορούν να πάνε όχι εξωτερικό, αλλά ούτε καν σε εκδρομές εντός Ελλάδας.
Αν έχετε τη δυνατότητα καλά κάνετε και πατε εκεί αλλά το έχετε συμφωνήσει όλοι; Όπως είπαν και παραπάνω, τη Δανία θα πρέπει να την απορρίψετε. Ρώμη είναι πολύ καλή επιλογή όπως και η Βουδαπέστη που είναι φθηνή σχετικά και πανέμορφη! :D Επίσης μια οδική εκδρομή θα μπορούσε να σας βγει επισης πολύ φθηνή, θα μπορούσατε πχ να πατε ετσι Βουδαπέστη και να περάσετε και από Σερβία!

Επόμενο Ταξίδι
Σπλιτ
Ταξίδι-Όνειρο
Όλον τον κόσμο...
Εμένα δε μου φαίνονται καθόλου περιορισμένες επιλογές προορισμών από εννιά χώρες για εκδρομή τρίτης λυκείου ούτε φαίνεται να μην έχετε πολλά χρήματα να διαθέσετε αφού συζητάτε για Δανία και Αυστρία. Τους ρωτήσατε όλους τους μαθητές αν μπορούν να διαθέσουν χρήματα για 7ήμερο στην Κοπεγχάγη (!!) ή δε σας αγγίζουν τα μνημόνια εκεί στα Γιάννενα;
Βαλαμε τυχαια οπως ειπα 10 προορισμους για να αρχισουμε να αποκλειουμε τα ακριβα και δυσπροσιτα μερη!!!για αυτο και απευθυνθηκα εδω για να μου δωσετε τα φωτα σας αναφορικα με το κοσμος και τα αξιοθεατα.....ωστοσο ευστοχη η ειρωνια σας κυριε μου.....και ναι μας αγγιζουν και εδω τα μνημονια....

Ποια πετάει τσάρτερ Γιάννενα - Δανία;
Ιδεα δεν εχω για το ποιες!ξερω οτι ειναι 3 ομως! ετσι ενημερωθηκαμε καθως μενουμε σχετικα κοντα στο αεροδρομιο!εγινε και μια επεκταση για να δεχονται πτησεις απο κοπεγχαγη

Last edited by a moderator:

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Επαναλαμβάνω επειδή κάποιοι μπορείτε να πρήξετε τους γονείς σας και να σας δώσουν καμιά 500άρα και βάλε για να πάτε 7ήμερη συν τα έξοδά σας εκεί, δεν έχουν όλοι οι μαθητές αυτή τη δυνατότητα.
Η δική μου πρόταση είναι να πάτε Κέρκυρα που είναι κοντά καταρχάς, θα δουλέψουν ελληνικές επιχειρήσεις και υπάρχουν χίλιες δυο προτάσεις για διαμονή και διασκέδαση.

Επόμενο Ταξίδι
Σπλιτ
Ταξίδι-Όνειρο
Όλον τον κόσμο...
Η πτηση για Δανια ειναι καλοκαιρι μονο , βαθυ καλοκαιρι, αν δεν κανω λαθος. 3, 4, 7, 10 θα τα απεφευγα αφου εχετε θεμα με κοστος. Αν επιλεξετε το 2 τοτε Βουκουρεστι απλα για πρωτη κ τελευταια διανυχτερευση. Η Ρουμανια εχει πολυ περισσοτερα να προσφερει. Για τι εποχη μιλαμε; Δεκεμβρη, ετσι;
Ναι αρχες Δεκεμβρη....δικιο εχετε! αν την επιλεξουμε θα σκεφτω την προταση σας για μονο 2 διανυκτερευσεις στην πρωτευουσα! σας ευχαριστω πολυ για την συμβουλη! και οσο για την πτηση δυστυχως δεν το γνωριζα!και παλι ευχαριστω

Επόμενο Ταξίδι
Σπλιτ
Ταξίδι-Όνειρο
Όλον τον κόσμο...
Επαναλαμβάνω επειδή κάποιοι μπορείτε να πρήξετε τους γονείς σας και να σας δώσουν καμιά 500άρα και βάλε για να πάτε 7ήμερη συν τα έξοδά σας εκεί, δεν έχουν όλοι οι μαθητές αυτή τη δυνατότητα.
ειμαστε παιδια που προερχομαστε επι το πλειστον απο οικογενειες αγροτων! λετε να εχουν να μας δωσουν ενα 500αρικο? συμφωνω παντως με τον συλλογισμο σας για το ''πρηξιμο''...

Λόγω κόστους (και μόνο αυτού) θα απέρριπτα τη Δανία. Από τα υπόλοιπα, πιστεύω πως η Ρώμη θα ήταν καλή επιλογή. Σε κόστος είναι κάπου στη μέση, έχει πράγματα να δείτε (αν σας ενδιαφέρει αυτό) και εκδρομές να κάνετε από εκεί. Επίσης, είναι εύκολη η πρόσβαση, με πλοίο από την Ηγουμενίτσα και μέσω Μπάρι ή Ανκόνα. Η Ιταλία έπαιζε παλιότερα πολύ σε εκδρομές στο Λύκειο, εκεί είχαμε πάει κι εμείς στη Β' Λυκείου το '03.
Και εμεις μαλλον για αυτο θα την απορριψουμε ;ρ Στο σχολειο κυκλοφορει εντονη φημολογια για τρομακρατικη επιθεση στη Ρωμη τον Δεκεμβρη! δεν ξερω απο που το διαβαζαν ή απο που τους ηρθε γενικα παντως δυστυχως την επεκλησαν...Αναφορικα με τα αξιοθετα τωρα.... απο τα 50κατι παιδια που θα παμε σας βεβαιωνω οτι τα 5 (και λεω πολλα) θα παμε για να δουμε αξιοθεατα.....και σχετικα με την μεταφορα, τα δρομολογια ηγουμενιτσα-ιταλια ποικιλουν και απο την περσυνη μας εκδρομη ( ειχαμε παει Σερν) ξερουμε πανω κατω και τις τιμες και ειναι και πολυ καλες!!!

Συμφωνω απολυτα σε ολα ! και σας ευχαριστω πολυ για την ευχη σας...

Μπορείτε να συνδυάσετε Κροατία και Σερβία σε οδική. Δεν ξέρω αν θα φτάσετε μέχρι Ζάγκρεμπ, αλλά μπορείτε να συμπεριλάβετε Σπλιτ, έως και Σαράγιεβο (Βοσνία). Οι δρόμοι δεν ξέρω πως θα είναι τότε...
Κατά τ' άλλα μια Ρώμη είναι πάντα μια καλή λύση. Κοιτάξτε την περίπτωση να φύγετε αεροπορικώς από Θεσσαλονίκη.
Ομοίως από Θεσσαλονίκη μπορείτε να φτάσετε οικονομικά Βουδαπέστη, Κύπρο, αλλά και Βερολίνο (πως και δεν το βάλατε στη λίστα σας; ).
Η λεωφοριαδα ειναι μαλλον η επικρατεστερη επιλογη ;ρ! Κροατια και Σερβια ειναι στο τοπ 3 μας λογω οικονομικων.... αλλα και εμεις αγχωνομαστε γιατι τον δεκεμβρη εχει απειρο χιονι.....!Αν πηγαιναμε Ρωμη θα πηγαιναμε σιγουρα με πλοιο απο ηγουμενιτσα!το αεροπλανο επαιζε μονο για Δανια λογω των απευθειας πτησεων απο Γιαννενα....οπουδηποτε αλλου εχει λεωφορειο ή πλοιο!Βερολινο δεν....δεν συγκινει τους συμμαθητες!Και δεν ξερω και τον λογο....

Ποιο '94, μέχρι και το 2014 που αποφοίτησα εγώ, και ακόμα και τώρα απ'ο,τι βλέπω από γνωστούς, πολλά παιδιά ζορίζονται οικονομικά... Δεν μπορούν να πάνε όχι εξωτερικό, αλλά ούτε καν σε εκδρομές εντός Ελλάδας.
Αν έχετε τη δυνατότητα καλά κάνετε και πατε εκεί αλλά το έχετε συμφωνήσει όλοι; Όπως είπαν και παραπάνω, τη Δανία θα πρέπει να την απορρίψετε. Ρώμη είναι πολύ καλή επιλογή όπως και η Βουδαπέστη που είναι φθηνή σχετικά και πανέμορφη! :D Επίσης μια οδική εκδρομή θα μπορούσε να σας βγει επισης πολύ φθηνή, θα μπορούσατε πχ να πατε ετσι Βουδαπέστη και να περάσετε και από Σερβία!
Εμεις συνηθως παμε με την αρωγη του δημου μας ή και χορηγων επειδη ειμαστε λιγα ατομα! Βελιγραδι-Βουδαπεστη ειναι το πρωτο πλανο....το αλλο πλανο ειναι Βελιγραδι-Πραγα και το τελευταιο Βελιγραδι-Ζαγκρεμπ....γενικα παιζει πολυ το Βελιγραδι...;ρ παντως σε ευχαριστω πολυ για τις προτασεις σου :)

Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh