• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

Ινδία πρώτη φορά στη μαγευτική Ινδία

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Συνθήκες; Υπεράνω πάσης υποψίας. Και σε πόλη όπως η Ουνταιπούρ που είναι από τις πιο καθαρές. Εγώ λοιπόν προτείνω σε όποιον πάει στην Ινδία να μη δοκιμάσει φαγητό του δρόμου. Καλύτερη η πρόληψη από τη θεραπεία. Από κει και πέρα ξασου !
Αν επιτρέπεται, τι ακριβώς έπαθες ;

Orfeasraf

Member
Προφανως και ειναι θεμα τυχης, τι αντεχει το στομαχι του καθενος κλπ. Εδω εγω ειχα την ευκαιρια να γνωριστω καλα με την τουαλετα του ξενοδοχειου στην κωνσταντινουπολη καθ παντα ετρωγα σε εστιατορια, ποτε νερο απο βρυση, ποτε σαλατα, ποτε ψαρια. Το θεμα ειναι ομως πως καταλαβαινω πως αν ειναι να πας ινδια ξαι να χασεις το μισο του ταξιδιου που ειναι τo street food μην πας καθολου. Αν ειναι να πας και να εισαι σε 5αστερα ξενοδοχεια, 5αστερα εστιατορια και να μετακινησαι με private taxi full airconditioned τι να την κανεις την ινδια; κατσε σπιτι σου καλυτερα.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
This is in the interest of your own safety να στο πω στη γλώσσα των ιπταμένων.
Να, γι' αυτό μ'αρέσει το φόρουμ, γιατί - εκτός των άλλων - εμπλουτίζω τις γνώσεις μου και το λεξιλόγιό μου.
Μα τι σου λένε πίσω από την πλάτη μου ... Οι συνθήκες υγιεινής δεν είναι πάντα σαφείς ή ορατές. Ωστόσο είμαι παθούσα και θα ήθελα να παραθέσω την εμπειρία μου.
Τίποτα δε μου λένε πίσω από την πλάτη σου. Ξέρεις πολύ καλά ότι ξέρω για τι πράγμα μιλάς και τις συνθήκες που συνέβη. Κι επειδή αυτοί που μας διαβάζουν δεν ξέρουν, θα τους βοηθούσε καλύτερα να κρίνουν εάν μάθαιναν. Αυτό είπα.

Και (αυτή τη φορά απευθυνόμενος σε όλους και όχι μόνο στη Φένια) τό'χω πει και θα το ξαναπώ όσες φορές χρειαστεί: κανείς δεν παραγνωρίζει ή υποτιμά τους κινδύνους που ελλοχεύουν και στο φαγητό, και στις μετακινήσεις, στο μεγάλο υψόμετρο, κλπ. κλπ. Όσο καλύτερα πληροφορημένοι είμαστε για τον τόπο που θα επισκεφθούμε αλλά και για τον ίδιο μας τον εαυτό, όταν δεν κάνουμε μ@λ@κίες (άλλη μια λέξη που έμαθα στο διαδίκτυο), παίρνουμε ρίσκα μέχρι εκεί που μας παίρνει και - κυρίως - λειτουργούμε με ψυχραιμία και όχι υστερία, τα ταξίδια μας θα είναι πάντοτε καλύτερα.

mpampis1979

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΤΑΝΖΑΝΙΑ
Ταξίδι-Όνειρο
εγινε! ΙΝΔΙΑ 2018
Προφανως και ειναι θεμα τυχης, τι αντεχει το στομαχι του καθενος κλπ. Εδω εγω ειχα την ευκαιρια να γνωριστω καλα με την τουαλετα του ξενοδοχειου στην κωνσταντινουπολη καθ παντα ετρωγα σε εστιατορια, ποτε νερο απο βρυση, ποτε σαλατα, ποτε ψαρια. Το θεμα ειναι ομως πως καταλαβαινω πως αν ειναι να πας ινδια ξαι να χασεις το μισο του ταξιδιου που ειναι τo street food μην πας καθολου. Αν ειναι να πας και να εισαι σε 5αστερα ξενοδοχεια, 5αστερα εστιατορια και να μετακινησαι με private taxi full airconditioned τι να την κανεις την ινδια; κατσε σπιτι σου καλυτερα.
συμφωνω απολυτα! καθε ταξιδι ειναι συλλογη εμπειριων.πιστευω οτι κ η κουζινα μιας χωρας ειναι μερος πολιτισμου της οποτε δεν γινεται να μην δοκιμασεις.προσωπικα τρελαινομαι να τρωγω street food κ μεχρι τωρα ολα καλα! ανυπομονω να δοκιμασω ολες τις ινδικες γευσεις! στην Πολη τρωγω τα παντα κ απο πντου!

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Το θεμα ειναι ομως πως καταλαβαινω πως αν ειναι να πας ινδια ξαι να χασεις το μισο του ταξιδιου που ειναι τo street food μην πας καθολου. Αν ειναι να πας και να εισαι σε 5αστερα ξενοδοχεια, 5αστερα εστιατορια και να μετακινησαι με private taxi full airconditioned τι να την κανεις την ινδια; κατσε σπιτι σου καλυτερα.
Δηλαδή η δυσεντερία και γαστρεντερίτιδα στην καλύτερη περίπτωση είναι τμήμα της αυθεντικής ινδικής εμπειρίας που αν δεν τη ζήσεις δεν είδες την πραγματική Ινδία και άρα δεν αξίζει να την επισκεφτείς.
Άρα αν επισκεφτείς και τους τροπικούς πρέπει να μην παίρνεις προφυλάξεις για μαλάρια ούτε να κάνεις έξτρα εμβόλια για να ζήσεις την αυθεντική εμπειρία να κολλήσεις τροπική ασθένεια.
Αλλιώς να κάτσεις σπίτι σου... (και το λέει κάποιος που δεν έχει πάει Ινδία αλλά έχει πάει Κων/πολη και ως γνωστόν δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στα δύο, στο μυαλό του τουλάχιστον.)

Orfeasraf

Member
Μαλλον δεν εγινε κατανοητο τι ηθελα να πω στο προηγουμενο μηνυμα. Δυο πραματα.

Α) Ναι, ολοι νομιζω θεωρουμε πως στην τουρκια τηρουνται καλυτερα οι στοιχειωδεις συνθηκες υγιηνης σε σχεση με την Ινδια. Ακομα κι εκει ομως μπορει να την παθεις. Γιατι να φοβασαι την ινδια τοτε και δε φοβασαι την τουρκια, ή και το ιδιο σου το σπιτι; ποσες φορες εχουμε παθει κατι ολοι μας απο ταβερνα στην ελλαδα; Γι αυτο την ανεφερα την τουρκια. Οχι για να πω πως ειναι το ιδιο πραμα, αλλα πως ακομα και σε "καλυτερες" χωρες μπορει να την πατησεις.

Β) ακομα κι αν παιρνεις πολλα μετρα προστασιας (οπως ανεφερα οποτε πηγαινα στην Πολη ποτε δεν ετρωγα οτιδηποτε ερχοταν σε επαφη με το νερο, δεν το εκαναν και ποτε συγγενεις μου οσο εμεναν εκει) ακομα κι ετσι μπορει να την παθεις. Αρα εκ του αποτελευσματος, γιατι να εισαι τοσο υπερπροστατευτικος και να χανεις μια εμπειρια;

Δεν ειπα να μην παιρνουμε προφυλαξεις και να τρωμε οτι βρισκουμε μπροστα μας αλλα ως ενος σημειου ωστε να μην χανουμε την εμπειρια του street food.

Αλλες οι προφυλαξεις για ασθενειες σοβαρες οπως αυτες που αναφερεις αλλες για το φαγητο. Τα εμβολια, φαρμακα κλπ (αν και παλι ειμαι επιφυλακτικος αν οι παρενεργειες και επιπτωσεις ολων των φαρμακων και εμβολιων που προτεινει το κεελπνο ειναι καλυτερες απο την ιδια την - πιθανη - ασθενεια ή οχι) δε σου στερουν κατι απο καποια εμπειρια. Με το να χανεις το street food ομως στη ινδια, στο μυαλο μου τουλαχιστον, εχει χαθει το μισο ταξιδι. Αν εσενα δε σε ενδιαφερει οκ.

North66

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία
Άρα στα πλαίσια της αυθεντικότητας προτείνεις να κάνουμε τα εμβόλια και να παίρνουμε τα φάρμακα για τις βαριές ασθένειες αλλά να τρώμε έξω street food που το πολύ πολύ να μας κολλήσει καμιά γαστρεντερίτιδα. Είναι δηλ. όπως το καταλαβαίνω μια αυθεντικότητα a la carte... πας φουλ εμβολιασμένος για τα βαριά και αφήνεις έτσι ένα μικρό περιθώριο να κολλήσεις μια δυσεντεριούλα από κάποιον πλανόδιο για να νιώσεις την ψευδαίσθηση ότι και εσύ ο δυτικός έζησες όπως οι ντόπιοι, ότι δεν είσαι ένας απλός τουρίστας σαν αυτούς που μένουν στα πεντάστερα ντελούξ και κινούνται με τα full airconditioned ταξί και ότι όταν γυρίσεις στην Ελλάδα και θα διηγείσαι τις εμπειρίες σου θα λες ότι αν τολμήσεις να μη δοκιμάσεις street food στην Ινδία έχει χαθεί το μισό ταξίδι... (έστω και αν χαθεί πράγματι το μισό ταξίδι από μια γαστρεντερίτιδα που σε κρατήσει στο κρεβάτι για αρκετές μέρες).

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Προφανώς άνθρωποι ζουν και στην Ινδία, άνθρωποι τα τρώνε τα φαγητά εκεί, και όχι, δεν πεθαίνουν σαν τις μύγες από δυσεντερία. Νομίζω δεν υπάρχει έδαφος για γενικούς αφορισμούς.

Ως επισκέπτες, δεν έχουμε τα ίδια αντισώματα με τους ντόπιους, γιατί δεν έχουμε εκτεθεί στους ίδιους ιούς/μικρόβια/ασθένειες. Αυτό είναι λογικό, καθώς η χλωρίδα και η πανίδα κάθε τόπου διαφέρει, κι αυτό ισχύει για όλα τα μέρη του κόσμου κι όχι μόνο για τα πιο "βρώμικα". Απλά σε κάποια μέρη πρέπει να προσέχουμε παραπάνω γιατί είναι πιο εύκολο να πέσουμε πάνω σε μικρόβια και να ταλαιπωρηθούμε. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι πρέπει να αποφεύγουμε τελείως τα ωμά λαχανικά και τα περισσότερα κρύα πιάτα που διατηρούνται εκτός ψυγείων κλπ, αλλά ένα κοτόπουλο ταντούρι που μόλις βγήκε από το φούρνο μάλλον είναι πολύ πιο ασφαλές (προφανώς όχι αν το ετοιμάζει με το χέρι που πριν από λίγο καθάριζε την τουαλέτα, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα εστιατόρια....)

Δεν είναι όλα τα street food το ίδιο επικίνδυνα, όπως δεν είναι και όλα τα εστιατόρια.

Orfeasraf

Member
Άρα στα πλαίσια της αυθεντικότητας προτείνεις να κάνουμε τα εμβόλια και να παίρνουμε τα φάρμακα για τις βαριές ασθένειες αλλά να τρώμε έξω street food που το πολύ πολύ να μας κολλήσει καμιά γαστρεντερίτιδα.
Μα ενα εμβολιο σε σου στερει καποια εμπειρια οπως το να μην τρως καθολου street food.
Ως επισκέπτες, δεν έχουμε τα ίδια αντισώματα με τους ντόπιους, γιατί δεν έχουμε εκτεθεί στους ίδιους ιούς/μικρόβια/ασθένειες.
Προφανως. Θεωρω πως ειναι προφανες και γνωστο σε ολους αυτο.

μπορεί να συμβεί και στα καλύτερα εστιατόρια
Μια που το αναφερεις και τυχαινει να γνωριζω κατι, εχετε αναρωτηθει στα εστιατορια η λιγη σαλατιτσα που ειναι διπλα στα κρεατικα, ψαρια κλπ.μαζι με το ριζακι απο ποσα αλλα πιατα και πιρουνια εχει περασει πριν φτασει στο δικο σας και σε ποσα αλλα θα περασει η σαλατιτσα που θα αφησετε;

Last edited by a moderator:

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Έχουμε καταλήξει σε ένα πρόγραμμα για Ινδία-Νεπάλ. Σκοπεύουμε να φύγουμε σε 3 εβδομάδες για 30-35 μέρες. Οι μέρες που έχουμε υπολογίσει είναι:
DELHI 2-3
VARANASI 2
AGRA 2-3
JAIPUR 3
MUMBAI 3
AURANGABAD (ellora caves) 2
GOA 2-3
BENGALURU 2-3
KERALA 3
ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ 3
ΠΟΚΑΡΑ 2
ΤΣΙΤΟΥΑΝ 2

Πιστεύετε βγαίνει το πρόγραμμα ή είναι πολύ τρέξιμο? Να αφαιρέσω ή να προσθέσω κάτι ?
Η άφιξη είναι στο Δελχί και αρκετές μετακινήσεις στην Ινδία θα γίνουν αεροπορικώς. Αεροπορικώς θα είναι και το Δελχί-Κατμαντού και επιστροφή από Κατμαντού Ελλάδα

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Έχουμε καταλήξει σε ένα πρόγραμμα για Ινδία-Νεπάλ. Σκοπεύουμε να φύγουμε σε 3 εβδομάδες για 30-35 μέρες. Οι μέρες που έχουμε υπολογίσει είναι:
DELHI 2-3
VARANASI 2
AGRA 2-3
JAIPUR 3
MUMBAI 3
AURANGABAD (ellora caves) 2
GOA 2-3
BENGALURU 2-3
KERALA 3
ΚΑΤΜΑΝΤΟΥ 3
ΠΟΚΑΡΑ 2
ΤΣΙΤΟΥΑΝ 2

Πιστεύετε βγαίνει το πρόγραμμα ή είναι πολύ τρέξιμο? Να αφαιρέσω ή να προσθέσω κάτι ?
Η άφιξη είναι στο Δελχί και αρκετές μετακινήσεις στην Ινδία θα γίνουν αεροπορικώς. Αεροπορικώς θα είναι και το Δελχί-Κατμαντού και επιστροφή από Κατμαντού Ελλάδα
Προσωπικά, θα αφαιρούσα εντελώς την Bengaluru (αλήθεια, γιατί την συμπεριέλαβες; ) και σίγουρα μία μέρα από την Agra που θα την πρόσθετα οπωσδήποτε στο Varanasi. Τις μέρες της Bangalore θα τις αφιέρωνα για να πάω αεροπορικώς στο Khajuraho (διαν/ση) από Varanasi και στη συνέχεια οδικώς για Orccha (διαν/ση) και Agra. Αν σου περισσέψει καμμία μέρα, κράτα την για μπαλαντέρ - για την περίπτωση που κάτι, κάπου πάει στραβά ή ... πολύ καλά! :) (αν και, όταν έχεις βγαλμένα αεροπορικά, δύσκολο να τροποποιήσεις πρόγραμμα).

x7777

Member
Επόμενο Ταξίδι
Mexico
Προσωπικά, θα αφαιρούσα εντελώς την Bengaluru (αλήθεια, γιατί την συμπεριέλαβες; ) και σίγουρα μία μέρα από την Agra που θα την πρόσθετα οπωσδήποτε στο Varanasi. Τις μέρες της Bangalore θα τις αφιέρωνα για να πάω αεροπορικώς στο Khajuraho (διαν/ση) από Varanasi και στη συνέχεια οδικώς για Orccha (διαν/ση) και Agra. Αν σου περισσέψει καμμία μέρα, κράτα την για μπαλαντέρ - για την περίπτωση που κάτι, κάπου πάει στραβά ή ... πολύ καλά! :) (αν και, όταν έχεις βγαλμένα αεροπορικά, δύσκολο να τροποποιήσεις πρόγραμμα).
Agra ήθελα να πάω και μια μέρα στο barsana ή στο Vrindavan στο holi festival. Αλλά επειδή δεν μου βγαίνει το πρόγραμμα μάλλον θα την αφαιρέσω γιατί με εξαναγκάζει 2/3 να είμαι σε μια συγκεκριμένη περιοχή και δεν μπορώ να βγάλω πρόγραμμα μετακινήσεων. Το μόνο πρόβλημα που έχω είναι πως θα φθάσω στο varanasi. Εσύ προτείνεις (αν κατάλαβα σωστά) να πάω από Δελχί στο Βαρανάσι και από εκεί να κάνω την διαδρομή για Άγκρα. Εγώ είχα στο μυαλό μου (1) να πάω Δελχί, Τζαιπουρ, Άγκρα και πίσω Δελχί. Από εκεί να πάω Βαρανάσι αεροπορικώς. Βαρανάσι-Bengaluru αεροπορικώς και από εκεί να κατέβω Κεράλα, Γκόα, Βομβάη- ellora. Και τέλος αεροπορικώς Βομβάη-Δελχί-Κατμαντού ή (2) να πάω Δελχί-Άγκρα-Τζαιπουρ από εκεί Βαρανάσι, Βαρανάσι-Βομβάη αεροπορικώς και απο εκεί να κατέβω μέχρι Κεράλα και από Κεράλα να πάω Δελχί-Κατμαντού.

Αν έχεις να προτείνεις άλλο τρόπο πιο εύκολο θα βοηθούσε.

Όταν εννοείς οδικώς ενοοείς με λεωφορείο ή με οδηγό/ταξί ?

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.652
Μέλη
39.400
Νεότερο μέλος
geotheoh

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom