mourohavlos
Member
Θα σου απαντήσω για τα 1 & 3.Καλημέρα! Καλώς σας βρήκα! Είμαι νενέο μέλος ,παρόλο που σας διαβάσω αρκετό καιρό. Πρόκειται να παω στι 14/8 πρώτη φορά στην Κωνσταντινούπολη και μάλιστα οδικώς από Χαλκίδα. Θα είμαστε 2 ζευγάρια στο αυτοκίνητο και οι 4 οδηγούμε άρα θα μοιραστούμε τα χιλιόμετρα. Επειδή εγώ έχω οργανώσει όλο το ταξίδι χρειάζομαι κάποιες πληροφορίες ώστε να μην έχουμε εκπλήξεις. Στις αναγνώσεις που έχω κάνει έχω βρει κάποιες απαντήσεις. Θα ήθελα όμως να τις συγκεντρώσω γιατί κάποιες είναι παλιές και φοβάμαι μήπως δεν ισχύουν.
Ερώτηση 1η δίπλωμα χρειάζεται διεθνές από ελπα ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το δικό μας νέου τύπου ( πλαστικοποιημενο σε μορφή καρτας)?
Ερώτηση 2 το αυτοκίνητο είναι στο δικό μου όνομα και από τα συνορα και έπειτα θα το οδηγεί ο συζυγος μου. Χρειαζόμαστε κάποια υπεύθυνη δήλωση? Στην πράσινη κάρτα θα αναφέρει το όνομα του. Η υπεύθυνη δήλωση που υπάρχει εδώ, όταν την κατεβάζω αναφέρει ότι είναι για αλλαγη κινητήρα????
Ερώτηση 3 ποσες ωρες είναι από συνορα κηπων-φατιχ περίπου γιατί διαβάζω διάφορα, έως και 5 ώρες
Ερώτηση 3 επειδή η ημέρα του ταξιδιού είναι Κυριακή θα βρούμε στην διαδρομή το αυτοκόλλητο για την κάρτα διοδίων?
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ελπίζω να έχω και εγώ όπως και εσείς από αυτό το ταξίδι μια ανεπανάληπτη εμπειρία
1.Με το δίπλωμα που έχεις είσαι ΟΚ.
3.Αφού περάσεις τους ελέγχους, περίπου 3.5 ωρες οδηγώντας με τα όρια ταχύτητας χωρίς ιδιαίτερη κίνηση. Αν ξέρεις το δρόμο και λιγότερο. Ανάλογα με τη μέρα / ώρα βέβαια διαφέρει, σε ώρα αιχμής οι 5 ώρες είναι πιθανές.