• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

νομισματα και κρατη

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
οι πιο πολλοι απο εμας εδω που εχουμε χομπι τα ταξιδια εχουμε σιγουρα χομπι και την συλλογη νομισματων και χαρτονομισματων!
θα ηθελα παρα πολλοι να πει ο καθενας απο τα κρατη που πηγε το νομισμα που χρησιμοποιησε,ποσο ευκολο ηταν αυτο να κανει συναλλαγμα στην ελλαδα και ποια ισοτιμια ειχε τοτε που πηγε.
ετσι οσοι θελουν να επισκευτουν μακρινα μερη να μπορουν να βρουν ευκολα τις πληροφοριες που χρειαζονται.
ελπιζω να μην εχει ξανασυζητηθει το θεμα ......το εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι παρομοιο.

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
οι πιο πολλοι απο εμας εδω που εχουμε χομπι τα ταξιδια εχουμε σιγουρα χομπι και την συλλογη νομισματων και χαρτονομισματων!
θα ηθελα παρα πολλοι να πει ο καθενας απο τα κρατη που πηγε το νομισμα που χρησιμοποιησε,ποσο ευκολο ηταν αυτο να κανει συναλλαγμα στην ελλαδα και ποια ισοτιμια ειχε τοτε που πηγε.
ετσι οσοι θελουν να επισκευτουν μακρινα μερη να μπορουν να βρουν ευκολα τις πληροφοριες που χρειαζονται.
ελπιζω να μην εχει ξανασυζητηθει το θεμα ......το εψαξα αλλα δεν βρηκα κατι παρομοιο.
Μέχρι το 2003 μάζευα νομίσματα απο τα ταξίδια μου.Τα τελεταία 6 χρόνια σταμάτησα.Πάντως την συλλογή την κρατάω ακόμη και κατα διαστήματα την χαζεύω.:D:D:D:D

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
νομιζω οτι κατι τετοιες συλλογες ειναι ανεκτιμητες,εχω νομισματα απο κρατη τα οποια δεν υπαρχουν πια πχ γιουκοσλαβια και καθομαι και τα χαζευω συνεχεια.
τωρα ειμαι στην φαση του "μαζευω τα quarters 1/4 του δολλαριου των ΗΠΑ.
καθε πολιτεια εχει δικο της,εχω καταφερει και εχω βρει τα 41 απο τα 50!

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Μέχρι το 2003 μάζευα νομίσματα απο τα ταξίδια μου.Τα τελεταία 6 χρόνια σταμάτησα.Πάντως την συλλογή την κρατάω ακόμη και κατα διαστήματα την χαζεύω.:D:D:D:D
να υποθέσω ότι με την έλευση του ευρώ παράτησες το χόμπυ;
εγω ανέκαθεν βαριόμουν να κρατάω νομίσματα ,φρόντιζα να τα ξεπαστρεύω στα duty free:roll:

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
λοιπον ας αρχισω με τα κρατη που ακομα δεν εχουν ευρω....
λιθουανια εκει υπαρχει το λιτας,οταν ηταν να παω εκει απλα εστειλα σε τραπεζικο λογαριασμο εκει ευρω και τα πηρα σε λιτας αλλα μπορουσα να αλλαξψ και στην τραπεζα ελλαδος.
πολωνια εχουν το ζλοτι
τσεχια φανταζομαι οτι παρα πολλοι εδω μεσα ξερουν ......κορονα τσεχιας.

toumpiotis

Member
Ταξίδι-Όνειρο
LENSOIS MARAHENSES
να υποθέσω ότι με την έλευση του ευρώ παράτησες το χόμπυ;
εγω ανέκαθεν βαριόμουν να κρατάω νομίσματα ,φρόντιζα να τα ξεπαστρεύω στα duty free:roll:
Ακριβώς .Λέγοντας οτι μάζευα νομισματα μην φανταστεις κάτι εξεζητημένο , απλώς ότι περίσευε σε κέρμα το κρατούσα και έτσι έχω απο περίπου 47 χώρες διάφορα νομίσματα (συμπειλαμβανομένου νομισματα και των χωρων πριν του ευρό )

manolism

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Καλο θα ηταν να βαζουμε και φωτο απο τα νομισματα ωστε να εχουμε και μια εικονα για το πως ειναι.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
σωστα!θα το προσπαθησω αυριο να βαλω τα δικα μου!
ερωτηση.....και αυτα απο κρατη που μπορει να εχουν αλλαξει νομισμα?
γιατι εγω εχω και απο την ευρωπη πριν το ευρω.

Traveller

Member
Λοιπόν εγώ θα σας μιλήσω για το Βορειοκορεάτικο Won!!! Είναι ένα υπέροχο νόμισμα και έχει στην όψη του τον μεγάλο αρχηγό KIM IL SUNG... είμαι πολύ ευτυχισμένος που είχα την δυνατότητα να δω το βορειοκορεάτικο won και εύχομαι όλοι κάποτε να μπορέσουμε να συναλλασόμαστε με αυτό!!! Αχ τι χαρούμενος που είμαι!!! Να ξέρετε ότι 1.000 won αντιστοιχούν σε 5,14 ?!!! Τέλεια ε???

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα