• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

νεος!!!!!!!!!!!!!

die_hard

Member
γεια σας.μολις σημερα γραφτηκα στο φορουμ καθως εχω καποιες αποροιες που θα ηθελα να με βοηθησετε.μου αρεσουν τα ταξιδια σε 1 χρονο τελειωνω το λυκειο και το καλοκαιρι σχεδιαζω να παω κανενα ταξιδακι αλλα με τρενο.ομως δεν μπορω να βρω τιποτα σχετικο στο ιντερνετ ενω βατριεμαι να κατσω και να διαβασω τις ξενες ιστοσελιδες.θα ηθελα να με βοηθησετε στην προσπαθεια μου να βρω κατι η καποιον για να με ενημερωσει

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Αν εννοείς το ταξίδι με interRail, εδώ θα βρεις την επίσημη ιστοσελίδα του.
Αν, πάλι, όχι, εξήγησέ μας καλύτερα τι είναι αυτό που σε ενδιαφέρει και ποιές είναι οι απορίες σου.
Καλώς ήρθες. ;)

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
Α, μάλιστα...
Ας τα παρουμε από την αρχή, λοιπόν.
Το interRail είναι ουσιαστικά ένα εισιτήριο το οποίο έχει μεγάλη διάρκεια-αν δεν κάνω λάθος, μπορεί να φτάσει μέχρι και τον μήνα- και με αυτό μπορείς να ταξιδέψεις οπουδήποτε στην Ευρώπη. Δηλαδή, πληρώνεις, ας πούμε, 500 ευρώ από εδώ για να αγοράσεις το εισιτήριό σου και έπειτα με αυτό μπορείς να καβαλήσεις επί έναν μήνα-αυτό εξαρτάται από τον τύπο του εισιτηρίου σου- οποιοδήποτε τρένο θελήσεις εντός Ευρώπης. Αν πάλι, ενδιαφέρεσαι για συγκεκριμένη χώρα, καθε χώρα έχει και δικό της ξεχωριστό εισιτήριο με το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα τρένα για να ταξιδέψεις στην επικράτειά της. Το site που σου έδωσα πιο πάνω δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Σαφώς, το interRail είναι ένας ταξιδιωτικός μύθος, όπως και ο Υπερσιβηρικός και τόσα άλλα.
Αν ζητάς τη δική μου γνώμη, θεωρώ ότι δεν έχει νόημα πλέον. Είναι καλύτερα να επισκεφθείς την κάθε χώρα ξεχωριστά με το αεροπλάνο. Είναι φθηνότερα και βλέπεις πολλά περισσότερα πράγματα.

Από την Ελλάδα έχει, φυσικά, τρένα για το εξωτερικό. Αυτά θα τα βρεις στο site του ΟΣΕ. Να ξέρεις, όμως, ότι υπάρχουν και ΚΤΕΛ. Πρόσφατα, κάπου στο φόρουμ, έγραψαν ότι υπάρχει ΚΤΕΛ που συνδέει την Αθήνα με τη Βαρσοβία.

die_hard

Member
δηλαδη το τρενο κοστιζει πιο πολυ απο το αεροπλανο?γιατι πανω κατω το 300αρι θα το φας σιγουρα με αεροπλανο σωστα?

SPROM

Member
Επόμενο Ταξίδι
Εξεταστική
Ταξίδι-Όνειρο
Δεν ξέρω τώρα...
δηλαδη το τρενο κοστιζει πιο πολυ απο το αεροπλανο?γιατι πανω κατω το 300αρι θα το φας σιγουρα με αεροπλανο σωστα?
Εξαρτάται από την αεροπορική εταιρία που θα διαλέξεις. Υπάρχουν και χαμηλού κόστους εταιρίες(θα τις δεις να αναφέρονται και ως low cost ή loco).
Aν πετάξεις με αυτές, μπορείς να βρεις εισιτήρια μέχρι και με 60 ευρώ πάνε-έλα.
Ενδεικτικά, αναφέρω την easyjet(τώρα τελευταία, ανεβάζει κάπως τις τιμές της, αλλά ακόμα κι έτσι, μπορείς να βρεις παμφθηνα εισιτήρια) και τη ryanair. Και οι δύο πετάνε από Ελλάδα. Η ryanair πετάει, μέχρι στιγμής, μόνο από Θεσσαλονίκη και κάποια νησιά. Η easyjet πετάει και από Αθήνα.

Βλέπω τώρα ότι έχεις επισκεφθεί την Ουγγαρία. Αν και δεν εξυπηρετείται από κάποια χαμηλού κόστους εταιρία, η εθνική τους εταιρία, η Malev, δίνει τη Βουδαπέστη από Ελλάδα στα 90 ευρώ, όταν κάνει προσφορές. Αυτό, για να σου δείξω ότι και οι υπόλοιπες εταιρίες δίνουν φθηνά εισιτήρια.

ANNA-PANOS

Member
Επόμενο Ταξίδι
........................
Ταξίδι-Όνειρο
Τώρα, απλά ένα ταξίδι...
Καλως ηρθες και απο εμας. Mε το interrail ειχαμε ταξιδεψει και εμεις και ηταν πολυ ωραια εμπειρια επι ενα μηνα να γυρνας την Ευρωπη η τουλαχιστον παιρνεις μια γευση απο πολλα μερη. Θυμαμαι ομως οτι Γαλλια Ιταλια ηταν εκτος του εισητηριου αυτου.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Από την Ελλάδα έχει, φυσικά, τρένα για το εξωτερικό. Αυτά θα τα βρεις στο site του ΟΣΕ.

Και μια επισήμανση. Από 13/2/2011 τα διεθνή δρομολόγια του ΟΣΕ έχουν ανασταλεί, μέχρι νεωτέρας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom