• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

νέο μέλος με προβληματισμούς!!!

pipisermioni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Πράγα-Βερολίνο-Άμστερνταμ
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
[FONT=verdana, arial, helvetica]Καταρχάς καλώς σας βρήκα!!

Κοιτάξτε να δείτε τον προβληματισμό μου.... Σε κάποιες μέρες θα απολυθώ από τη δουλειά που είμαι τώρα (οι λόγοι ευνόητοι) και θέλω να κάνω κάτι... κάτι διαφορετικό ρε παιδί μου στη ζωή μου! θέλω κάποιους μήνες να τους περάσω εκτός Ελλάδας, να βγάλω π.χ. ένα εισιτήριο για κάποια Ευρωπαϊκή χώρα και να βγάλω όσο περισσότερο καιρό μπορέσω με 2000? που έχω μπατζετάρει να φάω. (εννοείται διαμονή σε χόστελ) και αν τύχει καμιά δουλειά του ποδαριού, μπαρ, σέρβις κτλ μιας και το κατέχω το άθλημα, ακόμη καλύτερα γιατί έτσι θα παρατείνω τον χρόνο διαμονής μου εκεί...

Τώρα οι προβληματισμοί..:
1) Δεν ξέρω ποια χώρα - πόλη να διαλέξω για να περάσω καλά και φθηνά.
2) Επειδή ξέρω μόνο Αγγλικά πιστεύω ότι θα δυσκολευτώ σε χώρες οι οποίες δεν τα χρησιμοποιούν π.χ. Ιταλία. (Στο μυαλό μου κυριαρχεί το Βερολίνο, αλλά πολύ το κρύο...)
3) πιστεύετε οτι για να δουλέψω π.χ σε μια καφετέρια έξω θα πρέπει να με δηλώσουν ή τα πράγματα μπορεί να θυμίζουν και εκεί λίγο Ελλαδισταν??
4) με το ταμείο ανεργίας ξέρει κανείς αν μπορώ να εξουσιοδοτήσω κάποιον ή τουλάχιστον να τα πάρω όλα μαζεμένα όταν γυρίσω η αν χάσω 2 μήνες χάνω το δικαίωμα να συνεχίσω το ταμείο ανεργίας??? (γι'αυτο επιλέγω ευρωπαϊκή χώρα ούτως ώστε να είμαι κοντά για να έρχομαι κάθε 2 μήνες να παίρνω τουλάχιστον το ταμείο)

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν έναν αγανακτισμένο.

Υ.γ. Σκοπός δεν είναι να πάω να πιάσω σοβαρή δουλειά στο εξωτερικό, σκοπός είναι να περάσω όσο καλύτερα γίνετε και να παρατείνω τον χρόνο διαμονής μου. Να ξανανιώσω λίγο φοιτητής ρε αδερφέ... γιατί αν καλοσκεφτείς τελικά... πόσα πράγματα κάνουμε για τον εαυτό μας... μήπως όσο τουλάχιστον δεν έχουμε υποχρεώσεις να μας κάνουμε τέτοια δώρα???

έχω ήδη γράψει τον προβληματισμο μου και σε άλλο φόρουμ και ευχαριστώ πολύ τα παιδιά που με έχουν ήδη συμβουλέψει, αλλά εδω πιστεύω ότι έχετε συγκεντρωμένη εμπειρία.

Attachments

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
1)εχουμε τους ιδιους προβληματισμους ..
2)πουθενα δεν ειναι Ελλαδισταν(εκτος αμα θες να πας να μεινεις στο τελευταιο χωριο της Μολδαβιας) αρα στο θεμα της δηλωσης θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα ..
3) να παρεις τα λεφτα μαζεμενα απο τον ΟΑΕΔ μου φαινεται απο χλωμο μεχρι αδυνατο ...
4) εκτος ευρωπης το σκεφτεσαι πχ Αμερικα ή οχι;;; για παραδειγμα δες αυτο το τοπικ,το ειχε αναρτησει το μελος alliaks μονιμος κατοικος καναδα http://www.travelstories.gr/%DD%F7%...F5%F3%E7-%F3%F4%EF%ED-%EA%E1%ED%E1%E4%DC.html

Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Τα λεφτά από τον ΟΑΕΔ μπορείς να τα πάρεις μόνο ανά δίμηνο και ο ίδιος, όχι με αξουσιοδότηση. Αλλιώς κλαψτα...
Δυστυχώς η δυτική ευρώπη και η Αγγλία έχει κατακλυστεί από wannabe ξενοδοχουπάλληλους από την ανατολική και θα είναι δύσκολο να βρεις κάποια καλή δουλειά, παρά μόνο ώς εξτρατζής ή αν έχεις κάποια πολύ χρήσιμη ειδικότητα (πχ μάγειρας)
Καλή τύχη πάντως, αξίζει να το προσπαθήσεις έστω και μέχρι να τελειώσουν τα 2000Ε.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Σε Αγγλια, Γαλλια δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις δουλεια με μαυρα εκτος κι αν ειναι σε κανενα σπιτι εσωτερικος.
Απο τον ΟΑΕΔ πρεπει να πηγαινεις να τα παιρνεις εσυ τα λεφτα καθε 2 μηνες. Προσοχη μην αναφερεις καν πως μενεις εξω. Οσο παιρνεις ταμειο ανεργιας απαγορευεται να φυγεις απο την Ελλαδα.
Ισως θα μπορουσες να πας σε καμμια Βουλγαρια ή στην Κωνσταντινουπολη που και το κοστος ζωης ειναι πολυ μικροτερο απο τη Δυτικη Ευρωπη και μαυρη δουλεια υπαρχει πιθανοτητα να βρεις.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Πάνε παιδι μου στη Λατινικη Αμερικη ή στην Ασια (Καμποτζη μερια) που εχουν και καλοκαιρακι, είναι οικονομικα,μπορεις και να βρεις δουλεια ανετα. Θα γυρίσεις γεματος εμπειριες.

(ΥΓ Ελπιζω να μην εισαι ο Πιπης ο ξαδερφος μου, θα τα πω ολα στη μάνα σου)

joss

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Μια ιδεα που μου ηλθε ειναι να δοκιμασεις τα τουριστικα μερη της Ισπανιας και της Πορτογαλιας (Βαλεαριδες, Νοτια Πορτογαλια). Εκει μιλανε Αγγλικα σε αντιθεση με την ενδοχωρα. Επισης μερικα μερη εχουν πιο μεγαλη τουριστικη περιοδο (Καναρια, Αζορες) Επιπλεον απο μπαρακια / καφε αλλο τιποτα.

fotast

Member
Επειδη ρώτησες για Βερολίνο,δεν πιστεύω οτι μπορείς να βρείς μαύρη δουλειά.Ακόμη και οι εκπαιδευόμενοι και οι έκτακτοι δηλώνονται κανονικότατα.Μόνο αν πέσεις στήν εξαίρεση και για πολύ λίγες μέρες ίσως.

pipisermioni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Πάνε παιδι μου στη Λατινικη Αμερικη ή στην Ασια (Καμποτζη μερια) που εχουν και καλοκαιρακι, είναι οικονομικα,μπορεις και να βρεις δουλεια ανετα. Θα γυρίσεις γεματος εμπειριες.

(ΥΓ Ελπιζω να μην εισαι ο Πιπης ο ξαδερφος μου, θα τα πω ολα στη μάνα σου)
Σίγουρα δεν έχω ξάδερφη Φένια!! Είπαμε ότι δεν μπορώ να φύγω πολύ μακριά, γιατι ανα 60 ημέρες πρέπει να επιστρέφω να παίρνω το ταμείο ανεργίας γιατί μετα χάνω το δικαίωμα να το πάρω... και αν επιστρέψω μετα απο 5 μήνες συνολικά θα εχω χάσει τους υπόλοιπους 7 μήνες ταμείου αν δεν βρώ δουλειά.

pipisermioni

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! ήδη έχω συλλέξει αρκετά απο 'δω & απο 'κει! Ελπίζω να το πραγματοποιήσω!! Σιγουρα θα επιστρέψω με ένα τσουβάλι εμπειρίες....

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Ο,τι και να κανεις Καλη Τυχη!

XRISTOS71

Member
Ενας είναι ο Ανθρωπος σου εδώ μέσα !!!!!!!
ο Yorgos .Εχει δοκιμασμένες συνταγές για τα θέματα σου

Αντε και καλό βόλι

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας! ήδη έχω συλλέξει αρκετά απο 'δω & απο 'κει! Ελπίζω να το πραγματοποιήσω!! Σιγουρα θα επιστρέψω με ένα τσουβάλι εμπειρίες....
Πες μας ομως τι σκεφτεσαι κλπ κλπ τι σου εχουνε πει προκειμενου να βοηθηθουν και ατομα που εχουνε τις ιδιες σκεψεις με εσενα ..

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom