Κροατία καταρχην καλως σας βρηκα!!!!θελω την βοη8εια σας για κροατια!!

titi...

Member
καλως σας βρισκω!!!θελω να μου δωσετε τα φωτα σας!!!
σκοπευω να ταξιδεψω απο θεσσαλονικη για κροατια με αμαξι..λεμε να ξεκινησουμε με ντουμπροβνικ να φτασουμε σιγουρα μεχρι rovinj και στο γυρισμο να περασουμε απο plitvice lakes...
θελω οσοι γνωριζεται να μου προτεινετε καποια διαδρομη κ να μου πειτε ποσες μερες χρειαζονται..εμεις υπολογισαμε 7..πιστευετε φτανουν???
ευχαριστω πολυ προκαταβολικα :)

silversurfer

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
Ανδαλουσία
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος Του Κόσμου
Μπορώ να σου πω για την διαδρομή μέχρι Ντουμπρόβνικ. Έχοντας κάνει κ τις 2 πιθανες διαδρομές (μεσω Αλβανιας κ μεσω Σερβιας Μαυροβουνιου) η ακόλουθη είναι η καλύτερη, μιλώντας πάντα σε θέματα χρόνου, άνεσης κ ποιότητας-ευκολίας διαδρομής

Ξεκινώντας απο θεσσαλονίκη , θα περάσετε τα σύνορα απο Φλώρινα κ θα κατευθυνθείτε προς Οχρίδα. Πολύ καλός κ εύκολος ο δρόμος μέχρι τα σύνορα με Αλβανία. Μπαίνοντας Αλβανία κατευθύνεστε προς Τίρανα (ένας δρόμος είναι , δεν γινεται να χαθείτε)
Οδόστρωμα σχετικά καλό, μια λωρίδα βέβαια, εκει στο Ελ Μπασάν θα ανεβοκατεβειτε ενα βουνό με στροφές, τιποτα το ιδιαιτερο, καλο οδοστρωμα.
Φθάνοντας στα Τίρανα , δεν ξερω πως θα αποφύγετε να μπείτε στην πόλη, η σημανση είναι λιγο ελειπής, ακολουθηστε πινακιδες για αεροδρόμιο (βασικα αν εχετε GPS τσαμπα τα γράφω αυτα εεε )

Ο δρόμος μεχρι Σκοδρα, τυπικός επαρχιακός (μια λωριδα, μην τρέχετε , καραδοκούν μπάτσοι)
Φθάνοντας κοντά στη Σκόδρα έχετε 2 επιλογές για εισοδο στο Μαυροβούνιο. Επιλέξτε τα σύνορα παραλιακά ώστε να μην μπείτε καθόλου μεσα στην πόλη. Σε ωρα αιχμής θα μαρτυρήσετε + ο δρόμος απο Σκόδρα μεχρι τα ορεινα συνορα ειναι χωματόδρομος κ απαράδεκτος. Εγω πηγα πριν 2 καλοκαιρια άλλα ειλικρινα δεν νομιζω να τον εφτιαξαν. Ακομα κ στο κομμάτι του Μαυρονουνιου δεν ειναι οτι καλύτερο. Χάνεις πολυ ώρα κ ταλαιπωρεις κ το αυτοκινητο. Επιλέξτε τα παραλιακά σύνορα. Μόλις μπείτε Μαυροβούνιο, μετά όλο ευθεία μέχρι Ντουμπρόβνικ, φαντάζομαι θα φάτε μια καθυστέρηση στα σύνορα Κροατίας/Μαυροβουνίου καθως καλοκαιρι γινεται ο χαμός.

Γενικά ένα 12ωρο μες το νερό, θέλει υπομονή γιατί οι δρόμοι είναι επαρχιακοί
Ντουμπρόβνικ πανέμορφο, καλα να περάσετε

thessaris

Member
Χωρίς να έχω προσωπική άποψη, αλλά από εμπειρίες ανθρώπων που κάνουν πολύ συχνά το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη-Τίρανα, οι περισσότεροι χρησιμοποιούν το δρόμο μέσω Καστοριάς-Κρυσταλλοπηγής, Κορυτσάς, Πόγραδετς, Ελμπασάν. Είναι σχεδόν τα ίδια χιλιόμετρα με το δρόμο μέσω Οχρίδας, έχει πολύ περισσότερο αυτοκινητόδρομο (όλο το κομμάτι από Θεσσαλονίκη μέχρι λίγο μετά την Καστοριά) και έχει μόνο ένα πέρασμα συνόρων, μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας στην Κρυσταλλοπηγή.

titi...

Member
σας ευχαριστω για τις πληροφοριες!!!!!
αν καποιος γνωριζει να μου πει κ για κροατια... :)

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.640
Μέλη
39.386
Νεότερο μέλος
AngelosPhillips

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom