• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Κροατία καλοκαιρινος προορισμος στην ευρωπη

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
καλησπερα..ενω μεχρι περσυ δεν ειχα παει ταξιδι στο εξωτερικο φετος τον μαρτιο πηγα βενετια-μιλανο και πριν λιγες μερες ηρθα απ την λατρεμενη κωνσταντινουπολη..ετσι σκεφτομαι το καλοκαιρι να μην παω σε ελληνικο νησι οπως συνηθιζω αλλα σε καποια ευρωπαικη χωρα...
σκεφτομαι κροατια και δαλματικα νησια αλλα δεν ξερω πως να το οργανωσω..γιατι εχει παρα πολλα μερη δεν ξερω τι παιζει με τις μετακινησεις στην περιπτωση που δεν νοικιασουμε αυτονικητο..επισης σκεφτομαι το Dubrovnik για βαση..ειμαι απο θεσσαλονικη και δεν ξερω ποιος ειναι ο καλυτερος τροπος να φτασω εκει και ο ποιο οικονομικος...

γνωριζει καποιος?εχετε να προτεινετε κατι αλλο?
ευχαριστω εκ των προτερων..

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Ο πιο οικονομικος ειναι απο Θεσσαλονίκη με οργανωμένο πρακτορείο, είναι ένα ταξίδι που θέλω κι εγώ να κάνω .
Μέσω Αλβανίας, οδικώς, ανάλογα τις ημέρες θα σου βγει από 300 ως 550 ευρώ το άτομο . Ειδικεύεται για δαλματικές ακτές το LG travel , στην Π.Π.Γερμανού.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Ο πιο οικονομικος ειναι απο Θεσσαλονίκη με οργανωμένο πρακτορείο, είναι ένα ταξίδι που θέλω κι εγώ να κάνω .
Μέσω Αλβανίας, οδικώς, ανάλογα τις ημέρες θα σου βγει από 300 ως 550 ευρώ το άτομο . Ειδικεύεται για δαλματικές ακτές το LG travel , στην Π.Π.Γερμανού.
νομιζω εχεις δικιο..αεροπορικα δεν βολευει σιγουρα..με αυτοκινητο ειναι 9 ωρες περιπου αλλα ειναι ταλαιπορια και ευθυνη..φανταζομαι μπορεις να κλεισεις με πρακτορειο και να το χρησιμοποιησεις μονο ως μεταφορικο μεσο..γιατι μαρεσει η ελευθερια στα ταξιδια,να λειτουργω μονος μου.

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Το πρακτορείο θα σου εξασφαλίσει τη μετακίνηση και τα φτηνά δωμάτια.
Αεροπορικώς δε συμφέρει δυστυχώς. Μια άλλη λύση είναι αεροπορικώς μέχρι Βελιγράδι και από εκεί μετάβαση στη Δαλματία , ενδεχομένως με μέσο που θα νοικιάσεις. Αλλά Βελιγράδι-Ζάγκρεμπ είναι πχ 4 ώρες, πάλι έχει ταλαιπωρία. Κι εκτός αυτού, μεμονωμένα δε θα πετύχεις καλές τιμές, είναι ακριβά τα ξενοδοχεία τους. Έχε υπόψιν σου όμως ότι η Κροατία φημίζεται για τα camping της , κυρίως γι'αυτά των γυμνιστών

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Για πόσες μέρες λες? Το Dubrovnik ως βάση δεν είναι καθόλου άσχημο, φανταστική πόλη. Έχει δυο παραλίες για μπάνιο και μια συστάδα από νησάκια (Elafite) για ημερήσιες και νομίζω ότι το Μαυροβούνιο δεν είναι πολύ μακριά. Για οποιοδήποτε άλλον όμως προορισμό (άλλο νησάκι πχ) θα πρέπει να κάνεις εκεί διανυκτέρευση.
Αν τελικά πας με πρακτορείο να φροντίσεις να μείνεις στην πόλη του Dubrovnik (ιδανικά μέσα στα τείχη). Πολλά πρακτορεία στέλνουν τους τουρίστες σε γειτονικές πόλεις (πχ Cavtat, Mlini) που ναι μεν είναι παραθαλάσσιες αλλά δεν είναι Dubrovnik.
Οι συγκοινωνίες είναι λίγο τραγικές, είναι αλήθεια. Εμείς κάναμε το Split - Dubrovnik με λεωφορείο και μας βγήκε η πίστη.
Για (άλλη) βάση λέει και το Split που είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα πόλη.
Επίσης η Croatia Airlines έχει απευθείας από Αθήνα για Dubrovnik το καλοκαίρι και από ό,τι είδα οι τιμές είναι πολύ καλές, αν μπορείς κάπως να έρθεις Αθήνα...

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Για πόσες μέρες λες? Το Dubrovnik ως βάση δεν είναι καθόλου άσχημο, φανταστική πόλη. Έχει δυο παραλίες για μπάνιο και μια συστάδα από νησάκια (Elafite) για ημερήσιες και νομίζω ότι το Μαυροβούνιο δεν είναι πολύ μακριά. Για οποιοδήποτε άλλον όμως προορισμό (άλλο νησάκι πχ) θα πρέπει να κάνεις εκεί διανυκτέρευση.
Αν τελικά πας με πρακτορείο να φροντίσεις να μείνεις στην πόλη του Dubrovnik (ιδανικά μέσα στα τείχη). Πολλά πρακτορεία στέλνουν τους τουρίστες σε γειτονικές πόλεις (πχ Cavtat, Mlini) που ναι μεν είναι παραθαλάσσιες αλλά δεν είναι Dubrovnik.
Οι συγκοινωνίες είναι λίγο τραγικές, είναι αλήθεια. Εμείς κάναμε το Split - Dubrovnik με λεωφορείο και μας βγήκε η πίστη.
Για (άλλη) βάση λέει και το Split που είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα πόλη.
Επίσης η Croatia Airlines έχει απευθείας από Αθήνα για Dubrovnik το καλοκαίρι και από ό,τι είδα οι τιμές είναι πολύ καλές, αν μπορείς κάπως να έρθεις Αθήνα...
σχετικα για λιγες μερες καπου 6-7..οποτε σκεφτομαι για Dubrovnik και για kotor διπλα στο μαυροβουνιο.οι οργανωμενες των πρακτορειων δεν ειναι και ασχημες βεβαια σε πηγαινουν και σε αλλα μερη..εψαξα και βρηκα παρα πολλα ενδιαφεροντα μερη στην κροατια και οι παραθαλασσιες πολεις και τα νησια αλλα για να τα δεις θες πολλες μερες και αυτοκινητο.

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
γνωριζει καποιος αν υπαρχει λεωφορειο θεσσαλονικη-βελιγραδι μιας και καταργηθηκαν τα δρομολογια με τον οσε?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
γνωριζει καποιος αν υπαρχει λεωφορειο θεσσαλονικη-βελιγραδι μιας και καταργηθηκαν τα δρομολογια με τον οσε?
Υπαρχει :clap:
Ξεκινάνε από την οδό 28ης Οκτωβρίου, απέναντι από τα Δικαστήρια στο Βαρδάρη.
Το ξέρω γιατί φιλοξένησα μια Σέρβα και την πήγα εκεί αλλά δε θυμάμαι όνομα πρακτορείου ούτε γνωρίζω χρεώσεις δρομολόγια κλπ.
Κάτσε να κοιτάξω.
Το ζήτημα είναι οτι υπάρχει και κάνει 12 ωρίτσες :rolleyes:

giannismits

Member
Επόμενο Ταξίδι
?
Υπαρχει :clap:
Ξεκινάνε από την οδό 28ης Οκτωβρίου, απέναντι από τα Δικαστήρια στο Βαρδάρη.
Το ξέρω γιατί φιλοξένησα μια Σέρβα και την πήγα εκεί αλλά δε θυμάμαι όνομα πρακτορείου ούτε γνωρίζω χρεώσεις δρομολόγια κλπ.
Κάτσε να κοιτάξω.
Το ζήτημα είναι οτι υπάρχει και κάνει 12 ωρίτσες :rolleyes:
τελεια..αν μπορεις κοιταξε ποιο ειναι..εψαξα και ειδα οτι υπαρχει και ενα siamos tours που ξεκιναει απο αθηνα..μηπως ειναι αυτο?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Οχι , δεν ειναι αυτό, θα κοιτάξω στο κινητό μου να δω αν εχει μείνει η κλίση.
Δε μπορω να το βρω στο ιντερνετ

Steli0s

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ, Καμποτζη
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φαρόε
Καλησπερα

Σκεφτομαι και εγω το καλοκαιρι να επισκεφτω τη Κροατια και το Ντουπροβνικ κ τις γυρω περιοχες για 5-6 ημερες αλλα το προβλημα ειναι οτι απο Αθηνα οι τιμες ειναι απο 280 Ευρω κ ανω το ατομο κ οι πτησεις ειναι πολυωρες και συνδιαστικες μεσω Μοναχου με Lufthansa ... Yπαρχει καποιος αλλος τροπος για να παω ?

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
τελεια..αν μπορεις κοιταξε ποιο ειναι..εψαξα και ειδα οτι υπαρχει και ενα siamos tours που ξεκιναει απο αθηνα..μηπως ειναι αυτο?
ναι αυτο ειναι, και αλλο ενα το alamanis tours...

χρησιμοποιησα και τα δυο πριν ενα μηνα...στοιχιζει 80 μετα επιστροφης απο θεσσαλονικη, 45 μια διαδρομη....κανει δεκα ωρες ....ξεκιναει βραδυ και φτανεις πρωι εκει, αρα δε χανεις τη μερα...κατα τη γνωμη μου πηγαινε με το πρωτο πιο ανετα λεωφορεια

Η jat παντως εχει πτησεις με λιγα παραπανω απο θεσσαλονικη...π.χ εγω ειχα βρει με 108 ευρω ...αλλα ηθελα την οδικη εμπειρια

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.378
Νεότερο μέλος
gtolios

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom