• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

καλημερα απο ενα νεο μελος

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
happy new year!!!!
εισαι δικός μας !!! τέτοια παράξενα θέλομε ...κράτα ημερολόγιο γιατί η υεμένη δεν μου ξεφεύγει...την έχω δέσει με σχοινιά...

happy

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΥΕΜΕΝΗ
Ταξίδι-Όνειρο
ΒΟΛΙΒΙΑ
ιραν

καλημερα ........:clap:
Αρχές Αυγούστου νομίζω 5ή 6 Αυγούστου ξεκινήσαμε για ιραν. Η πτήση ήταν Αθήνα τεχεράνη. Μείναμε το πρωτο βραδυ στην τεχεράνη (ενδιάμεσο σταθμό Κωνσταντινούπολη) πετάξαμε με Ολυμπιακή και απο Κων/πολη με ιρανικές αερογραμμές. Η πρώτη εντύπωση στο αεροδρόμιο ηταν θετική . Βάλαμε αμέσως μαντήλα στο κεφάλι (σκέψου περίπου 7 γυναίκες με πολύχρωμα μεταξωτά φουλάρια στο κεφάλι και χρωματιστά ρούχα κατι σαν τσίρκο) μα ς αποθανάτιζαν με τα κινητά τους και αυτό συνεχίστηκε και σε όλο το ταξίδι. Ανταλλάξαμε 100 ευρώ στο αεροδρ. (ατομικά)και πήραμε ένα μεγάλο πακέτο ριαλ διαφόρων χρωμάτων με τον χομεινί. Αυτά τα χρήματα τα ξοδέψαμε με πολύ μεγάλη άνεση σε όλο το ταξίδι δεν χρειαστήκαμε άλλα. Δεν θα αναφερθώ στις ξεναγήσεις γιατί φαντάζομαι το προγραμμα που έχεις τα λεει αναλυτικά . Το γκρουπ ήταν 12 άτομα . Μετά 2 μέρες πετάξαμε για την Ταυρίδα και πήγαμε στην Κασπία θάλασσα . Η βόλτα ήταν πραγματικά εκπληκτική Δεν θα πω περισσότερα για να διαμορφώσεις δική σου άποψη . (Ταυρίδα οδικώς Ανζαλί) Είχαμε έναν συνοδό από την Ελλάδα ένα Πέρση ξεναγό και σε κάθε πόλη ένα επιπλέον ξεναγό. Από την Ταυρίδα ξαναγυρισαμε οδικώς στην Τεχεράνη και την επόμενη μέρα πετάξαμε για Μπαντά Αμπάς στον Περσικό κόλπο (φοβερές καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο ..υπομονή) Μείναμε 2 μέρες εκεί και μετά οδικώς πήγαμε Υατζ Σιράζ Ισφαχάν . Σε κάθε πόλη μέναμε 2 μέρες για τις ξεναγήσεις . Και ξανά οδικώς στην Τεχεράνη από όπου και επιστρέψαμε Κων/πολη και σχεδόν 1 μέρα μείναμε εκεί και φύγαμε με βραδυνή πτήση της ολυμπιακής . σου συνιστώ να μήν μείνεις στο αεροδρόμιο στην Κων/πολη αλλά να βγείς και με το λεωφορείο να πας στην πόλη. Θα έχεις πολύ χρόνο όχι ταξί γιατί κοστίζει πολύ ακριβά. Γενικές πληροφορίες : Δεν θα βρεις καφέ τουλάχιστον μέτριο παρα μόνο στα ξενοδοχεία. Δεν σε αφήνουν να κυκλοφορήσεις μόνος σου, αλλά μπορεί να το επιχειρήσεις με ταξί από το ξενοδοχείο . όλα είναι πολύ φθηνά . Δεν έχει και σπουδαία πράγματα να αγοράσεις . Το φαγητό ήταν άθλιο . Κάθε μέρα ένα πιάτο με κεμπάπ-ψάρι και κοτόπουλο(όλα μαζί) και ασφαλώς ρύζι. Μην έχεις πολλές απαιτήσεις βολέψου με λίγα μην ξεχνάς ότι εισαι στην περσία .. Οι γυναίκες φορούν συνεχώς το μαντήλι και μέσα στυο πούλμαν και κάτι από πάνω για να μην φαίνονται τα μπράτσα τους και οι άνδρες μακρύ παντελόνι. οι οδικές αποστάσεις πάρα πολύ μεγάλες και κουραστικές αλλά σε αποζυμιώνει το τοπίο. Οι άνθρωποι πολύ ευγενικοί και μορφωμένοι μιλούν αγγλικά Τα ξενοδοχεία πολυτελείας καθαρά αλλά χωρίς σερβις. Αυτά είχα να σου πω δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες για να μην σε προιδεάσω κάπως.......:roll:
Δεν είχε πολύ ζέστη στο βόρειο Ιραν αλλά τρομακτική στον Περσικό κόλπο:shock: Αν θέλεις καμμιά πρόσθετη πληροφορία πεσ μου...........bye
happy καλωσόρισες και εύχομαι να είσαι πάντα happy.Μια και ναυάγησε η Γουατεμάλα και κλείσαμε για Περσία 17 Αυγούστου, πες μου τι γίνεται με τη ζέστη και το ντύσιμο των γυναικών, αν είναι τόσο αυστηρά τα πράγματα κλπ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.655
Μέλη
39.405
Νεότερο μέλος
Ioanna Kara

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom