andre30
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Ισλανδία
ωωωχ μη βαζεις τωρα ιδεες ασε να παει και αν δεν της αρεσει φευγει..Εγώ πάλι, σχετικά με το νομικό του ζητήματος, έχω ακούσει ότι "κάμπινγκ" θεωρείται η διαμονή καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας. Μερικοί φροντίζουν να μαζεύουν την σκηνή το πρωί και να την ξαναστήνουν το βράδυ. Αυτό βέβαια δεν γίνεται εάν έχεις παιδιά...
ALKMINI σχετικά με το ερώτημά σου: εμένα η οικογένειά μου έκανε ελεύθερο κάμπινγκ κατά κόρον όταν ήμουν μικρή (τότε που δεν ήταν και παράνομο). Δεν είχαμε σκηνή, είχαμε κάτι σαν τροχοσκηνή. Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι δεν γίνεται να κουβαλήσεις οικογένεια μαζί σου, και μάλιστα μικρά παιδιά, εάν δεν έχεις φροντίσει να έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό και να είσαι αυτόνομη. Δλδ, οι δικοί μου γονείς είχαν φροντίσει να έχουμε χημική τουαλέτα (με το σκηνάκι της) την οποία φρόντιζε ο πατέρας μου να αδειάζει στην θάλασσα από τα βράχια, σε σημεία μακριά από παραλίες ή να θάβει στο χώμα σε τπτ ερημιές. Είχαμε μπιτόνια για κουβάλημα νερού τα οποία φρόντιζαν να γεμίζουν στην πιο κοντινή βρύση που υπήρχε (συνήθως στο διπλανό χωριό ή πόλη) και ένα από αυτά κρεμιόταν σε δέντρο για να χρησιμοποιείται ως ντουζ και βρύση για πλύσιμο. Η κουζίνα ήταν γκαζιού και υπήρχε και ψυγειάκι που λειτουργούσε είτε με γκάζι, είτε με την μπαταρία του αυτοκινήτου.
Όπως καταλαβαίνεις υπήρχε πολύ οργάνωση εκ μέρους τους, γι αυτό και σαν παιδί δεν ένιωθα ποτέ καμία ταλαιπωρία από το ελεύθερο κάμπινγκ. Το να κάνεις ελεύθερο τώρα, και να στηρίζεσαι για υποδομές σε ταβέρνες κτλ δεν ξέρω πόσο συμβατό είναι με τα παιδιά. Θα πηγαίνουν για 2 βδομάδες σε δημόσιες τουαλέτες, και μάλιστα μπαρ; Δεν ξέρω... εσύ αποφασίζεις βέβαια. Όπως και να 'χει, εύχομαι να περάσετε τέλεια
ενταξει η αληθεια ειναι πως εχεις δικιο,αλλα αν δεν δοκιμασει να παει δεν θα μαθει .ετσι κι αλλιως για να προτεινω κατι συγκεκριμενο εχω λαβει
σοβαρα ολα τα παραπανω.