Αν το πιστεύεις αυτό, πρέπει να μεταναστεύσεις στις ΗΠΑ, γιατί μόνο εκεί υπάρχει τέτοια νομική προστασία του πολίτη. Στην Ευρώπη, ευτυχώς ή δυστυχώς, ο αστυνομικός έχει κάθε δικαίωμα να σε ελέγξει στη μέση του δρόμου επειδή έτσι κρίνει, και να σε πάει και μέσα για "εξακρίβωση στοιχείων" αν δεν προκύπτει από κάποιο επίσημο έγγραφο η ταυτότητά σου.ροζα κανεις λαθος εγω ειμαι κατα της αστυνομοκρατιας,δεν μπορει ενας αστυνομικος να με ελεγξει στην μεση του δρομου χωρις να υπαρχει λογος γιατι αυτο ειναι καταχρηση εξουσιας
Όταν προκύπτει όμως και πάλι σε πάει μέσα είναι παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας,το οποίο στη χώρα μας μένει ατιμώρητο.και να σε πάει και μέσα για "εξακρίβωση στοιχείων" αν δεν προκύπτει από κάποιο επίσημο έγγραφο η ταυτότητά σου.
Όσο γι'αυτό με την Αμερική,μας έκανες και ευθυμήσαμε πάλι.
Σίγουρα,όχι πάντως αυτά που αναφέρεις και που μόνο ως αστείο μπορούν να ληφθούν.Check your facts.... Δε μπορεί, θα έχουν και κάποια καλά, ε ?
Τι σχέση έχει το Guantanamo bay με την υποχρέωση ή όχι των πολιτών να φέρουν ταυτότητα στο εσωτερικό της χώρας?Σίγουρα,όχι πάντως αυτά που αναφέρεις και που μόνο ως αστείο μπορούν να ληφθούν.
Μου μιλάς για ατομικές ελευθερίες στη χώρα που κρατάει έγκλειστους δεκάδες πολίτες εδώ και χρόνια σε ένα από τα χειρότερα κολαστήρια του πλανήτη χωρίς να τους απαγγείλει κατηγορίες.