• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ουγγαρία θεσσαλονικη -βουδαπεστη οδικωs

noupitsa

New Member
σκοπευουμε να παμε ενα ταξιδακι οδικωs στη βουδαπεστη αλλα δεν εχουμε διαβατηριο.απο ποιεs χωρεs θα ηταν προτιμοτερο να περασουμε?απο βουλγαρια-σερβια χρειαζεται διαβατηριο?:p:clap:

mfish

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ολη η γη
Για καταλληλη διαδρομη δεν εχω αποψη, οποτε δε μπορω να σε συμβουλεψω απλα πηρα τηλ προσφατα στη πρεσβεια της σερβιας και δε χρειαζομαστε διαβατηριο, απλα ταυτοτητα με λατινικους χαρακτηρες. Αλλα λογικα θες πρασινη καρτα για αμαξι

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανιας θα σας βγει η παναγια

1000 φορες μέσω Σερβιας
μιας μαερς ταξιδι με το αμαξι, με στασεις κι χωρις αναμονη στα συνορα (αυτα ολα το 2003, τοτε που χρειαζομασταν ακομα βιζα)

αμα θες κάποιο hint μπορω να βοηθησω :)

noupitsa

New Member
μέσω Βουλγαρίας, Ρουμανιας θα σας βγει η παναγια

1000 φορες μέσω Σερβιας
μιας μαερς ταξιδι με το αμαξι, με στασεις κι χωρις αναμονη στα συνορα (αυτα ολα το 2003, τοτε που χρειαζομασταν ακομα βιζα)

αμα θες κάποιο hint μπορω να βοηθησω :)
Γνωρίζεις κάτι για τη διαδρομή απο τη Βουλγαρία για Σερβία; Είμαστε 4 άτομα και δεν έχει κανείς μας διαβατήριο και όσο ναναι αυξάνει σημαντικά το Μπάτζετ της εκδρομής μας(μιας και βασιζόμαστε στο να μας έρθει οικονομικά και λόγω υγραεριοκίνητου οχήματος). Και ρωτώ γιατί στο θέμα το Σκοπίων δεν υπάρχει ξεκάθαρη θέση στο αν περνάς τα σύνορα μόνο με καινούρια ταυτότητα ή οχι(ή μήπως καταργήθηκε η βίζα;)! Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!

ThanasisU2

Member
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ταξίδι-Όνειρο
RTW
εγω πήγα το 97 (τότε που ήταν ο πολεμος στην Σερβια) με λέωφορειο απο Αθήνα μέχρι Πολώνια μέσω Βουλγαρία/Ρουμανια κι ήταν τραγωδεια το ταξιδι.
Από ότι ξέρω τα Σκοπια καταργήσαν την βιζα κι μπορεις να μπεις με απλή ταυτότητα. Το πολλή πολλή να χάσετε καμια μισάωρο/ώρα στα σύνορα.
Τα σκοπια είναι δεν είναι 2 ώρες ταξίδι με αμάξι

BASOYLA

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΕΡΑΓΙΕΒΟ 22/3,ΜΙΛΑΝΟ 5/4
Ταξίδι-Όνειρο
ΣΕΥΧΕΛΕΣ
εγω πήγα το 97 (τότε που ήταν ο πολεμος στην Σερβια) με λέωφορειο απο Αθήνα μέχρι Πολώνια μέσω Βουλγαρία/Ρουμανια κι ήταν τραγωδεια το ταξιδι.
Από ότι ξέρω τα Σκοπια καταργήσαν την βιζα κι μπορεις να μπεις με απλή ταυτότητα. Το πολλή πολλή να χάσετε καμια μισάωρο/ώρα στα σύνορα.
Τα σκοπια είναι δεν είναι 2 ώρες ταξίδι με αμάξι
Καλησπερα! πέρυσι μετά την αγορα ενος αυτοκινήτου και χιονολάστιχων πήγαμε για Πρωτοχρονιά στην Βουδαπέστη, πήγαμε από Προμαχώνα Σόφια(200χιλ) και πριν μπεις στην πόλη στρίβεις αριστερά (θα δεις και τις νταλίκες που στρίβουνε) μετά απο περίπου δύο ώρες οδήγηση βγάζει στην σερβία. Ο δρόμος είναι καλύτερος από σερβία ότι αν πάς μέσω ρουμανίας.

nikos78

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λυών, Σπλιτ, Βουκουρέστι
Ταξίδι-Όνειρο
ΠΕΡΟΥ
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 13-14 ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .ΑΠΟ ΟΤΙ ΧΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕΡΒΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ VIAMICHELIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΤΑΧΙΔΙ Η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ

stavrosm

Member
Για Σερβια δεν γνωριζω αμα μπορεις να περασεις με ταυτοτητα,αλλα απο ΠΓΔΜ περνας με ταυτοτητα. Η ευκολοτερη διαδρομη ειναι μεσω ΠΓΔΜ Σερβιας. Εκανα πριν απο 10 ημερες 2 φορες τη διαδρομη απο Θεσσαλονικη και η κινηση στα συνορα αυτη υην εποχη ειναι ελαχιστη και ο δρομος και στη ΠΓΔΜ και στη Σερβια μεχρι το Βελιγραδι σχεδον αδειος. Εργα γινονται απο το βελιγραδι μεχρι τα συνορα της ουγγαριας για περιπου 100 χλμ,αλλα πηγαινεις με καλο ρυθμο. Στην ΠΓΔΜ θελει λιγο προσοχη στην περιοχη demir kapia και λιγο μετα το kumanovo οπου συνηθως στηνει μπλοκα η αστυνομια ενω οπου υπαρχει αυτοκινητοδρομοw ο δρομος ειναι καθαρος. Στη Σερβια μπλοκο υπαρχει στο Βελιγραδι μετα την εξοδο για νοβισαντ (το καταλαβαινεις γιατι και ολα τα αυτοκινητα σε εκεινο το σημειο πανε χαρακτηρηστικα αργα). Η διαδρομη απο Βουλγαρια Σερβια ειναι κουραστικη. Η διαδρομη απο Βουλγαρια Ρουμανια που σιγουρα δεν χρειαζετε διαβατηριο ειναι απαραδεκτη. Απο πλευρας χρονου εγω την διαδρομη θεσσαλονικη Βουδαπεστη μεσω ΠΓΔΜ Σερβιας την εκανα σε 8μιση ωρες.

kabamarou

Member
Ωραία ιδέα έριξες !
Στην Βουλγαρία πάντως μπορείς να μπεις με την καινούρια ταυτότητα 1000%.

Προσοχή μόνο αν πας από Βουλγαρία τελικά να μην τρέχεις και αν δεις να κόβουν όλοι ταχύτητα να το κάνεις και εσύ και να μην διανοηθείς να προσπεράσεις τους άλλους που πηγαίνουν αργά ακόμη και αν πηγαίνουν με 30.
αν τελικά σε σταματήσουν μίλα στα Ελληνικά και μόνο.Θα βαρεθούν και θα σε αφήσουν.
Οι παραπάνω πληροφορίες είναι από εμένα που έχω πάει 4 φορές Βουλγαρία φέτος αλλά και από φίλους που έχουν πάει δεκάδες φορές.

eva kas

Member
Επόμενο Ταξίδι
οσο πιο μακρια γινεται!
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτικη + Αρκτικη
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΛΑΡΙΣΑ-ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΙΣ 13-14 ΩΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ .ΑΠΟ ΟΤΙ ΧΕΡΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΡΒΙΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ . ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΜΟΛΙΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕΡΒΙΑ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ
ΡΙΧΤΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ VIAMICHELIN ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ . ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟ ΤΑΧΙΔΙ Η ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΕΙΔΙΚΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΓΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΦΟΡΕΣ

σε παρακαλω διορθωσε το μηνυμα σου,δεν επιτρεπονται τα κεφαλαια ουτε το Greeklish.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.606
Μέλη
39.356
Νεότερο μέλος
Annaki7

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom