• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

εχουμε χρονο εως αυριο για να...

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
Στελνοντας μηνυμα στο 19059 γραφοντας τη λεξη Φαρμακα.. μπορουμε να βοηθησουμε...:xmas_smile::xmas_smile:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Εγώ που πήγα με ένα αμάξι πράγματα να βοηθήσω,την Παρασκευή το μεσημέρι,πάντως το είχανε κλειστό το μαγαζί στο Πέραμα.Και του κέντρου επίσης.

Κι έτσι κατέληξα στην Πρόνοια Περάματος.Κι εκεί τόπο έπιασαν ευτυχώς όπως διαπίστωσα.

Όχι,για να τα λέμε όλα δηλαδή.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Εγώ που πήγα με ένα αμάξι πράγματα να βοηθήσω,την Παρασκευή το μεσημέρι,πάντως το είχανε κλειστό το μαγαζί στο Πέραμα.Και του κέντρου επίσης.

Κι έτσι κατέληξα στην Πρόνοια Περάματος.Κι εκεί τόπο έπιασαν ευτυχώς όπως διαπίστωσα.

Όχι,για να τα λέμε όλα δηλαδή.
όταν λές μαγαζί τι εννοείς;;το πολυιατρείο η κάτι άλλο;
γιατί τα πολυιατρεία των γιατρών του κόσμου(αν κρίνω από της Θεσνίκης)έχουν ωράριο συγκεκριμένο.

LULLU

Member
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ταξίδι-Όνειρο
Νιγηρας-Μαλι
..παρασκευη πρεπει να ηταν η εκδηλωση με τους ατενιστας ..ενα δενδρο απο γαλα στο κεντρο και ηταν ολοι εκει...μαζεψαν 30.000 κουτια γαλα..
παντου τωρα ολες οι βοηθειες παινουν τοπο...οπως τοπο πιανει και το sms.. Παντως χωρις τη βοηθεια του κοσμου ο χειμωνας θα ειναι τραγικος..
Σας ευχαριστω ...και καλη χρονια..:xmas_biggrin:

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Ναι το πολυϊατρείο εννοώ.
Και όχι,δεν γνώριζα ότι τα παραρτήματα ανθρωπιστικών οργανώσεων με κάλεσμα για συγκέντρωση τροφίμων έχουν ωράριο και μάλιστα μέσα στις γιορτές!!!

Άρα καλά το αποκαλώ "μαγαζί".

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
maltakia γίνεσαι άδικος και απαξιώνεις ένα θεσμό και μιά οργάνωση που βοηθά και προσφέρει σημαντικότατο έργο στους σημερινούς χαλεπούς καιρούς....πόσοι συμπολίτες μας άνθρωποι της διπλανής πόρτας που ξαφνικά μείνανε "ξεκρέμαστοι"και αδυνατούν να έχουν πρόσβαση στο πολυτιμότερο αγαθό που λέγεται παροχή υγείας-φαρμάκων εκεί στα πολυιατρεία εξετάζονται δωρεάν απο εθελοντές γιατρούς και παίρνουν και τα φάρμακα απο κεί επίσης δωρεάν εννοείται.Επίσης χορηγούνται τρόφιμα και ρούχα.

Καταλαβαίνω την όποια δυσαρέσκεια σου γιατί ενώ πήγες με όλη την καλή διάθεση να προσφέρεις πράγματα βρήκες τις πόρτες κλειστές(δεν μπορώ να ξέρω λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας των εκεί παραρτημάτων,η LULU εδωσε μιά εξήγηση πιό πάνω)αλλά κρίνοντας από το πολυιατρείο θεσνίκης να πω΄ότι είναι ανοιχτό καθημερινές μόνο ,9 με 3 και τετάρτη και απόγεμα.
Είναι αδύνατον να λειτουργεί επί 24ωρου βάσης με δεδομένο ότι η λειτουργία του στηρίζεται σε εθελοντές και σε χορηγίες-δωρεές,υπάρχει πρόβλημα χώρου...δεν επαρκεί(μόνο 2 άτομα είναι έμμισθοι υπάλληλοι)αλλά και η δουλειά που γίνεται εκεί(είναι ένα μικρό κέντρο υγείας)απαιτεί οργάνωση και τάξη για να γίνει σωστά.
Εκτός όμως από τα πολυιατρεία συγκεντρώσεις φαρμάκων-ρούχων κλπ γίνονται και σε άλλα σημεία πχ κυριακές σε ενορίες έξω από ναούς.

Ταξίδι-Όνειρο
ΙΑΠΩΝΙΑ
Παράλειψη μου σημαντική ότι στο όλο εγχείρημα στην λειτουργία ενός τέτοιου κέντρου συμμετέχουν και ..γραμματείς,κοινωνικοί λειτουργοί,άνθρωποι που χειρίζονται υπολογιστές,νοσηλευτές φυσικά και άτομα χωρίς καμιά εξειδίκευση ...΄.ολοι έχουν κάτι να κάνουν,αρκεί να θέλουν

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Σε ναούς δεν περνάω ούτε απ'έξω.

Όσο για την περιπετειούλα μου,απλώς με πίκρανε η όλη κατάληξη.Γιατί οργάνωσα μια καλή προσπάθεια,έπεισα μπόλικο κόσμο να μην κάνει χαζοδωράκια φέτος και να τα δώσουμε κάπου που θα έπιαναν τόπο,έφαγα μισή μέρα για να ψωνίσω μαζικές ποσότητες τροφίμων,οδήγησα 70 χιλιόμετρα και τελικά βρήκα κλειστές πόρτες.

Ε,τουλάχιστον ας έγραφαν εδω (Γιατροί του Κόσμου - Medecins Du Monde - Μη Κυβερνητική οργάνωση | Επικοινωνία - Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας) και τις ώρες που λειτουργούν.Εγώ έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου ότι είναι κλειστά στις 1 το μεσημέρι;

Επόμενο Ταξίδι
Χονγκ Κονγκ
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου
Σε ναούς δεν περνάω ούτε απ'έξω.

Όσο για την περιπετειούλα μου,απλώς με πίκρανε η όλη κατάληξη.Γιατί οργάνωσα μια καλή προσπάθεια,έπεισα μπόλικο κόσμο να μην κάνει χαζοδωράκια φέτος και να τα δώσουμε κάπου που θα έπιαναν τόπο,έφαγα μισή μέρα για να ψωνίσω μαζικές ποσότητες τροφίμων,οδήγησα 70 χιλιόμετρα και τελικά βρήκα κλειστές πόρτες.

Ε,τουλάχιστον ας έγραφαν εδω (Γιατροί του Κόσμου - Medecins Du Monde - Μη Κυβερνητική οργάνωση | Επικοινωνία - Γιατροί του Κόσμου Ελλάδας) και τις ώρες που λειτουργούν.Εγώ έπρεπε να μυρίσω τα νύχια μου ότι είναι κλειστά στις 1 το μεσημέρι;
Και έκανες όλα αυτά χωρίς να σκεφτείς να πάρεις ένα τηλ να ρωτήσεις τις ώρες λειτουργίας...Ποιος σου φταίει που πικράθηκες;
Και το αποκαλείς "μαγαζί" επειδή οι εθελοντές δεν είναι διαθέσιμοι να παρατήσουν όλες τις δουλειές τους και να είναι εκεί 24/7. Εγώ θα'λεγα να το πούμε και παράγκα, γιατί προφανώς διαπλεκόμενοι θα είναι για να κλείνουν το χώρο συγκέντρωσης τροφίμων και να τρέχουν σε συλλογές γάλακτος με άλλες οργανώσεις. Εγκάθετοι της Νεστλέ.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Κάτσε που σε λίγο θα πρέπει να ζητήσω και συγγνώμη.....

Borealis

Member
Εμένα μια απορία μου έμεινε μόνο, οι εθελοντές εργάζονται 9.οο με 15.οο? Και η κανονική τους δουλειά που είναι? σε κλαμπάκια?

fenia42

Member
Επόμενο Ταξίδι
Азербайджан
Ταξίδι-Όνειρο
Γροιλανδία,Σβάλμπαρντ
Εμένα μια απορία μου έμεινε μόνο, οι εθελοντές εργάζονται 9.οο με 15.οο? Και η κανονική τους δουλειά που είναι? σε κλαμπάκια?
...είναι άνεργοι...

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.402
Νεότερο μέλος
Nefeli Iakovou

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα