• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Τουρκία ενα ταξιδι στη κωνσταντινουπολη για Ελληνα

antoulini

Member
Επόμενο Ταξίδι
αγιοι τοποι
Ταξίδι-Όνειρο
θιβετ
ΜΕΝΩ ΕΛΛΑΔΑ..ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ.ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΠΑΡΙΣΙ,ΒΕΝΕΤΙΑ .ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΙΣΩ ΑΣΚΟΠΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΕΡΟΥΛΕΣ ΜΟΥ....22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΦΙΞΗ-26 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.ΟΧΙ ΓΚΡΟΥΠ.ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ..GOLDEN HORN ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ....

Nedelja

Moderator
Ταξίδι-Όνειρο
Whole Africa,Cuba
Καταρχήν καλωσόρισες.

Κατά δεύτερον σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης:
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

Σε σχέση τώρα με τις πληροφορίες που ζητάς υπάρχουν πολλά θέματα που μπορείς να τα δεις εδώ:
http://www.travelstories.gr/community/forums/Ασία.22/?prefix_id=51

Ενδεικτικά:
http://www.travelstories.gr/community/threads/Κωνσταντινούπολη.1304/
http://www.travelstories.gr/community/threads/Ερωτήσεις-για-4-μέρες-στην-Κωνσταντινούπολη.33051/

antoulini

Member
Επόμενο Ταξίδι
αγιοι τοποι
Ταξίδι-Όνειρο
θιβετ
Καταρχήν καλωσόρισες.

Κατά δεύτερον σύμφωνα με τους Όρους Χρήσης:
Απαγορεύονται τα ΚΕΦΑΛΑΙΑ, στον τίτλο του μηνύματος αλλά και στο περιεχόμενό του. Όταν θέλετε να τονίσετε κάτι χρησιμοποιήστε bold χαρακτήρες. Eκτός του ότι είναι κουραστικό για αυτόν που διαβάζει το post με τους κεφαλαίους χαρακτήρες, γενικότερα ο συγκεκριμένος τρόπος γραφής στον χώρο του Internet σημαίνει ότι "φωνάζετε", οπότε η άσκοπη και συνεχή χρήση τους είναι δυνατόν να προκαλέσει παρεξηγήσεις.

Σε σχέση τώρα με τις πληροφορίες που ζητάς υπρχουν πολλά θέματα που μπορείς να τα δεις εδώ:
http://www.travelstories.gr/community/forums/Ασία.22/?prefix_id=51

Ενδεικτικά:
http://www.travelstories.gr/community/threads/Κωνσταντινούπολη.1304/
http://www.travelstories.gr/community/threads/Ερωτήσεις-για-4-μέρες-στην-Κωνσταντινούπολη.33051/
σας ευχαριστω και σας εχω στειλει μηνυμα για το λαθος μου

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
ΜΕΝΩ ΕΛΛΑΔΑ..ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝ ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΧΡΟΝΟ.ΕΧΩ ΕΠΙΣΚΕΥΤΕΙ ΠΟΛΛΑ ΜΕΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ...ΠΑΡΙΣΙ,ΒΕΝΕΤΙΑ .ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΒΟΗΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΠΑΤΑΛΙΣΩ ΑΣΚΟΠΑ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΕΡΟΥΛΕΣ ΜΟΥ....22 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΦΙΞΗ-26 ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ.ΟΧΙ ΓΚΡΟΥΠ.ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ.ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ..GOLDEN HORN ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ....
Θα σου πώ εν συντομία που μπορεις να πας... Αν μενεις σε αυτο το ξενοδοχειο http://www.booking.com/hotel/tr/gol...6d2f262f738d7b96145a89db8;dcid=1#tab-location εχεις διπλα σου την Σταση του τραμ Gulhane ενώ αν μενεις σε αυτο εχεις την σταση του τραμ Sirkeci http://www.booking.com/hotel/tr/golden-horn.el.html?sid=d9d6afa6d2f262f738d7b96145a89db8;dcid=1
αυτο στο γραφω για να ξερεις που πρεπει να κατέβεις αν πας με το τραινο απο το αεροδρομιο στη Παλια Πολη.. και τα δυο ειναι σε βολική και ασφαλή περιοχη ( λογω και των ταραχών που εχουν τωρα).
Τις πληροφορίες θα τις προσαρμόσεις εσυ αναλογα με τις μερες σου.
Α. Μια μερα θα χρειαστείς για τα κλασικα Αγια Σοφια -Τοπ καπι - Μπλε τζαμι-Υπόγειο υδραγωγειο-Μεγαλο παζαρι (εδω μονο βλεπουμε δεν ψωνιζουμε ειναι ολα μαϊμου και θελουν και πολλα παζαρια για να αγορασεις κατι σε καλη τιμη..) και προλαβαινεις να κατέβεις μεχρι την Αιγυπτιακη αγορα μεσω της αγορας που συνηθως ντοπιοι ψωνιζουν και ειναι ενας δαίδαλος απο σοκάκια και πολλα-πολλα μαγαζακια...και βρίσκεις και καλό φαγητο να φας στο δρομο σου..
Β. Αλλη μια μερα απο την πλατεια Εμινονου θα παρεις το λεωφορείο νο 99Α Για το πατριαρχείο FENER και αφου κανεις την βολτα και δεις κ τη Μεγαλη του γενους σχολη βγες παλι στο Κεντρικο δρομο απέναντι στη σταση που κατεβήκατε και παρε ξανα το 99Α για να συνεχίσεις μεχρι το Εγιουπ (προαστιο) κανε βολτα τριγυρο και να ανεβεις με το τελεφερικ να πεις καφε-τσαι στο Πιερ-Λοτι και να θαυμασεις την θεα του Κερατιου. Μετα παιρνεις το λεωφορειο νο 55Τ και σε πηγαινει στη πλατεια Ταξιμ... ( ειναι υπογεια η σταση και με σκαλες ανεβαινεις στη πλατεια)... αρχιζεις και κατεβαινεις την Ιστικλαλ....στο τελος της Ιστικλαλ ο δρομος γινετε στενός και περνώντας σε αυτον το στενο δρομο στα 600 μετρα δεξια σου ειναι ο Πυργος του Γαλατα...αν συνεχισεις ευθεια κατω που ειναι πολυ κατηφορικός θα βρεθεις στο Καράκιοϋ ειναι η Σταση τραμ Καρακιου και η αρχη της γεφυρας του Γαλατα Οταν διασχίσεις την γεφυρα βρισκεσε στη Πλατεια Εμμινονου.
Γ. Κατεβαινεις στη σταση Καρακιόυ ( γεφυρα γαλατα) και βγαινοντας απο το τραμ δεξια σου θα βρεις την προβλητα για τα καραβάκια που πάνε απένατυ στην Ασιατικη πλευρα στο ΚΑΝΤΙΚΙΟΫ ( αλλο το Καρα-κιοϋ και αλλο το Καντι-κιοϋ Οκ?) εκει λοιπον σαν φτασεις και βγεις απο το καραβι θα περπατησεις προς τα πάνω τον καθετο μεγαλο δρομο και στα δεξια σου μετα απο 500 μετρα θα στριψεις δεξια και θα μπεις στην αγορα του Καντίκιοϋ ..θα περπατησεις στα σοκακια θα πιεις καφε και κανε και ενα ργιλε αν σου αρεσει!.....Αυτό για πρωί για απόγευμα ειναι μια καλή ιδεα να πας προς το Ορτακιοϋ και για να πας εκει Παλι παιρνεις το τραμ απο Gulhane ή Sirkeci αναλογα που εινα το Hotel σου και κατεβαινεις στο τερμα που ειναι το Kampatas βγαινοντας απο το σταθμο κανεις δεξια εχει αφετηρια λεωφορείων δεν θυμαμαι πιο νουμερο αλλα ρωτα...σχεδον ολα πάμε...
Δ. μερα Θα πας στην Πλατεια Εμινονου διπλα απο εκει που ειναι οι χρυσες βαρκες και θα παρεις το καραβάκι με 12 ΤΛ ( μην πληρώσεις σε ευρώ) να κανεις την κρουαζιερα στο Βοσπορο 1 ωρα περιπου καλλίτερα μεσημερακι...την υπόλοιπη μερα θα βγαλεις προγραμμα εσυ γιατι ηδη θα εχεις προσανατολιστεί Ειναι μια ευκολη Πολη φιλική στο τουριστα. ΑΑ και αν εχεις χρονο για ακομη ενα τσαγακι παρε το τραμ για Kambatas αλλα κατέβα μια σταση πριν στο Findikli οταν βγεις απο το τραινο θα δεις ενα μικρο παρκο μπροστα σου περασε απο εκει και θα δεις μαγαζακια αριστερα σου για να καθησεις να πιεις ενα τσαι με θεα τον Βόσπορο...εκει πολυ μου αρεσει....απενατι βλεπεις την Γεφυρα του Βοσπορου και το Uskudar..
Τι πρεπει να προσεξεις!!
1.Οταν περασεις ελεγχο κατα την αφιξη σου αν πας με ταυτοτητα θα σου δωσουν ενα απλό ασπρο χαρτακι!..και μια σφραγιδα ΜΗΝ το χασεις ειναι η visa σου κ πρεπει να το δωσεις πισω οταν φυγεις.
2. δεν κανεις συναλαγμα στο αεροδρομιο παρα μονο 20-30 ευρώ για να εχεις κατι επανω σου..μεσα στη Πολη εχει ανταλλακτήρια που δεν κρατουν προμηθεια καιδινουν και καλη τιμη .Τα ανταλακτηρια κοντα στο μεγαλο παζαρι δινουν πιο καλή τιμη απο τα ανταλλακτηρια κοντα στη Αγια Σοφια..Μην αλλάξετε ολα τα χρηματα σας αμεσως...παρακατω θα βρεις σιγουρα καλλίτερη τιμη.
3. Προμηθεύσου μια καρτα για τις μετακινήσεις την AKBIL ή οπως τωρα την λενε Istanbul card 6-8TL κανει ανάλογα που θα την πάρεις και βαλε και εσυ 50 Τλ για τις πρωτες μετακινησεις..ειδικα για 2 ατομα συμφερει γιατι το πρωτο "κτυπάει" 1,95 ΤΛ και το δευτερο 1,25 ΤΛ ενω αν πας να βγαζεις καθε φορα εισητηριο (Ισχύει για ολαγια τραμ-λεωφορεία-καραβακια-τελεφερικ) θα πληρωνει ο καθενας 3ΤΛ ( εκτος αυτο το καρακι της κρουαζιερας )
4. ειναι πολυ ευκολο να πας στο ξενοδοχειο ειδικα αν πετας στο αεροδρομιο Αντατούρκ με το τραινο-τραμ με 4Τλ το ατομο και να μην πληρωσεις ταξι 25!! ευρώ ( σε πιο αεροδρομιο πετάς Αντατούρκ ή Σαμπιχά )
5. εμφιαλωμένο νερό παντου! εχει πολυ παλιο δίκτυο ύδρευσης η Πόλη...
και 6 και σοβαρότατο!!! λόγω των ημερών μην πας Σαββατο βραδυ στην Ταξιμ και Ιστικλαλ..η αν πας και δεις αστυνομικους και κλουβες κατι σαν ΜΑΤ ας πουμε καντην γρηγορα σιγουρα περιμενουν φασαριες ....Καλα να περάσετε!!!

Last edited:

antoulini

Member
Επόμενο Ταξίδι
αγιοι τοποι
Ταξίδι-Όνειρο
θιβετ
καλημερα...
ευχαριστω παρα π[ολυ για τις πλουσιες πληροφοριες που μου εδωσες....την καρτα θα την βρω στο αεροδρομιο??γιατι βγαινοντας πρεπει να παεω το μετρο για να φτασω στο ξενοδοχειο..
Golden Horn Hotel
Ebusuud Cad. No: 44 Sirkeci, Fatih, 34410 Κωνσταντινούπολη (μηπως εχετε αποψη για το συγκεκριμενο ξενοδοχειο???
για βολτα στο βοσπορο και επισκεψη στα πριγκιπονησια που θα παω???για καλυτερα???
τα εισητηρια για αγια σοφια κ.α .μουσια απο που τα αγοραζουμε για να μην καθυστερησουμε σε χρονο,απο τις ουρες???οι πληροφοριες σας ανεκτιμητες ...πρωτη φορα παω σε ατομικο ταξιδι...ευχαριστω

vickokka

Member
Ταξίδι-Όνειρο
παντου
Μπορείς να αγοράζεις εισητηρια για Αγια Σοφια και μουσεία απο το internet,θα γλυτώσεις τις ουρές.Αν θέλεις μια ιδέα για το προγράμμα σου διάβασε την ιστορία μου.Η περιοχη που θα μείνεις ειναι καλη για μετακινήσεις και με τα πόδια εχεις πρόσβαση σε τραμ,πλοίο απο Εμινονού για ασιατική πλευρά και για ωραια βόλτα στην Παλια Πόλη.

Borealis

Member
Τέτοια εποχή η βόλτα στο Βόσπορο από τη μεριά Ορτάκιοι, Νιχώρι, Αρναούτκιοι, Θεραπειά είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει κανείς στην Πόλη. Όπως λέει και ο Παμούκ, ''δεν μπορεί να είναι τόσο χάλια η ζωή όταν, ότι και να γίνει, ο καθένας στο τέλος μπορεί να κάνει μια βόλτα στο Βόσπορο''.

sofianaxos

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
καλημερα...
ευχαριστω παρα π[ολυ για τις πλουσιες πληροφοριες που μου εδωσες....την καρτα θα την βρω στο αεροδρομιο??γιατι βγαινοντας πρεπει να παεω το μετρο για να φτασω στο ξενοδοχειο..
Golden Horn Hotel
Ebusuud Cad. No: 44 Sirkeci, Fatih, 34410 Κωνσταντινούπολη (μηπως εχετε αποψη για το συγκεκριμενο ξενοδοχειο???
για βολτα στο βοσπορο και επισκεψη στα πριγκιπονησια που θα παω???για καλυτερα???
τα εισητηρια για αγια σοφια κ.α .μουσια απο που τα αγοραζουμε για να μην καθυστερησουμε σε χρονο,απο τις ουρες???οι πληροφοριες σας ανεκτιμητες ...πρωτη φορα παω σε ατομικο ταξιδι...ευχαριστω
επειδή με ενδιαφέρει και μένα αυτό το ξενοδοχείο, όταν γυρίσεις με το καλό πες μας αν αξίζει η διαμονή εκεί.

antoulini

Member
Επόμενο Ταξίδι
αγιοι τοποι
Ταξίδι-Όνειρο
θιβετ
σιγουρα οταν με το καλο γυρισω ,οτι αξιζει και μου αρεσε θα το κανω αναρτηση με φωτογραφικο υλικο...εποσης και οτι δεν ειναι καλο απο παρπχες .τιμη.εξυπερετηση..μου αρεσει η σελιδα και τα μελη πολυ ενημερωμενα και στους ποιο ψαγμενους προορισμους.

kipi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταυλάνδη
Ταξίδι-Όνειρο
Μαλδίβες
καλησπερα, θα ειμαστε στην Πολη Μ.Δευτερα και θελουμε να παμε το βραδυ να παρακολουθησουμε τη λειτουργια στον Αγ.Γεωργιο στο Πατριαρχειο. Θα μενουμε στο Miapera Hotel στο Beyoglu.Μπορει καποιος να μας πει τι συγκοινωνιες θα χρησιμοποιησουμε για να παμε εκει απο το ξενοδοχειο? Ευχαριστω

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
σιγουρα οταν με το καλο γυρισω ,οτι αξιζει και μου αρεσε θα το κανω αναρτηση με φωτογραφικο υλικο...εποσης και οτι δεν ειναι καλο απο παρπχες .τιμη.εξυπερετηση..μου αρεσει η σελιδα και τα μελη πολυ ενημερωμενα και στους ποιο ψαγμενους προορισμους.
καλημερα...
Golden Horn Hotel
Στο ξενοδοχειο αυτο δεν εχω μεινει αλλα ξερω που ειναι και εχω και προσφατη φωτογραφια του ελπιζω να τη βρω και να στην αναρτήσω..
Σε ρωτησα σε πιο αεροδρομιο πετας για να σου πω πως θα πας.. Θεωρώ οτι πετας στο Αντατουρκ( εκει πεταει η Aegean) μολις βγεις απο τον διαβατηριακό ελεγχο εχει μπροστασου πινακα για να δεις σε πια "κορδελα" παραλαμβάνεις βαλιτσες... πας συνηθως στα αριστερα να παρεις τις βαλιτσες. Αν θες να κανεις τσιγαρο μετα τοσες ωρες βγαινεις εξω . ( γιατι αν δεν θες πας πισω στην αντιθετη μερια απο τις βαλιτσες μεσα στο αεροδρομιο υπαρχουν ταμπελες με το "Μ"κατεβαινεις στο υπογειο του αεροδρομιου που ξεκιναει το τραινο) αν εχεις βγει εξω απεναντυ απο την εξοδο στο παρκινκ υπαρχει ασανσερ που σε κατεβάζει στο υπογειο. και ο διαδρομος σε οδηγει κατευθειαν στο τραινο. Πριν την εισοδο υπαρχουν μηχανήματα αυτόματης πώλησης εισιτηρίων και καρτών Οι οδηγιες ειναι στα Αγγλικα και ελπιζω να τα καταφερεις να την βγαλεις ( καμμια φορα σου λειε οτι δεν υπαρχει διαθεσιμη καρτα εχει τελειώσει ) αν βγαλεις καρτα, μια χρειαζόσαστε, βαλε τουλάχιστον 20 λιρες τις 6 θα στις κρατησει γιατην αξια της καρτας..αν δεν βγαλεις καρτα βγαλε 4 εισητηρια των 3ΤΛ . ( στο αεροδρομιο επαναλαμβανω αλλαξε μονο 30 ευρώ ή τραβα χρηματα απο ΑΤΜ)
Ακυρωνεις εισιτηριο ¨η καρτα ( 2φορες καθε φορα για να μπορεσεις να μπεις ..θα καταλάβεις εκει τι εννοώ) παρε το τραινο και κατεβα στη 5h σταση ( ζεϊτιμπουρνού) Zeytinburnu περνας μεσα απο τις ραγιες στη απενατι μεριά και παίρνεις τραμ που γραφει Eminonou ή Kambatas μετα απο 17 στασεις ειναι η σταση Gulhane Αυτη ειναι η σταση σας.( ειναι πολλές στασεις αλλα σχετικα κοντα 45 λεπτα). Μολις βγεις απο το ταρινο στα φαναρια ο καθετος δρομος ειναι ο δρομος του ξενοδοχειου σας στα 600 μετρα δεξια θα το δεις.
Αν δεν εχει βγαλει καρτα..αφου τακτοποιηθεις στο ξενοδοχειο θα πας προς Αγια Σοφια και θα περπατησεις προς τα πανω προς Μεγαλο παζαρι αλλα στην αριστερη μερια του δρομου...μετα την Σταση του τραμ Soyltanahmet στα 200 μετρα αριστερα σου θα δεις ενα περιπτερο που πουλαει καρτα.... Αν ζητας στους τουρκους AKBIL καταλαβαινουν καλλίτερα τι θες...Istanbul card την λεμε εμεις οι τουριστες :)

Last edited:

Vegerazaros

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ελβετία ξανά
καλησπερα, θα ειμαστε στην Πολη Μ.Δευτερα και θελουμε να παμε το βραδυ να παρακολουθησουμε τη λειτουργια στον Αγ.Γεωργιο στο Πατριαρχειο. Θα μενουμε στο Miapera Hotel στο Beyoglu.Μπορει καποιος να μας πει τι συγκοινωνιες θα χρησιμοποιησουμε για να παμε εκει απο το ξενοδοχειο? Ευχαριστω
το πιο ευκολο..ειναι να πας πλατεια Εμινονου και να παρεις το 99Α ή απο τον κεντρική λεωφόρο που ειναι κοντα στο ξενοδοχειο σας ,Tarlabasi , περναει το 55Τ

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.635
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα