• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

ελληνικά εστιατόρια στο εξωτερικό

kalove

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Εθνικά πάρκα ΗΠΑ
σας έτυχε ποτέ, εκεί πού περιδιαβαίνεται σε μιά ξένη πόλη, να πέσετε πάνω σε ελληνικό εστιατόριο καί μάλιστα σε μέρη πού δεν θα το περιμένατε?
θυμάμαι, όταν είχαμε πάει στο Μάαστριχτ καί βολτάραμε, είδαμε την ταμπέλα "plaka - greek tavern"
μπήκαμε, καλημέρα είπαμε, κανένας υπάλληλος δεν ήξερε ελληνικά. Ωστόσο καθήσαμε καί σε δέκα λεπτά νάσου καί έρχεται φουριόζος ό εστιάτορας -είχε πέσει σύρμα φαίνεται- κατευθέιαν στο τραπέζι μας.
-Ελληνίδες είσαστε? πόσα χρόνια έχω να ακούσω ελληνικά εδώ μέσα!!
Κι'ανάμεσα στα ούζα καί την νοσταλγία, άνοιξε τα εσώψυχά του καί κάπου κάπου σκούπιζε τα μάτια του.
Είχε διαμορφώσει καί διακοσμήσει το μαγαζί του έτσι πού έλεγες ήσουν σε κάποιο κυκλαδονήσι.
Κάτι ανάλογο μού έτυχε καί στην Βουδαπέστη, όταν είχα επισκεφθεί το Εθνικό Μουσείο Ουγγαρίας, πλάϊ στο δρομάκι (δεν θυμάμαι το όνομά του).
Το είχαν δύο αδέλφια, παιδιά ελλήνων πολιτικών προσφύγων από το παραπέτασμα.
Μέχρι καί στην Μάλτα βρήκαμε ελληνική ταβέρνα, ακόμα καί στο Μπιαρίτζ.
Οποια πέτρα κι'αν σηκώσεις......
Αν καί θέλω να γευτώ την κουζίνα κάθε τόπου, η αλήθεια είναι πως στά πολυήμερα ταξίδια αναζητώ τις ελληνικές γεύσεις.
Εχετε τίποτα καλές προτάσεις???

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Εστιατόριο "Ζορμπάς" στο Μπρνο Τσεχίας....πολύ καλό!!!! Και μακριά από το εστιατόριο του "Σπύρου" στις Βρυξέλλες....μερίδα ντολαμδάκια 12 ευρώ (6 ντολμαδάκια όλα κι όλα στο πιάτο) :p:p:p:p:p:p μάλλον επειδή είμασταν 6 άτομα......:lol::lol::lol:

fotast

Member
Συγνώμη πηγαίνετε στό εξωτερικό(σάν επισκέπτες-όχι μόνιμοι φοιτητές κτλ) καί τρώτε σέ Ελληνικά εστιατόρια.΄Ημαρτον....

argiro

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ταξίδια με το νου...
Ταξίδι-Όνειρο
Θιβέτ, ΗΠΑ, Αίγυπτο
Δεν έχεις άδικο αλλά εμπειρία είναι και αυτό.....μετά λες "αχ μανούλα μου με το ωραίο σου παστίτσιο,μουσακά κτλ"......

Συγνώμη πηγαίνετε στό εξωτερικό(σάν επισκέπτες-όχι μόνιμοι φοιτητές κτλ) καί τρώτε σέ Ελληνικά εστιατόρια.΄Ημαρτον....

Earth Citizen

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Αν και δεν προτιμώ να πηγαίνω σε ελληνικά εστιατόρια όταν είμαι εξωτερικό και έτσι δεν έχω δοκιμάσει κανένα εκεί έξω (μόνο φωτό τα βγάζω:D), έχω προσέξει μερικά σε απίστευτα μέρη! Όπως στο Γκντανσκ και Βρότσλαβ στην Πολωνία και στο Ίνγκολσταντ στη Γερμανία!

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
"POSEIDON" στη Fulda, στη Γερμανία. Στη Haderwaldstrasse, 2-3km έξω από την πόλη, σε μια μεγάλη μονοκατοικία με άφθονο χώρο πάρκινγκ. Όχι γιατί είναι ελληνικής ιδιοκτησίας ή γιατί σερβίρει και ελληνικά πιάτα αλλά γιατί έχει καταπληκτική κουζίνα, γενναία πιάτα, κρέας ή ψάρι είναι όλα εξαιρετικά και - κυρίως - αποτελεί γκουρμέ πρόταση της περιοχής που την τιμούν καθημερινά οι ντόπιοι.

tita

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Ανταρκτική
υπάρχουν και οι ξένοι φίλοι που καμιά φορά θέλουν να τους δείξουμε τι πάει να πει καλό ελληνικό φαγητό. και απο το να μαγειρεύουμε εμείς...:haha:

fotast

Member
υπάρχουν και οι ξένοι φίλοι που καμιά φορά θέλουν να τους δείξουμε τι πάει να πει καλό ελληνικό φαγητό. και απο το να μαγειρεύουμε εμείς...:haha:
Ναι σ' αυτό συμφωνώ.Πιστεύεις όμως οτι το ποσοστό των Ελληνικών εστιατορίων που σερβίρουν καλό φαγητό είναι μεγάλο?Προσωπικά δέν έχω άποψη αλλά υποθέτω ότι τα περισσότερα καθε άλλο παρά καλό φαγητό προσφέρουν.Μπορεί και να κάνω λάθος.

babaduma

Member
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ταξίδι-Όνειρο
α του Κενταύρου
Εδώ κάνεις λάθος Τίτα μου: Φτιάξε του Γερμανού ένα καλό τζατζίκι με τα χεράκια σου, τηγάνισε και καμμιά πιπεριά, κι αν δεν σε ερωτευτεί αμέσως να με φτύσεις! :haha: (όχι ότι είναι απαραίτητο το πρώτο για το δεύτερο, δηλαδή, αλλά βοηθάει... :bleh: )

thanosth

Member
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
σας έτυχε ποτέ, εκεί πού περιδιαβαίνεται σε μιά ξένη πόλη, να πέσετε πάνω σε ελληνικό εστιατόριο καί μάλιστα σε μέρη πού δεν θα το περιμένατε?
αν μου ετυχε λέει.....:haha:

περπατούσα αμέριμνα στο Castelldefels

της Καταλονίας ψάχνοντας να βρώ μια γνωστή, οταν ξαφνικά στο διάβα μου βρέθηκε ελληνική ταβέρνα που το ονομα της μου διαφεύγει...
panpan porfavor help!

"Ακόμη και εδω ελληνικό εστιατόριο?" :lol: σκέφτηκα.

τα περισσοτερα ελληνικά εστιατόρια στην Γερμανία που υπάρχουν, μόνο γκουρμέ δεν είναι...:haha:

εχουν μια ελληνική κουζίνα, ψιλομπασταρδεμένη, :D
Και φυσικά ποτέ των ποτών δεν θα ετρωγα ελληνικό φαγητό ως επισκέπτης σε μέρος της αλλοδαπής, πόσο δε περισσότερο στην ευρωπαϊκή αλλοδαπή!:cool:

Επόμενο Ταξίδι
Αμερικη
Ταξίδι-Όνειρο
Wuthering Heights
στο προσφατο ταξιδι μας στο Βελγιο, σε πολυ κεντρικο δρομο των Βρυξελλων
Τιγκα στο ελληνικο εστιατοριο.... Ολα παρακμιακα..

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα