• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Βουλγαρία βουλγαρία

ioanna balla

Member
Επόμενο Ταξίδι
geneva!!!
Ταξίδι-Όνειρο
αμερική
παιδιά καλημέρα...που προκύπτει ενα 5θμερο οδικό ταξίδι σε σόφια-φιλιπουπολη-σαντανσκι στις 24-28 οτωβρίου...τι λέτε ? εχει πάει κανείς? αξίζει τον κόπο...περιμένω πληροφορίες..σύντομα όμως.. καλή σας μέρα.!

Defkalion

Administrator
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Το θέμα μεταφέρθηκε στην ενότητα της Ευρώπης.

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
παιδιά καλημέρα...που προκύπτει ενα 5θμερο οδικό ταξίδι σε σόφια-φιλιπουπολη-σαντανσκι στις 24-28 οτωβρίου...τι λέτε ? εχει πάει κανείς? αξίζει τον κόπο...περιμένω πληροφορίες..σύντομα όμως.. καλή σας μέρα.!
Σόφια, Plovdiv είναι μια χαρά. Go for it. Η Σόφια είναι μια μοντέρνα πόλη με αρκετή ζωή και ενδιαφέροντες ανθρώπους, και παρότι δεν είναι η ομορφότερη του κόσμου έχει κάποια ενδιαφέροντα σημεία. To Plovdiv (που εμείς ακόμα επιμένουμε να αποκαλούμε Φιλιππούπολη) έχει ένα ρωμαικό αμφιθέατρο, μια πολύ γραφική παλιά πόλη, αλλά that's about it. Σαντάνσκι απέφυγε το, στην καλύτερη περίπτωση είναι tourist trap - αν είναι κάνε μια παράκαμψη, γύρω στα 5 Km αν θυμάμαι καλά, προς το διπλανό Melnik, ένα γραφικό μικρό χωριό που φημίζεται για το κρασί του και για τους αμμόλοφούς του.
Για μένα το πιο must στη Βουλγαρία είναι το Veliko Tarnovo, που δεν το βλέπω στο πρόγραμμά σου. Είναι η μεσαιωνική πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, με ερρείπια που το θυμίζουν, και ταυτόχρονα μια θεαματική παλιά πόλη, χτισμένη στις κορυφές΄των πλαγιών ενός φαρραγιού, και μια ζωντανή πανεπιστημιούπολη που γεμίζει ζωή την πόλη - θα σου πρότεινα να μην το χάσεις.

tania

Member
Επόμενο Ταξίδι
δεν ξέρω!
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο ταξίδι
Μιας και μόλις επέστρεψα από Βουλγαρία, θα είχα να σου προτείνω να αφήσεις το Σαντάνσκι έξω (μια βλακεία και μισή, αν έχεις ελάχιστο γούστο τα ψώνια θα τα βρεις τουλάχιστον αδιάφορα) και να πας στο Troyan. Δεν είναι γνωστό στην Ελλάδα, βρίσκεται δύο ώρες οδήγησης ανατολικά της Σόφια και είναι μια πανέμορφη κωμόπολη με ποτάμι και πολλές γεφυρούλες. Εννοείται ότι είναι πάμφθηνο και μπορείς με λίγα χρήματα να μείνεις σε super ξενοδοχείο (σου προτείνω το troyan plaza), να απολαύσεις παροχές στο spa και να φας σε υπέροχα εστιατόρια δίπλα στο ποτάμι με εξευτελιστικά λίγα λεφτά.

McElk

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Novaya Zemlya
Μετά τους διθυράμβους που διάβασα από kalspiros και taver θα πάω οδικώς στο Veliko Tarnovo για δυο πλήρεις μέρες (μεσημέρι Σαββάτου - μεσημέρι Δευτέρας). Η διαδρομή θα είναι από Ορμένιο – Haskovo– Stara Zagora. 1) Μήπως είναι πολύ το διήμερο και κόψω φλέβες ; 2) Υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον εκεί κοντά σε ακτίνα 40-50 χιλιομέτρων ; 3) Πως είναι ο δρόμος από Stara Zagora και μετά ;

Last edited by a moderator:

kalspiros

Member
Επόμενο Ταξίδι
remaining UK
Ταξίδι-Όνειρο
yeah, whatever...
Μπράβο τέκνον μου, μια χαρά πράττεις!

1) τώρα αυτή την ερώτηση θα μπορούσα να την απαντήσω με μια "σχετική" (και πάλι) ασφάλεια αν ήσουν κολλητός μου. εγώ το βρίσκω ιδανικό αλλά την σχέση σου με τις φλέβες σου δεν την ξέρω καθόλου!!!...
2) δεν ξέρω, δεν απαντώ
3) πλέον απότι μου είπανε Βούλγαροι, το καταστραμμένο κομμάτι κατά το 2009 έχει δοθεί στην κυκλοφορία. Όπως κι αν έχει, αν πριν την stara zagora πάρει το μάτι σου πινακίδες εκτροπής κυκλοφορίας (κάτι κίτρινες ορθογώνιες στην Βουλγαρία) να τις εμπιστευτείς αν σέβεσαι το αμάξι σου...

kabamarou

Member
Αν είναι ο δρόμος σου να περάσεις από Σαντάνσκι κάνε μια στάση για να επισκεφτείς το πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο sandanski hotel εδώ.Είναι υπέροχο πάρκο και αξίζει μια βόλτα παρότι οι περισσότεροι δεν το ξέρουν.
Ψώνια από Σαντάνσκι μην κάνεις.Σε άλλα μέρη όπως η Σόφια θα βρεις καλύτερες τιμές.Για βόλτα επίσης το Σαντάνσκι δεν λέει και πολλά πέρα από το πάρκο που είναι τέλειο!

Το Μέλνικ είναι υπέροχο γραφικό τοπίο με το φαινόμενο των αμμόλοφων που υπάρχει σε πολύ λίγα μέρη στον κόσμο καθώς και με το δικό του ιδιαίτερο κρασί και το συνιστώ.

Πλόβντιφ δεν έχω πάει αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια.Αν πάτε με αυτοκίνητο να πάτε μόνο μέσω Σόφιας γιατί ο άλλος ο δρόμος μέσω Σαντάνσκι είναι απαράδεκτος εντελώς!!!Ξεκινήσαμε να πάμε μια φορά και πήγαμε μέχρι ένα σημείο και γυρίσαμε πίσω:haha:

Η Σόφια είναι μια πόλη που το κέντρο της θυμίζει πόλη της βόρειας Ευρώπης.
Αξίζει πολύ να πάτε και στο βουνό που βλέπεις θέα όλη την πόλη.Δεν θυμάμαι πως το λένε.
αν σου αρέσει το κινέζικο φαγητό προτείνω το εστιατόριο που είναι απέναντι από αυτή την εκκλησία
στον πρώτο όροφο.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Η Σόφια είναι μια πόλη που το κέντρο της θυμίζει πόλη της βόρειας Ευρώπης.
:shock:

Αξίζει πολύ να πάτε και στο βουνό που βλέπεις θέα όλη την πόλη.Δεν θυμάμαι πως το λένε.
Vitosha

αν σου αρέσει το κινέζικο φαγητό προτείνω το εστιατόριο που είναι απέναντι από αυτή την εκκλησία
στον πρώτο όροφο.
Καλά πάλι για το "Happy" μας γράφει; :D

taver

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Iles Kerguelen
Μετά τους διθυράμβους που διάβασα από kalspiros και taver θα πάω οδικώς στο Veliko Tarnovo για δυο πλήρεις μέρες (μεσημέρι Σαββάτου - μεσημέρι Δευτέρας). Η διαδρομή θα είναι από Ορμένιο – Haskovo– Stara Zagora. 1) Μήπως είναι πολύ το διήμερο και κόψω φλέβες ; 2) Υπάρχει κάτι άλλο ενδιαφέρον εκεί κοντά σε ακτίνα 40-50 χιλιομέτρων ; 3) Πως είναι ο δρόμος από Stara Zagora και μετά ;
Την πρώτη φορά που πήγα (Δεκέμβρη), κάθησα 24 ώρες και τις βρήκα αρκετές. Τη δεύτερη (Απρίλιος, 4 μήνες μετά) έμεινα για ένα απόγευμα/βράδυ μόνο (και πάλι προλάβαμε μεγάλο μέρος της πόλης).
Νομίζω 2 πλήρεις ημέρες είναι πάρα πολύ, για την πόλη, αλλά πάλι περί ορέξεως....
Έχει πάντως διάφορα χωριά τριγύρω (απ' ότι έχω διαβάσει - δεν έχω πάει) που μπορούν να συμπληρώσουν το πρόγραμμα...

Last edited by a moderator:

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Κακως το εγραψες για την ioanna... η ioanna πηγε (αν πηγε τελικα) πριν δυομιση περιπου χρονια.

fitziano

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Σου μοιάζει εσένα το happy για κινέζικο εστιατόριο;
Όχι. Αλλά απέναντι από την εκκλησία τόσο στο ισόγειο όσο και στον πρώτο είναι το ακόλουθο.
HAPPY SUSHI Rakovska

Και δεν το έγραψα για εσένα βασικά αλλά για την ioanna.
Καλά εδώ γελάμε.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.639
Μέλη
39.377
Νεότερο μέλος
Vrankovic

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα