• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

απορια για τις προμηθειες των παρκτορειων

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
γειας σας μηπως ξερετε με τι ποσοστο δουλευουν τα μεσαζων τουριστικα γραφεια που κλεινουμε τις ομαδικες εκδρομες οταν φυσικα οi εκδρομες δεν ειναι δικες τους?
ευχαριστω...παντα ειχα αυτη την απορια

renata

Member
Επόμενο Ταξίδι
μαλαισία
Famek έχω παρατηρήσει οτι οι τιμές ειναι ίδιες άν τις κλείσεις απο το κεντρικό ,ή απο υποπρακτορείο σε άλλη μικρή πόλη. η προμήθεια μαλον βγαίνει απο το κύριο ποσόν. το έχω τσεκάρει. εξάλου άν δείς μιά προσφορά στο internet κάποιου πρακτορείου και την αγοράσεις απο τα χανιά άς πούμε,η τιμή δεν αλλάζει.προφανώς οι υποπράκτορες παίρνουν άνάλογη προμήθεια απο τα booking που κάνουν...

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα
Το πρακτορείο που πραγματοποιεί το ταξίδι βγάζει χοντρικά ένα 8-15% επί της τιμής που πληρώνεις. Ο μεσάζοντας θα πάρει ένα μικρό ποσοστό επ' αυτού από το πρακτορείο που πραγματικά κάνει την εκδρομή και πολύ του είναι, διότι ουσιαστικά δεν κάνει τίποτε άλλο από το να βγάλει μια φωτοτυπία το πρόγραμμα των μεγάλων πρακτορείων. Υπάρχουν πολλά μικρά πρακτορεία που επιβιώνουν από αυτό και μόνο αυτό, τώρα που η έκδοση εισιτηρίων (σε εποχές internet και easy jet) δεν μπορεί να συντηρήσει τους πάντες.

FAMEK

Banned
Επόμενο Ταξίδι
στουτγκαρδη
Ταξίδι-Όνειρο
γαλλικη πολυνησια
τελικα εμαθα...το μεσαζων πρακτορειο παιρνει 10% αν ειναι μετρητα και 7% αν ειναι καρτα..αυτα απο γνωστο μεγαλο πρακτορειο... λεω με τοσα ταξιδια που παω μηπως συμφερει να ανοιξω εγω πρακτορειο χαχα.επισης στους πελατες ο ζορπιδης κανει και εκπτωση γυρω στα 5%.αυτα ευχαριστω

efi.hania

Member
Ταξίδι-Όνειρο
papua
τελικα εμαθα...το μεσαζων πρακτορειο παιρνει 10% αν ειναι μετρητα και 7% αν ειναι καρτα..αυτα απο γνωστο μεγαλο πρακτορειο... λεω με τοσα ταξιδια που παω μηπως συμφερει να ανοιξω εγω πρακτορειο χαχα.επισης στους πελατες ο ζορπιδης κανει και εκπτωση γυρω στα 5%.αυτα ευχαριστω
κι εγω το εχω σκεφτει!δεν εχω κανει τοσα ταξιδια οπως εσυ,αλλα μονο που περναω τον περισσοτερο μου ελευθερο χρονο ψαχνοντας ταξιδια στο ιντερνετ μηπως να το δω πιο επαγγελματικα

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
καλοκαιρι 2007 πηγαινω σΕ ενα πρακτορειο της πολης που μενω και ζηταω 4 εισιτηρια για λονδινο.
μου λεει με BA τιμη 1100+
παω σπιτι μπαινω στην ιστοσελιδα της εταιρειας ,κανω κρατηση εικονικη στη τιμη των 945 ευρω.
επιστρεφω στο γραφειο και της λεω ΓΙΑΤΙ?
στην αρχη μου λεει αποκλειεται(...ειχε ξανθο μαλλι) και στη συνεχεια μου πεταει ειναι η προμηθεια μας...
ηταν η τελευταια φορα που μπηκα σε πρακτορειο...

Traveller

Member
στην αρχη μου λεει αποκλειεται(...ειχε ξανθο μαλλι) και στη συνεχεια μου πεταει ειναι η προμηθεια μας...
ηταν η τελευταια φορα που μπηκα σε πρακτορειο...
Καλά σου είπε... είναι η νόμιμη προμήθεια των πρακτορείων... δεν κατάλαβα γιατί τρελάθηκες... η προμήθεια που παίρνουν τα γραφεία από τις εταιρίες είναι μηδενική, τι θα κάνουν οι άνθρωποι κλέφτες θα γίνουν;; Δεν την καταλαβαίνω αυτή την νοοτροπία... Άμα νομίζεις ότι μπορείς να βρεις φτηνότερα βρες, αλλά μην παρουσιάζεις το όλο θέμα σαν κλοπή γιατί ασφαλώς και δεν είναι... Τα γραφεία εξυπηρετούν πολύ κόσμο είναι κατά κανόνα επαγγελματίες και είναι λογικό να πληρώνονται γιαυτά που προσφέρουν...

kosvik

Member
Επόμενο Ταξίδι
?????
Ταξίδι-Όνειρο
ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ
Ειναι θεμα επιβιωσης πλεον για τα τουριστικα γραφεια η επιπλεον προμηθεια που χρεωνουν στα αεροπορικα εισιτηρια.Οι προμηθειες απο τις ιδιες τις εταιριες ειναι τις πλακας ενω ο ανταγωνισμος μεγαλος.

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Καλά σου είπε... είναι η νόμιμη προμήθεια των πρακτορείων... δεν κατάλαβα γιατί τρελάθηκες... η προμήθεια που παίρνουν τα γραφεία από τις εταιρίες είναι μηδενική, τι θα κάνουν οι άνθρωποι κλέφτες θα γίνουν;; Δεν την καταλαβαίνω αυτή την νοοτροπία... Άμα νομίζεις ότι μπορείς να βρεις φτηνότερα βρες, αλλά μην παρουσιάζεις το όλο θέμα σαν κλοπή γιατί ασφαλώς και δεν είναι... Τα γραφεία εξυπηρετούν πολύ κόσμο είναι κατά κανόνα επαγγελματίες και είναι λογικό να πληρώνονται γιαυτά που προσφέρουν...
προσεχε
δεν το παρουσιαζω εγω σαν κλοπη,αυτοι φαινονται κλεφτες...
και εξηγουμαι
εμενα του ιδιωτη η εταιρεςια μου δινει ενα προιον στα 940 ευρω, και σιγουρα κερδιζει.
του επαγγελματια το ιδιο προιον του το χρεωνει σιγουρα σε καλυτερη τιμη απο εμενα για πολλους λογους(αυτοι της γεμιζουν τα αεροπλανα).
στη συνεχεια ερχεται το γραφειο και μου βαζει και τον κεφαλικο φορο.
εμενα οι συμβασεις μεταξυ των δυο πλευρων δε με νοιαζουν.
εκεινο που δεν δεχομαι ειναι να μπορω να βρισκω εγω ενα προιον στην ιδια τιμη με τον επαγγελματια.
και δεν ειμαστε χθεσινοι...η γυναικα μου εχει επιχειρηση και γνωριζω καλα πως δουλευει το συστημα προμηθειων

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
και συνεχιζω
εμενα με επιβραβευει η εταιρεια που παω και κλεινω 6 μηνες νωριτερα εισιτηρια.
τον επαγγελματια λες οτι δεν του δινει αντισρτοιχα bonus?
apla οπου τους πιασουμε.αυτοι που δεν χειριζονται καλα τα αγαθα της νεας ταξης πραγματων(internet,ebanking klp)τους ξεσκιζουμε.
δεν πρεπει ναναι ετσι τα πραγματα...
φιλε να πληρωσω ενα προιον δεν εχω προβλημα αλλα μερος της υπεραξιας να εμπεριεχεται στη ποιοτητα.
καταλαβαινω τη διαφορα τιμης μιας ΕClass απο ενα διλιτρο mondeo αλλα για το ιδιο προιον δε το δεχομαι.
που ακουστηκε να παω να αγορασω μια E-Class απο την αντιπροσωπεια και πηγαινοντας σπιτι να μπω στην ιστοσελιδα της εταιρειας και να μου τη προσφερει 5000 ευρω φτηνοτερα.
μη τρελαθουμε

Traveller

Member
Δεν έχεις δίκιο... Το θέμα πρακτορεία δεν έχει καμιά σχέση με τα υπόλοιπα εμπορικά μαγαζιά...

Το πιστεύεις ή όχι τα γραφεία δεν παίρνουν προμήθεια από τις αεροπορικές εταιρίες... Έχει γίνει ολόκληρη κουβέντα για το service fee... Τα πρακτορεία έχουν πάει τις αεροπορικές στα δικαστήρια και σιγά σιγά τις υποχρεώνουν να χρεώνουν και εκείνες service fee για τα εισιτήρια που εκδίδουν... π.χ η Aegean χρεώνει πλέον 6? service fee σε κάθε σκέλος...

Τα πρακτορεία επαναλαμβάνω στην πλειοψηφία τους είναι σωστοί επαγγελματίες και πρέπει να πληρωθούν για τις υπηρεσίες που προσφέρουν... αν εσύ , εγώ, ο άλφα, ο βήτα νομίζουν οτι μπορούν να βρουν φτηνότερα εισιτήρια, ξενοδοχεία ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο με γειά τους με χαρά τους αλλά αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει οτι οι πράκτορες είναι κλέφτες... απλά χρεώνουν το νόμιμο ποσό για να επιβιώσουν...

mio gps

Member
Επόμενο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
δεν επανερχομαι στο θεμα.κατεθεσα την αποψη μου.
με ικανοποιει το γεγονος οτι εχει διαπιστωθει το προβλημα συμφωνα με τα λεγομενα σου.
...και σκεψου το εξης
αν καποιος γνωριζε και μπορουσε δεν θα πληρωνε την εξτρα επιβαρυνση.
αρα τα συμπερασματα δικα σας.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.629
Μέλη
39.370
Νεότερο μέλος
jsjsjsjs13

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα