eleva
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- μάλλον Μαγνησία ξανά
- Ταξίδι-Όνειρο
- 12/10/1944
Χαίρεται και ευχαριστώ για την απάντηση σας! Η αλήθεια είναι πως έχω στο μυαλό μου λίγη διασκέδαση αλλα οντάς μόνος μου δεν θα με χαλούσε όπως είπατε το να αφεθώ,θα ήθελα πχ μια παράλια ή γιατι οχι και για ψάρεμα (εχω ακούσει οτι η Αλόννησος εχει κεφαλοπουλα)! έχω και μία σκέψη για ενοικίαση κάποιου δικύκλου για την μετακίνηση μου! Τα ξενοδοχεία είναι σχετικά φθηνά? Και κάτι τελευταίο, ποιά πιστεύετε είναι η high-season που λέμε για Αλόννησο? Ιούλιο ή Αύγουστο? Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
Καλό σου μήνα! Πέρσι τέλος Αυγούστου η Αλόννησος είχε αναπάντεχα αρκετό κόσμο (σε σχέση βέβαια κ με τα δεδομένα του νησιού, όπως η σχετικά μικρή του έκταση κ η πολύ χαλαρή ζωή για την οποία άκουγα, ενώ στην πραγματικότητα δεν ισχύει απόλυτα αυτό, αν λάβει κανείς υπόψη του τις τεράστιες παρέες Ιταλών -ετών 30++ ως επί το πλείστον-, τις οικογένειες κ τα ζευγαράκια παντός ηλικίας -αλλά σίγουρα άνω των 20-25 στην πλειονότητά τους). Δεν ξέρω τέλος Αυγούστου αν ο τόσος κόσμος (ευχάριστος πάντως) είχε να κάνει με την τεταμένη πολιτικοοικονομική κατάσταση του Ιουλίου ή αυτό ισχύει γενικότερα (φαντάζομαι πχ το τσούρμο των Ιταλών στα λεωφορεία κ τις ξακουστές παραλίες θα υπάρχει ίσως όλο το καλοκαίρι). Οι φημισμένες παραλίες όπως το Κοκκινόκαστρο γεμάτες, ενώ σε άλλες (π.χ. Γλυφά στη Στενή Βάλα) υπερβολική ηρεμία. Υπάρχουν πολύ όμορφα μπαράκια (2-3 στο λιμάνι, το Πατητήρι κ άλλα τόσα ή λίγο περισσότερα στη πανέμορφη Χώρα που κλέβει κ τις εντυπώσεις σε ολόκληρο το νησί -προσωπική αγαπημένη ανάμεσα σε πάμπολλα νησιά που έχω επισκεφτεί). Μέχρι τις 2 ή 3 μετά τα μεσάνυχτα πάντως είχε ζωή, για αργότερα δεν γνωρίζω. Ψαροταβέρνες πολύ καλές κ με νορμάλ τιμές στην Στενή Βάλα. Για ψάρεμα δεν έχω ιδέα, αν πας ρώτα όμως τους ντόπιους για ένα μέρος-παραλία στο βορρά που λέγεται Γέρακας κ λένε ότι είναι γραφικότατη ψαροπεριοχή (μόνο αν πάρεις μηχανάκι, καθότι η συγκοινωνία δεν είναι καθόλου καλή κ δεν προσεγγίζει τα περισσότερα μέρη). Δωμάτια προς τέλος Αυγούστου θα βρεις εύκολα με 25-30 Ευρώ, (ίσως κ χαμηλότερα) από booking. com. (εγώ είχα κλείσει από εκεί κ είχα μείνει με 25 Ε/βράδυ στο λιμάνι σε δίκλινο λιτότατο αλλά καθαρό κ με πολύ όμορφο μπαλκονάκι με θέα θάλασσα στο λιμάνι). Επιφυλάσσομαι να γράψω περισσότερα για Αλόννησο στο θέμα "Μαγνησία mon amour". Εναλλακτικά, ιδανικό προορισμό βορείου Ελλάδος για νέο που θέλει να γνωρίσει νέους σε οργανωμένο κάμπινγκ, θεωρώ την μαγευτική κ ξεχωριστή Σαμοθράκη.