• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Αύγουστο 2020 !

έλληνες=μπουρτζόβλαχοι?

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

thanasistt

Member
Επόμενο Ταξίδι
ισραηλπαλαιστινη ιορδανια
Ταξίδι-Όνειρο
πουερτο ρικο
Μα καλά πως γίνετε όλοι οι έλληνες να σκέφτονται μονο για το πως θα βγάλουν εύκολο χρήμα εισβάρος τον υπολοιπων χωρίς καν να νοιάζονται?πως γίνετε να σκέφτονται συνεχεια που και πως να σε πιάσουν για να στα αρπάξουν?συνεχεια στην κομπίνα συνεχεια στο εύκολο.

Και αυτά τα γράφω γιατί έχω αηδιάσει τόσα χρονια...πως γίνετε να σου έχουν για παράδειγμα την τιμή της βενζίνης στα 1,70 με μέσο μισθό βασικό τα 600 ευρώ και σε άλλες χώρες να στην έχουν 1,50 με μέσο βασικό μισθό 1500 ευρώ...

Πως γίνετε να σου έχουν ένα καφέ 3,50 ευρώ και 4,00 και 5,00 ευρώ...πως γίνετε να πληρώνεις διόδια για δρόμους ανέτοιμους ακόμα,πως γίνετε να πληρώνεις προϊόντα στο market σε τιμές που στο εξωτερικό τα ίδια προϊόντα έινια πόλη φθηνότερα?
θα έγγραφα και πολλά αλλα ακόμα αλλα θα βγούν καμια χιλιάρα σελίδες...πως γίνετε εδώ στην ελλάδα(και επειδή ψάχνω για το επόμενο μου ταξίδι τον ιανουάριο να έχει η ενοικίαση τροχόσπιτου 120-140 ευρώ την μέρα και σε γειτονική χωρα να έχει 60-70 ευρώ.
μα καλά για τόσο χαζούς μας έχουν τόσο πολύ μας υποτιμάνε την νοημοσύνη μας......θα χαρώ πόλη να γίνει ότι γίνει γιατί ξεφτιλίστηκε τελείως το θέμα...

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Δεν ξέρω αν είναι σωστός ο χαρακτηρισμός μπουρτζόβλαχοι αλλά θα συμφωνήσω με όσα λες. Μάλιστα όσο ήμουν στο Λονδίνο σκεφτόμουν κάτι παρόμοιο. Ίσως λόγω ηλικίας πρώτη φορά σκέφτηκα να κάνω τη σύγκριση. Τι σκέφτηκα; Ότι το Λονδίνο δεν το είχα ως ένα μέρος τουριστικό, όπως πχ νόμιζα ότι είναι η Ελλάδα. Δηλαδή δεν περίμενα να στηρίζει την οικονομία του στον τουρισμό. Κι αυτό που είδα είναι ότι οι Άγγλοι βγάζουν χρήματα ΚΑΙ από τον τουρισμό, κάτι που ισχύει και για τους Γάλλους. Δε λέω για άλλα μέρη γιατί δεν έχω πάει. Εμείς τι κάνουμε; Μας είπαν να εγκαταλείψουμε τη γεωργία και το κάναμε. Οι μισοί Έλληνες ήθελαν να ζουν από τον τουρισμό και μάλιστα με λίγους μήνες δουλειάς να εξασφαλίζουν ένα μεγαλοπρεπές ετήσιο εισόδημα κι αυτό χωρίς να έχουν καλές παροχές. (Δε θα σχολιάσω το σε τι ξενοδοχεία ή ενοικιαζόμενα δωμάτια έχω μείνει. Τα σιχαϊνομαι) Ε πήγα τώρα Λονδίνο κι είδα πόσο καλά οργανωμένοι είναι σε όλα τα επίπεδα. ΚΑΙ στα ξενοδοχεία τους. Λέω πού και να ζούσαν αποκλειστικά από τον τουρισμό. Και το ίδιο θα πω και για Γαλλία. Δε θα μπορούσαν τάχα οι Γάλλοι να πουν "οκ έχουμε τα αυτοκίνητα, τα αρώματα, αεροπλάνα κλπ"; Αμ δε το είπαν. Κι εμείς; Εμείς τάχα αφήσαμε την καταραμένη αγροτική ζωή (καταραμένη για όσους δε τη θέλουν εννοώ) και θέλουμε με μηδέν επενδύσεις να βγάζουμε χρήματα. Και τι άλλο κάνει η Ελλάδα; Τίποτα! Μόνο σαρδέλες δεν εισάγουμε απ'έξω. Όλα θα έρθουν από τον ουρανό και δώσε εσπα και δεν ξέρω τι.

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Τι σκέφτηκα; Ότι το Λονδίνο δεν το είχα ως ένα μέρος τουριστικό, όπως πχ νόμιζα ότι είναι η Ελλάδα. Δηλαδή δεν περίμενα να στηρίζει την οικονομία του στον τουρισμό. Κι αυτό που είδα είναι ότι οι Άγγλοι βγάζουν χρήματα ΚΑΙ από τον τουρισμό, κάτι που ισχύει και για τους Γάλλους.
Να υποθέσω ότι δεν γνωρίζεις ότι η Βρετανία είναι ο 6ος και η Γαλλία ο 1ος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός;

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Να υποθέσω ότι δεν γνωρίζεις ότι η Βρετανία είναι ο 6ος και η Γαλλία ο 1ος παγκόσμιος τουριστικός προορισμός;
Για τη Γαλλία το ήξερα και νόμιζα ότι ήταν νο1 επειδή το Παρίσι είναι πανέμορφο κι έχει κι αυτή την φήμη που το ακολουθεί (κάτι σαν το Θεσσαλονίκη=ερωτική πόλη). Πίστευα δηλαδή (και πιστεύω) ότι στο Παρίσι κάποιος θα πάει ανεξάρτητα από τις παροχές. Για την Αγγλία είχα πλήρη άγνοια. Πάντως να πω και κάτι άλλο. Πρόσφατα είδα φωτογραφίες που τράβηξε μια digital friend από fb κι έπαθα πλάκα με Γαλλία. Η γυναίκα ζει κάπου στην επαρχία και την αναφέρω επειδή οι καρτ ποστάλ συνήθως έχουν και μια επεξεργασία/υπερβολή. Ακόμη κι η επαρχία τους είναι πανέμορφη και ΠΕΡΙΠΟΙΗΜΕΝΗ. Δεν περιγράφεται αυτό που είδα. Μέχρι που τη ρώτησα αν οι εκτάσεις που φωτογράφισε ήταν δημόσιες ή ιδιωτικές και μου είπε πως ήταν δημόσιες. Εδώ για να περιποιηθούν ένα μέρος πρέπει να υπάρχει κέρδος που κι αυτό δε βλέπω. Συγγνώμη...να πας βόλτα σε μια λίμνη ή στο δάσος και να νομίζεις πως είσαι στα κτήματα του Ωνάση; Με τίποτα.

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Ποιός ακριβώς μας το είπε αυτό?
Δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Η καθαρίστρια ξενοδοχείου, πρώην αγρότισα, που συνάντησα στη Ρόδο δε μου το είπε. Ούτε ο πρώην φίλος μου από αγροτική οικογένεια της Καρδίτσας μου είπε λεπτομέρειες' μόνο ότι δεν μπορούσαν να καλλιεργούν τα αμπέλια τους. Σοβαρά τώρα. Δεν είναι γνωστό ότι η είσοδος στην ΕΕ σήμαινε αλλαγή της οικονομικής πολιτικής; Σαφώς κι έχουν ευθύνες κι οι Έλληνες αλλά είναι γεγονός ότι υπήρχε ευρωπαϊκή "εντολή". Ή τάχα καταναλώνουμε λεμόνια Αργεντινής επειδή δεν έχουμε δικά μας; Μέρος μιας παγκόσμιας πολιτικής είναι που λέει πως τώρα που η Αργεντινή καταστράφηκε πρέπει να "στηρίξουμε" την οικονομία της. Κι έλεγα κι εγώ γιατί έβρισκα μόνο αργεντίνικα... Τώρα με το δντ κατάλαβα :rolleyes:

chrisbd

Member
Ποιός ακριβώς μας το είπε αυτό?
Δεν το είπε κάποιος αλλά ήταν φυσικό επακόλουθο της βιομηχανικής επανάστασής μας δεκαετία 60 και 70 (άργησε και αυτή η ρημάδα να έρθει εδώ) ....Οι αγρότες γίναν αστοί και τώρα με την επερχόμενη αντιμνημονιακή επανάσταση η όπως θες πες την θα αρχίσουν να γυρίζουν στα χωριά για να κάνουν τους αγρότες αλλά χωρίς επιδοτήσεις...Αφου αποκτήσαμε αμάξια και TV TFT, κινητό 3g, PC θα σερφάρουμε στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ παρέα με τα πρόβατα ..Γιατί όχι...Δεν θες πάρα πολλά για να ζήσεις στο χωριό ....

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Να σε ενημερώσω ότι τρως Αργεντίνικα λεμόνια και Αιγυπτιακά φασόλια,όχι γιατί έπαψες να τα παράγεις,αλλά γιατί λόγω χαμηλού κόστους παραγωγής ακόμα και μετά την μεταφορά βγαίνει πιο φτηνά στο super market να τα εισάγει παρά να τα πάρει από την εγχώρια αγορά.

Έχε υπόψη ότι οργανισμοί όπως το ΔΝΤ δεν λειτουργούν υπέρ των περιφερειακών οικονομιών αλλά υπέρ των κεντρικών.Πάντα.

anny

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ιστρια
Ταξίδι-Όνειρο
γύρος του κόσμου
Δε γνωρίζω λεπτομέρειες. Η καθαρίστρια ξενοδοχείου, πρώην αγρότισα, που συνάντησα στη Ρόδο δε μου το είπε. Ούτε ο πρώην φίλος μου από αγροτική οικογένεια της Καρδίτσας μου είπε λεπτομέρειες' μόνο ότι δεν μπορούσαν να καλλιεργούν τα αμπέλια τους. Σοβαρά τώρα. Δεν είναι γνωστό ότι η είσοδος στην ΕΕ σήμαινε αλλαγή της οικονομικής πολιτικής; Σαφώς κι έχουν ευθύνες κι οι Έλληνες αλλά είναι γεγονός ότι υπήρχε ευρωπαϊκή "εντολή". Ή τάχα καταναλώνουμε λεμόνια Αργεντινής επειδή δεν έχουμε δικά μας; Μέρος μιας παγκόσμιας πολιτικής είναι που λέει πως τώρα που η Αργεντινή καταστράφηκε πρέπει να "στηρίξουμε" την οικονομία της. Κι έλεγα κι εγώ γιατί έβρισκα μόνο αργεντίνικα... Τώρα με το δντ κατάλαβα :rolleyes:

Η γεωργική αυτή πολιτική έχει να κάνει με το πού και σε τί υπάρχει πλεόνασμα ή έλλειψη και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν καλύτερα.

Το πρόβλημα που κυρίως συνέβη στην ελληνική γεωργία είναι άλλο.

Αυτό που η ΕΕ είπε στου έλληνες αγρότες είναι να μην καλλιεργούν συγκεκριμένα είδη γιατί δεν μπορούν να απορροφηθούν (ό,τι γίνεται χρόνια με το βαμβάκι και όχι μόνο) και να στραφούν και σε άλλα.
Αλλά μήπως είχαν καλομάθει στις επιδοτήσεις και στο άραγμα? Οι πλειοψηφία των αγροτών μας τόσα χρόνια νόμιζε ότι έπαιρνε τις επιδοτήσεις ως αποζημίωση γιατί είναι "μάγκες" και ότι μπορούν να το κάνουν εσαεί.
Οι επιδοτήσεις δίδονταν για συγκεκριμένο σκοπό και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, για να μπορέσουν να ξεκινήσουν νέες καλλιέργειες. Αλλά οι περισσότεροι με τα χρήματα αυτά στράφηκαν στα rent rooms... και έγιναν "ξενοδόχοι".

mel

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ξανά λατρεμένο Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Υόρκη
Να σε ενημερώσω ότι τρως Αργεντίνικα λεμόνια και Αιγυπτιακά φασόλια,όχι γιατί έπαψες να τα παράγεις,αλλά γιατί λόγω χαμηλού κόστους παραγωγής ακόμα και μετά την μεταφορά βγαίνει πιο φτηνά στο super market να τα εισάγει παρά να τα πάρει από την εγχώρια αγορά.
Αυτό εννοώ

maltakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Όπου λάχει
Ταξίδι-Όνειρο
Περού
Όχι δεν είπες καθόλου αυτό.Είπες ότι το κάνουμε για να στηρίξουμε την Αργεντίνικη οικονομία.Καμία απολύτως σχέση.

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.651
Μέλη
39.401
Νεότερο μέλος
Engie