Aquakiss
Member
- Επόμενο Ταξίδι
- Σουηδία
- Ταξίδι-Όνειρο
- Ν.Ζηλανδία
Ειμαι σε δίλλημα!Ποια να προτιμήσω ?(και απο οικονομικής αποψης)
Ειμαι σε δίλλημα!Ποια να προτιμήσω ?(και απο οικονομικής αποψης)
συμφωνώ δυο τρείς παρατηρήσεις :Και οι δυο πόλεις είναι πολυ όμορφες.Αν το δεις απο οικονομικής άποψης η Βιέννη είναι μια αρκετά ακριβή πόλη όσον αφορά έξοδο-φαγητό κλπ.Παρόλο που τα εισιτήρια αν τα κλείσεις νωρίς είναι αρκετά οικονομικά θα σου φύγουν αρκετά χρήματα στη διαμονή σου εκεί(εμένα τουλάχιστον μου φάνηκε από της ακριβότερες πόλεις απο αυτές που έχω επισκευτεί).Αν το δούμε από οικονομικής πλευρας λοιπόν νομίζω οτι η Πράγα θα σου έρθει πολυ οικονομικότερα.Εισιτήρια με skyeurope πολύ οικονομικά και φθηνή ζωή και διαμονή.Η επιλογή είναι δική σου.
Εχεις δικοιο Χρηστο....Βιεννη βρεθηκα τη Πρωτομαγια...και εντυπωσιαστηκα...αλλα απο φαγητο τιποτα το ιδιαιτερο....καμμια σχεση με τις γευσεις της Πραγας....
Πραγα βρεθηκα τα Χριστουγεννα περυσι ....και ειπα οτι δεν θα καταφερω να γυρισω πισω..χριστούγεννα κάνει κρύο παντου αλλά το κρύο της Πράγας απο γνώμες άλλων συμφορουμιτών που το έχουν νοιώσει δεν συγκρίνετε με της βιέννης το οποίο το έχω νιώσει και είναι όντως αρκετο και διαπεραστικό
Eιχα κλεισει ξενοδοχειο στη Βιεννη στον ANANAS δεν ηταν κατι ιδιαιτερο...εκλεισα με πρωινο 118 ευρω ενω κατι παιδια που βρηκα εκει εκλεισαν με 75 ευρω χωρις πρωινο που ηταν μαπα για 4στερο.....Σκεφτομαι 19-23 Δεκεμβριου.Η Βιεννη με εχει εντυπωσιασει πολυ και αναφορικα με τις τιμες τις. . Ενα αλλο συν που βρηκα στη Βιεννη ειναι οτι γνωρίζω τη γλώσσα , ενω τσεχικα επ ουδενί.Οχι οτι αυτο το κριτηριο ξεπερναει το οικονομικό.Απλως πρεπει να παρω αποφαση οτι δεν θα καταξοδευτω.Με ολυμπιακη για βιεννη 198 ενω για πραγα 290 με chech airlines.Εχει ενα 100αρι διαφορα το οποιο θεωρητικα μπορω να το αξιοποιησω ειτε για καλυτερο ξενοδοχειο ειτε για φαγητο.Και τα ξενοδοχεια στη Βιεννη μου φανηκαν φωτια συγκριτικα με της Πραγας. Εν τελει παντως στη συνειδηση μου η Βιέννη εχει αποτυπωθει ως κατι "υψηλότερο".
χριστουγεννα βιεννη ,εγω εμενα στο hilton danube, πανω στον δουναβη ισως τα ωραιοτερα χριστουγεννα που εχω κανει, ειδικα την δευτερη μερα χριστουγεννων που ειχε χιονισει. το ξενοδοχειο εκπληκτικο. μονο που πηγαινες με τραμ η ταξι. παντως ολη η ατμοσφαιρα ηταν μοναδικη. τωρα πραγα χριστουγεννα δεν εχω παει δεν ξερω.Eιχα κλεισει ξενοδοχειο στη Βιεννη στον ANANAS δεν ηταν κατι ιδιαιτερο...εκλεισα με πρωινο 118 ευρω ενω κατι παιδια που βρηκα εκει εκλεισαν με 75 ευρω χωρις πρωινο που ηταν μαπα για 4στερο.....
Η Πραγα προηγειται στο φαγητο ειναι καλλιτερο και αρκετα οικονομικο....για αγγλικα και ευγενεια...εξυπηρετηση...αγνωστη λεξη...
Ενα σερβιτορο βρηκα να ειναι ευγενικος και να χαμογελαει και το φωτογραφισα...για ενθυμιο...δεν βρηκα δευτερο
Δεν χανεις και πολλα....αν αντεχεις το τοσο κρυο που κανει....η πολη ηταν ομορφα στολισμενη αλλα παντου Ελληνες 50.000 μας ειπε ο ξεναγος ηταν την ημερα των Χριστουγεννων...η πολη ειναι ομορφη μεσα ...αλλα αν πας προς την υπαιθρο παρακμη ...χριστουγεννα βιεννη ,εγω εμενα στο hilton danube, πανω στον δουναβη ισως τα ωραιοτερα χριστουγεννα που εχω κανει, ειδικα την δευτερη μερα χριστουγεννων που ειχε χιονισει. το ξενοδοχειο εκπληκτικο. μονο που πηγαινες με τραμ η ταξι. παντως ολη η ατμοσφαιρα ηταν μοναδικη. τωρα πραγα χριστουγεννα δεν εχω παει δεν ξερω.
μην νομιζεις οτι κανει ζεστη στην βιεννη. δεν προλαβαινα να μπαινω και να πινω ζεστα, σε απιστευτα καφε του 1800-1900. πληρης εξοπλισμος για το κρυο βεβαια, ισοθερμικα απο μεσα, χοντρο μπουφαν κ.λ.π. εχει ομως εκπληκτικα θεαματα , τα οποια σε ενημερωνουν εξω απο τα μουσεια , παλατια υπεροχοι νεοι-νεες με ρουχα εποχης.Δεν χανεις και πολλα....αν αντεχεις το τοσο κρυο που κανει....η πολη ηταν ομορφα στολισμενη αλλα παντου Ελληνες 50.000 μας ειπε ο ξεναγος ηταν την ημερα των Χριστουγεννων...η πολη ειναι ομορφη μεσα ...αλλα αν πας προς την υπαιθρο παρακμη ...
Οσο για τη Βιεννη καμμια σχεση...αλλος πολιτισμος...το ειδα το ξενοδοχειο σου...απο το καφε στο πυργο που γυρναει και βλεπεις ολη τη πολη το νησακι danube ολα τα λεφτα !!!!
Φίλη rethimno δε θα συμφωνήσω ότι δε χάνει και πολλά όποιος δε πάει Πράγα Χριστούγεννα. Ούτε για την ευγένεια των Τσέχων. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι μια μέρα που έψαχνα φαρμακείο, κάποιος ντόπιος, αν και δεν πολυκαταλάβαινε Αγγλικά, περπάτησε μαζί μου κανά πεντάλεπτο για να με πάει, αν και δεν ήταν στο δρόμο του. Και γενικά δεν είχα πρόβλημα. Anyway στο θέμα μας.Δεν χανεις και πολλα....αν αντεχεις το τοσο κρυο που κανει....η πολη ηταν ομορφα στολισμενη αλλα παντου Ελληνες 50.000 μας ειπε ο ξεναγος ηταν την ημερα των Χριστουγεννων...η πολη ειναι ομορφη μεσα ...αλλα αν πας προς την υπαιθρο παρακμη ...
Οσο για τη Βιεννη καμμια σχεση...αλλος πολιτισμος...το ειδα το ξενοδοχειο σου...απο το καφε στο πυργο που γυρναει και βλεπεις ολη τη πολη το νησακι danube ολα τα λεφτα !!!!