• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιο - Μάιο 2020 !

Ryanair Χειραποσκευή Ryanair

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Και τι βοήθεια μπορείς να προσφέρεις σε ερώτηση αν θα δεχθούν τη βαλίτσα μου στη χ αεροπορική με όρια 60χ40χ20 ενώ η δική μου ειναι 63χ42χ20 και επίσης δέχεται η αεροπορική άλλη μία αποσκευή αλλά εγώ θα έχω τη μία αλλά μπορώ να έχω και από μια σακούλα με πράγματα;

Τους έχω διαβάσει τους κανόνες,συμφώνησα μαζί τους, μήπως απλά ψάχνω παρηγοριά στην "αταξία" μου;
Και δεν νομίζω να ήταν κανένας ειρωνικός όταν στις ίδιες ερωτήσεις έχουμε απαντήσει άπειρες φορές.

Επίσης έξυπνος το παίζει αυτός που εν γνώση του ενω ξέρει τα όρια και τους περιορισμούς έχει και βαλιτσα μεγαλύτερων διαστάσεων και επιπλέον τσάντα και εξτρα σακούλα και μπουφάν μαζί με ζακέτα πάνω στο ντουλάπι και οι υπόλοιποι να ψάχνουμε να βρούμε χώρο 5-10 θέσεις μακρυά από τις δικές μας και αν βρούμε.
Έχω κατεβάσει μπουφάν σε πρόσφατη πτήση με άλλη εταιρεία, είχαν πιάσει το μισό χώρο.
Η κοπέλα μου έχει μια βαλίτσα που είναι 1-2 πόντους εκτός ορίων άλλες εταιρείες την δέχονται άλλες ζητάνε να την χρεώσουν βαλίτσα και υπάρχει κ η περίπτωση που ίδια εταιρεία μια την δέχεται και μια όχι....Οπότε ναι μεν οι διαστάσεις είναι στάνταρ αλλά επειδή η τήρηση των κανόνων είναι θέμα του εκάστοτε υπαλλήλου για αυτό κ οι διαφορετικές αντιμετωπίσεις, πέρα από την πολιτική της κάθε εταιρείας...
Συμφωνώ στο κομμάτι με τις χειραποσκευες που ανέφερες γιατί είχε παραγινει το κακό και πολλοί εκτός από μεγάλα μεγέθη έχουν κ αλλά 3-4 πραγματα για αυτό κ πλέον οι εταιρείες παίρνουν πάρα πολλές αποσκευές μέσα κ δεν σε αφήνουν να τις βάλεις καν στην καμπινα....

@tripakias η απάντηση σου σημαίνει δεν μπορείς, γιατι όταν είναι κλειστός ο φούρνος δεν μπορείς όντως να ψωνισεις ψωμι και όχι κάνεις δε ξέρει να σου απαντήσει ...Αν έλεγες πάω σε ένα μπαρ και είμαι 17.5 κ λέει απέξω απαγορεύεται η κατανάλωση ποτών κάτω των 18 θα μου σερβιρουν ποτο;; η σωστή απάντηση είναι ανάλογα τον μπάρμαν. .Το ίδιο και εδώ ανάλογα σε ποιον υπάλληλο θα πέσεις μπορεί να σου περάσει μια λίγο μεγαλύτερη αποσκευή...Τεσπα δεν είναι θέμα να χαλάστουμε απλά αν την λέμε ο ένας στον άλλο στον τέλος θα φοβάται ο άλλος να ρωτησει κάτι μην τον κοροιδεψουμε...Άς κάνουμε την καρδιά μας πέτρα και ας απαντήσουμε αν ξέρουμε για χιλιοστη φορά :) :)

Last edited:

jimp

Member
Οπότε ναι μεν οι διαστάσεις είναι στάνταρ αλλά επειδή η τήρηση των κανόνων είναι θέμα του εκάστοτε υπαλλήλου για αυτό κ οι διαφορετικές αντιμετωπίσεις, πέρα από την πολιτική της κάθε εταιρείας...
Και πως μπορούμε να απαντήσουμε για την όρεξη τπυ κάθε υπαλλήλου;
Αυτό έδειχνε η απάντηση του @tripakias, ξέρεις τους κανονισμούς, το ρισκο δικό σου και το αναλαμβάνεις.

Last edited by a moderator:

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Όχι φίλε δεν είπε αυτό ο τρυπακιας...Όταν ο φούρνος είναι κλειστός ψωμί δεν παίρνεις. ..Όταν πας στον έλεγχο αποσκευών μπορεί να να πάρεις ψωμί μπορεί και όχι ανάλογα σε ποιον υπάλληλο θα πέσεις.....Το δεν ξέρω τι θα γίνει δεν αποτυπωνεται στο είναι κλειστό το μαγαζί και πως θα πάρεις ψωμί εσύ ...πιο αστοχο παράδειγμα δεν θα μπορούσε να δωθει..

panpan

Member
πιο αστοχο παράδειγμα δεν θα μπορούσε να δωθει..
Εντάξει μην του δόσεις like.Πάμε παρακάτω γιατί φύγαμε από το θέμα μας.
Οι διαστάσεις είναι συγκεκριμένες.Όποιος δεν τις ακολουθεί είναι υπεύθυνος για τυχόν συνέπειες.Τέλος.

vagar78

Member
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Εντάξει μην του δόσεις like.Πάμε παρακάτω γιατί φύγαμε από το θέμα μας.
Οι διαστάσεις είναι συγκεκριμένες.Όποιος δεν τις ακολουθεί είναι υπεύθυνος για τυχόν συνέπειες.Τέλος.
Οπότε ρωτήσεις κάτι θύμισε μου να σε ειρωνευτω και αν τυχόν πεις το παραμικρο να σου πω εντάξει αν δεν σου άρεσε αυτό που είπα μην μου κάνεις like..Αν έχεις κάνει δέκα ταξίδια παραπάνω από τον φίλο που ρώτησε χρησιμοποίησε την εμπειρία σου για να τον βοηθήσεις να μην πληρώσει παραπάνω η να μην ταλαιπωρηθει άσκοπα και όχι για να μας πεις μια εξυπνάδα ανεξάρτητα από το αν σου φανεί χαζή η ερώτηση η οχι.....Δεν το συνεχίζω γιατί από ότι βλέπω για σας είναι πιο ωραίο να γελάς με τους άλλους που δεν ξερουν κάτι και ρωτάνε από το να τους βοηθας....Με τον τρόπο αυτό όμως θα φοβάται ο καθένας να ρωτησει το παραμικρο μη τυχόν κ του κάνουν επίθεση οι φωτεινοί παντογνωστες. ..

katkats

Moderator
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Παρακαλώ να αφήσουμε τους χαρακτηρισμούς και τους υψηλούς τόνους και να γυρίσουμε on topic.

panpan

Member
Οπότε ρωτήσεις κάτι θύμισε μου να σε ειρωνευτω
Θα σου το θυμίσω.

χρησιμοποίησε την εμπειρία σου για να τον βοηθήσεις
Έχω απαντήσει κι εγώ αλλά και άλλα μέλη δεκάδες φορές την ίδια απάντηση.
ΑΝ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΙΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΟΥ.
Τι δεν καταλαβαίνεις απ'αυτό;
Την εμπειρία μου χρησιμοποιώ και κάποιοι δεν την καταλαβαίνουν.Γύρνα πίσω και διάβασε πόσες φορές έχει απαντηθεί η ίδια ερώτηση.
@katkats σταματάω εδώ. :)

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Και πως μπορούμε να απαντήσουμε για την όρεξη τπυ κάθε υπαλλήλου;
Αυτό έδειχνε η απάντηση του @tripakias, ξέρεις τους κανονισμούς, το ρισκο δικό σου και το αναλαμβάνεις.
δεν ειναι ακριβως ετσι. . καποιες αεροπορικες ειναι πιο ελαστικες, καποιες πολυ ελαστικες. ουδεποτε σε εκατονταδες πτησεις της γνωστης αγαπημενης εταιρειας εχω δει υπαλληλο να μετραει εκατοστα. ενα νεο μελος με πιθανη ανυπαρκτη εμπειρια ρωταει αν εχουν σημασια μερικα εκατοστα. τι νοημα εχει να απανταει καποιος με εξυπναδες της πενταρας? οποιος δεν θελει δεν απαντα, τοσο απλα. οποιος θελει απαντα την αληθεια: ναι ακομα κ μερικα εκατοστα στη Ραιανερ εχουν σημασια και ειναι πολυ πιθανο να τα χρυσοπληρωσεις. παμε γι αλλα.

tripakias

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Εκεί
Το ταξιδι ειναι πολυ ευκολοτερο αν δεν κουβαλας τα νευρα σου!

jimp

Member
δεν ειναι ακριβως ετσι. . καποιες αεροπορικες ειναι πιο ελαστικες, καποιες πολυ ελαστικες. ουδεποτε σε εκατονταδες πτησεις της γνωστης αγαπημενης εταιρειας εχω δει υπαλληλο να μετραει εκατοστα. ενα νεο μελος με πιθανη ανυπαρκτη εμπειρια ρωταει αν εχουν σημασια μερικα εκατοστα. τι νοημα εχει να απανταει καποιος με εξυπναδες της πενταρας? οποιος δεν θελει δεν απαντα, τοσο απλα. οποιος θελει απαντα την αληθεια: ναι ακομα κ μερικα εκατοστα στη Ραιανερ εχουν σημασια και ειναι πολυ πιθανο να τα χρυσοπληρωσεις. παμε γι αλλα.
Δεν νομίζω πως είναι θέμα εταιρείας, ryanair πτήση Αθήνα -Ρώμη κανένας έλεγχος, στην επιστροφή αίμα δάκρυα και ιδρωτας.Για εκατοστά τα προστιμα πήγαιναν καπνός.
Το ίδιο και σε πτήση της easyjet Αθήνα-Gatwick(καλά εκεί την είχαν πατησει και με τη μία χειραποσκευη που επιτρέπει).
Με wizz air τρελός έλεγχος στη Σόφια.
Βέβαια για τις παραπάνω εμπειρίες υπάρχουν και άλλες πολλαπλασιες πτήσεις που δεν έγινε τίποτα.

48 σελίδες για να μιλάμε για τα αυτονοητα.

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
1.Δεν νομίζω πως είναι θέμα εταιρείας, ryanair πτήση Αθήνα -Ρώμη κανένας έλεγχος,
2.48 σελίδες για να μιλάμε για τα αυτονοητα.
1.δηλ αυτο θα ελεγες σε καποιο νεο μελος που ταξιδευει 1η φορα στη ζωη του? εξαλλου εφερα ενα πχ. σε μια εταιρεια δεν μετρανε ποτε διαστασεις, στη ραιαν ενιοτε. ειναι καταρχην θεμα εταιρειας. οι λοου κοστ προσεχουν πολυ περισσότερο. κ ομως με ραιαν εχουν ελεγξει τη χειραποσκευη μου μονο στην Αθηνα. . παιζει ρολο οτι απο ιταλια την παιρνω μονο απο Φιουμιτσινο οπου ο ελεγχος ειναι ενιοτε πιο χαλαρος απο Αθηνα.
2. και? πριν απο ενα μηνα αλλαξαν ολα τα δεδομενα κ τα παλιοτερα ποστ ειναι αχρηστα κ ανακριβη για οποιον ψαχνει ενημερωμενες ινφο...

jimp

Member
1.δηλ αυτο θα ελεγες σε καποιο νεο μελος που ταξιδευει 1η φορα στη ζωη του? εξαλλου εφερα ενα πχ. σε μια εταιρεια δεν μετρανε ποτε διαστασεις, στη ραιαν ενιοτε. ειναι καταρχην θεμα εταιρειας. οι λοου κοστ προσεχουν πολυ περισσότερο. κ ομως με ραιαν εχουν ελεγξει τη χειραποσκευη μου μονο στην Αθηνα. . παιζει ρολο οτι απο ιταλια την παιρνω μονο απο Φιουμιτσινο οπου ο ελεγχος ειναι ενιοτε πιο χαλαρος απο Αθηνα.
2. και? πριν απο ενα μηνα αλλαξαν ολα τα δεδομενα κ τα παλιοτερα ποστ ειναι αχρηστα κ ανακριβη για οποιον ψαχνει ενημερωμενες ινφο...
1.οχι φυσικά, λέω να τηρεί τους κανόνες ή αν δεν θέλει να είναι έτοιμο να πληρώσει.
2.καλά σιγά τα δεδομένα που άλλαξαν,απλά δινεις τη χειραποσκευη κάτω, κάτι που στους ορους ετσι και αλλιως ίσχυε μετά τις πρώτες 90,δεν άλλαξε κάτι στα όρια όπως π.χ στη wizz air.Αλλά αντε να πω οκ, οι τελευταίες σελίδες και οι σχετικες ερωτήσεις έχουν κάποιο νόημα. Ερωτήσεις όμως για χειραποσκευη και πως είναι 3εκατοστά μεγαλύτερη και αν θα φαω πρόστιμο , ε πόσες σελίδες για το αυτονόητο;

Εν τω μεταξύ γράφω αυτά και πάλι θα απανταω,εδώ θα είμαστε θα δεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.636
Μέλη
39.376
Νεότερο μέλος
Vichumills

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom